Galatasaray’da Icardi Bilmecesi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray’da Icardi Bilmecesi

Galatasaray’da Icardi Bilmecesi

Galatasaray’da Icardi Bilmecesi

Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Türkiye’yi UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında temsil etmek için iddialı bir kadro kurmayı hedefleyen sarı kırmızılılar, transferdeki önceliğini geçen sezonu takımda kiralık olarak geçiren Mauro Icardi’ye verdi.

Geçtiğimiz sezon başında Paris Saint Germain’den kiralık olarak transfer edilen ve sezon boyunca hem gösterdiği performans hem de attığı gollerle Galatasaraylı taraftarların sevgilisi olan Icardi, sezonun sona ermesiyle bonservisini elinde bulunduran Paris Saint Germain’e geri döndü.

Galatasaray formasını giydiği 26 maçta 23 gol atan Icardi’nin bonservisini almak isteyen Galatasaray yönetimi, bu doğrultuda çalışmalarına hız kesmeden başladı.

Okan Buruk Icardi’yi İstiyor

Geçtiğimiz sezon boyunca Mauro Icardi’den çok memnun olduğunu defalarca dile getiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Arjantinli golcünün takımda kalmasını istediğini birçok farklı mecrada açıkladı.

Daha önce Icardi’nin sarı kırmızılı camiayla bağ kurduğuna değinerek "Icardi’nin Galatasaray ile olan bağını net olarak görüyoruz. İlk geldiği zaman da çok iyi bir karakter olduğunu söylemiştim. Saha içinde de dışında da liderlik yapıyor. Bu da çok önemli ve değerli bir şey. Santrafor olmasına rağmen diğer oyunculara neler yapabileceğini net bir şekilde gösteriyor. Hiçbir antrenmanı kaçırmaz, her antrenmanı yapar. İyi bir profesyonel. İnşallah önümüzdeki sene de bizimle birlikte olur." ifadelerini kullanan Okan Buruk, kararını net şekilde belirtmişti.

Sezonun sona ermesiyle Mauro Icardi’nin transfer süreci hakkında da bilgiler veren Okan Buruk, “Şu anda net bir şey yok. Süreç devam ediyor. Kulübümüz Icardi’yi almak için istekli, biz de istekliyiz. Bu kolay bir süreç olmayacak. Belki süre alacak. Açıkçası transferin kısa sürede gerçekleşmesini beklemiyoruz. Uzun da sürse Icardi’nin burada bizimle Galatasaray’ın bir parçası olarak devam etmesini istiyoruz. Son karar Icardi’nin olacak.” diyerek sürecin sabır gerektirdiğinin altını çizmişti.

Yönetim Çalışıyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, teknik direktör Okan Buruk başta olmak üzere tüm camianın heyecanla beklediği Icardi transferi için bilgi verdi.

Dün yapılan TFF Genel Kurulu’nda basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Dursun Özbek, "Icardi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Icardi’yi Galatasaray’ın oyuncusu yapmaya çalışıyoruz. Galatasaray'ın olduğu yerde umut vardır." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ise Suudi Arabistan etkisinin kendilerini zorladığını ve Icardi transferinin kolay olmadığının altını çizdi.

Erden Timur yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Icardi için gösterdiğimiz çabayı anlatamam. Icardi hem Türk futbolu için hem de Galatasaray için bir değer. Transferin bitmesi için her yolu deniyoruz ama Suudi Arabistan realitesi var.  Bunu düşündüğümüzde transfer çok yüksek bir ihtimal değil. Biz bir önceki sene de yüzde 1 ihtimal ile başladık. Transferi sonuçlandırmak için her şeyi yapacağız. Mauro'nun burayı istemesi önemli bir avantaj. İnşallah son sözü başkanımız söyleyecek, ne gerekiyorsa yapacağız.”