Galatasaray Derbiden Galip Ayrıldı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Derbiden Galip Ayrıldı

Galatasaray Derbiden Galip Ayrıldı

Galatasaray Derbiden Galip Ayrıldı

Galatasaray ile Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Rams Park’ta derbi maçında karşı karşıya geldi.

Zorlu 90 dakikayı kazanan, Mauro Icardi’nin kaydettiği 2 golle ev sahibi Galatasaray oldu. Beşiktaş’ın karşılaşmadaki tek golünü ise Alex Oxlade-Chamberlain kaydetti.

2-1 biten mücadelenin ardından ligde puanını 25’e çıkaran sarı kırmızılılar, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş ise aldığı mağlubiyetin ardından 16 puanda kaldı.

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise aldığı bu sonuçla kulüp tarihine geçti. Sarı kırmızılıların başında üst üste 5. iç saha derbisini kazanan Okan Buruk, Fatih Terim’in rekorunu egale ederek bu şekilde bir seri yakalayan ikinci yerli teknik direktör oldu.

Mauro Icardi ise Galatasaray formasıyla 10. derbi golünü atarak kulüp tarihinde ligde en çok derbi golü atan isim olarak Gheorghe Hagi’yi (8) geride bıraktı.

“’Nasıl Olsa Kazanırız’ Düşüncesini Gördük”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1’lik Beşiktaş galibiyeti sonrasında konuştu.

Takımının rakip 10 kişi kaldıktan sonra gösterdiği performanstan memnun olmadığını vurgulayan Okan Buruk, bu noktada yaşanan sıkıntılardan bahsetti:

“Maç sonu baktığımızda derbi kazandığımız için çok mutlu olmamız gerekiyor ama bizim de kafamızda kırmızı karttan sonraki performans kaldı. 30 dakikalık muhteşem bir oyun oynadık, 11’e 11’de rakibimize karşı çok üstündük. Ancak 11’e 10’dan sonra nasıl olsa kazanırız düşüncesini gördük. Maçın başındaki dinamizm ve rakibe olan baskımızı kaybettik. Net pozisyon vermedik ama topu rakibimize zaman zaman gereksiz şekilde bırakıp adam paylaşımında sıkıntı yaşadık. Özellikle ikinci yarı Chamberlain girdikten sonra takiplerde zorlandık. Orta saha oyuncularımızın öne doğru baskılarında da sıkıntı yaşadık.”

“Bugün genel olarak bitiriciliğimiz yeterli değildi. En büyük sıkıntımız buydu. Özellikle ilk yarıda rakip ceza sahasına girdik ama son pasları atamadık, son ortaları yapamadık, son çalımları atamadık. Bizim kalitemizdeki oyuncular bu pozisyonları daha iyi bir şekilde bitirebilirlerdi. Bunun analizini yapıp üzerine çalışacağız.”

Galatasaray taraftarlarının maç öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ilişkin yaptıkları koreografiye de değinen Buruk, “Muhteşem taraftarlarımızın bugün yaptığı koreografi muhteşemdi. Takımlarına, oyuncularına, oyunlarına ve bizlere güveniyorlar. O anlamda taraftarlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Biz de takım olarak onların hak ettiği başarıları onlara yaşatmak istiyoruz.” diye konuştu.

Okan Buruk son olarak ise maçın son bölümünde sakatlık yaşan Mauro Icardi’nin son durumunun çekilecek MR’dan sonra belli olacağını söyledi:

“Mauro Icardi kenara geldi, ben de değiştireyim mi diye düşündüm. Bir şeyi olmadığını söyledi, bandajını çıkardı. Ancak bandaj çıktıktan sonra ağrısı daha da arttı, soyunma odasında da ağrısı vardı. Bir MR çekilecek. Bundan sonra en doğru şekilde değerlendirilecek.”

“İkinci Devre Oyunun Hakimi Bizdik”

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz, karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmelerine takımının ikinci yarıdaki oyunundan ne kadar memnun olduğunu anlatarak başladı.

Yılmaz, “İkinci yarıdaki oyun için oyuncu arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyorum. 10 kişiydik ama öyle oynamadık. İkinci devrede oyunun tamamen hakimi olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

İlk yarının bir bölümünde kendi oyunlarının tamamen dışına çıktıklarını belirten Burak Yılmaz, “İlk 20 dakikadan sonra oyunu verip tamamen kendi oyunumuzun dışına çıktık. O bizim alışkanlığımız ya da istediğimiz bir tarz değildi. Oyunun içine giremedik. İlk 20 dakika istediğimiz gibi başladık, ikinci devre ise oyunun hakimi bizdik.” diye konuştu.

“Biz Galatasaray deplasmanında nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık.” ifadelerini kullanan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz, “Bizim oyunumuz, 10 kişi kaldıktan sonraki oyundu. İkinci yarıya çıkarken kesinlikle vurmayacağız, topu tutup kendimize güveneceğiz dedik. Çok çok üzgünüz, içimize sindirmiyoruz. Daha iyi olmak zorundayız.” şeklinde konuştu ve açıklamalarını noktaladı.