Galatasaray’dan İyi Oyun Kötü Sonuç

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray’dan İyi Oyun Kötü Sonuç

Galatasaray’dan İyi Oyun Kötü Sonuç

Galatasaray’dan İyi Oyun Kötü Sonuç

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun üçüncü maçında sahasında Alman temsilcisi Bayern Münih’i konuk etti.

Özellikle maçın ilk yarısında oldukça etkili bir performans ortaya koyan sarı kırmızılılar, 8. dakikada Kingsley Coman’ın attığı gole 30. dakikada Mauro Icardi ile yanıt verdi. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Mauro Icardi, yaptığı Panenka vuruşuyla skoru eşitledi.

İlk yarıda bulduğu fırsatları gole çeviremeyen Galatasaray, rakip kaleye ilk yarıda 16 şut çekerek 2003/04 sezonundan beri bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında Bayern Münih karşısında bunu başaran ilk takım oldu.

İlk yarıdaki üstün performansına karşın ikinci yarıda Harry Kane ve Jamal Musiala’nın gollerini engel olamayan Galatasaray, maçtan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Okan Buruk’un öğrencileri bu sonuçla gruptaki üçüncü maçını 4 puanla geçti.

“Bayern Münih’in Bu Kadar Ezildiğini Kimse Görmemiştir”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bayern Münih maçının ardından açıklamalarda bulundu. Takımının güçlü rakibi karşısında gösterdiği performanstan memnun olduğunun altını çizen Buruk, alınan sonuç nedeniyle ise üzgün olduklarını belirtti:

“Belki uzun zamandır oyun olarak Bayern Münih’in bu kadar ezildiğini kimse görmemiştir. Ancak işin gerçeği sonuç… Sonlandırmak çok önemli bir şey. Rakibimizin özellikle ikinci golü bulduktan sonra oyunun içinde daha çok olduğunu gördük.”

“İlk yarı çok net bir şekilde üstündük. Burada taraftarımızın da muhteşem bir desteği vardı. Onların desteğiyle bizim oyunumuz birleşti aslında, planımız da buydu. Bireysel olarak günümüzde olsak ilk yarıya 5-6 golle girebilirdik.”

“Maçın geneline baktığımızda bırakın beraberliği kazanmayı çok hak ettiğimiz bir karşılaşmaydı. Günün sonunda puansız ayrılıyoruz, bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama bu kadar iyi bir takıma karşı oyun, bizim için bir ölçüydü. Golleri atsak, pozisyonlara girsek… Birçok pozisyonda da gidip kötü kararlarla pozisyonları kaybettik ve rakibe pozisyon verdik.”

Okan Buruk, oyuncu değişikliklerini ve ikinci yarıdaki oyunu da ayrı olarak değerlendirdi. “Günün sonunda bu oyunu ortaya çıkarmak önemliydi. Bunu kazanarak bitirebilirdik. Ancak rakibimiz sonlandırmada bizden çok daha iyiydi.” diyen deneyimli teknik direktör, “Biz 2-1’den sonra cevap veremedik. Oyuna giren oyuncularım da moral bozukluğuyla girdi, onların da çok etkisi olmadı. Maçın sonunu doğru oynayamadık.” ifadelerini kullandı.

Hafta sonunda Beşiktaş derbisinin ardından bir kez daha yüksek tempoda bir maç oynadıklarını hatırlatan Okan Buruk, “3 değişiklik yapıyordum o anda golü yedik. Üst üste 2 tane çok yüksek tempoda maç oynadık. Yorgunluk oluyor tabii ki. Planımız tuttu, oyunumuz tuttu, istediklerimizi yaptık ama ikinci gol bize maçı kaybettiren gol oldu.” dedi.

Okan Buruk son olarak ise takımının gruptaki geleceğine ilişkin gelen soruyu yanıtladı:

“Hedefimiz gruptan çıkmak, biz bu oyunu gösterdik. Grubun en iyi takımına karşı bu oyunu gösterdik. Bunu aynı şekilde bundan sonraki maçlarda da göstereceğiz. Kalan maçlarda da aynı oyunu oynamaya çalışacağız. Manchester United – Kopenhag maçlarının sonuçları da önemli.”