Galatasaray Derbiyi 3 Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Derbiyi 3 Golle Kazandı

Galatasaray Derbiyi 3 Golle Kazandı

Galatasaray Derbiyi 3 Golle Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe, derbi mücadelesinde Nef Stadyumu’nda karşılaştı.

Rakibini Nicolo Zaniolo (2) ve Mauro Icardi’nin golleriyle mağlup eden Galatasaray, 1990/91 sezonundan sonra rakibini ilk kez ligde oynadığı iki maçta mağlup etti.

Sarı kırmızılı takım bu galibiyetin ardından Spor Toto Süper Lig’i 88 puanla bitirmeyi garantiledi.

“Şansımı Kullandım”

Karşılaşmada attığı 2 golle derbinin kazanılmasında büyük pay sahibi olan Nicolo Zaniolo, maç sonunda görüşlerini paylaştı:

“Tabii ki çok mutluyum. İstanbulspor maçında kırmızı kart görüp takımımı yalnız bıraktığım için özür diliyorum. Bugünkü performansımı da bir özür olarak kabul edebilirsiniz. Biz burada takım olarak bir aile gibi hissediyoruz. Bu konuda çok mutluyuz.”

Takıma katıldığı ilk günlerde hazır olmadığını söyleyen İtalyan futbolcu, “İlk geldiğimde kondisyonum çok iyi değildi. Hocayla aynı fikirdeydim, iyi olan takım devam etmeliydi. Ben de çalışmaya devam ettim, sürekli şansımı aradım. Günün sonunda da o şans geldi ve ben de şansımı kullandım.” diye konuştu.

“Hayal Ettiğimiz Bir Şampiyonluktu”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise maç sonunda Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetin şampiyonluklarını taçlandırdığını belirtti.

Okan Buruk, “Galatasaray’ın kazandığı her kupa değerli. 2023’te 23. Şampiyonluk. 3-0’lık galibiyetle, çok etkileyici bir maçla bitirdik. Oyun olarak maçın başından sonuna kadar istediğimiz gibi gitti. Çok fazla pozisyona girdik, gerçekten sahada yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Bugün de sahada yine iyi olan taraf kazandı. Sezonun genelinde de öyle oldu.” dedi.

Rakiplerinin de şampiyonluk yolunda iyi mücadele ettiğini vurgulayan Okan Buruk, “Beşiktaş ve Fenerbahçe de çok iyi işler yaptı. Türk futboluna da bir kalite kattığımız için mutluyuz. Bugün 5 Türk oyuncuyla oynadık, hepsi milli takıma aday şu anda. Çok güzel bir sezonun sonunda böyle güzel bir karşılaşmayla bitirdik.” ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nu mutlu sonla bitirmenin hep hayal ettikleri bir başarı olduğunu söyleyen Galatasaray’ın 49 yaşındaki teknik direktörü, “En baştan beri hayal ettiğimiz bir şampiyonluktu. Çok uzun bir süre oldu, aralar oldu. Taraftarımızla birlikte inandık, beraber başardık. Ben değil, oyuncularım değil hep beraber camia olarak başardık. İçeride dışarıda kenetlenme bize büyük bir başarı getirdi.” açıklamasıyla yaşadığı mutluluğu belirtti.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada attığı 2 golle galibiyette büyük pay sahibi olan Nicolo Zaniolo, maçın en dikkat çeken oyuncusu oldu.

Luan Peres’in kırmızı kart gördüğü pozisyonunda başrolünde olan Zaniolo, kariyerinde ilk kez bir lig maçında 2 gol atmayı başardı.