Galatasaray Cedric Bakambu’yu KAP’a Bildirdi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Cedric Bakambu’yu KAP’a Bildirdi

Galatasaray Cedric Bakambu’yu KAP’a Bildirdi

Galatasaray Cedric Bakambu’yu KAP’a Bildirdi

Galatasaray, önümüzdeki sezonun transfer çalışmaları kapsamında Cedric Bakambu’yu renklerine bağladı.

Sarı kırmızılı kulüp, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Kongolu oyuncuyla görüşmelere başlandığını duyurdu:

“Profesyonel futbolcu Cédric Bakambu’nun transferi konusunda futbolcu ve kulübü Al-Nasr SC Limited ile resmi görüşmelere başlanmıştır.”

Adını Türkiye’de Duyurdu

1991 yılında Ivry-sur Seine’de doğan Cedric Bakambu, profesyonel futbol yaşantısına Fransa’nın FC Sochaux kulübünde başladı.

Sochaux’da çıktığı 107 maçta 21 gol attıktan sonra dikkat çeken Bakambu, 2014/15 sezonunun başında 1.8 milyon € bedelle Bursaspor’a transfer oldu.

Bursaspor formasıyla bir sezonda 40 maça çıkıp 21 gol – 7 asistlik bir katkı sunan golcü oyuncu, adını Avrupa transfer piyasasında duyurdu. Cedric Bakambu’nun gösterdiği bu performans, onu sezon sonunda 7.5 milyon € bedelle Villarreal’e taşıdı.

İspanyol kulübünün formasını 2.5 sezon boyunca giyerek Fransa ve Türkiye’deki etkisini La Liga’da da hissettiren Bakambu, 105 maça çıkıp 47 gol attığı takımından 2017/18 sezonunun devre arasında ayrıldı. Beijing Guoan, Ocak 2018’de Bakambu için tam 40 milyon €’yu gözden çıkardı.

Çin’de 2022 yılına kadar forma giyen ve golcü kimliğiyle Beijing Guoan takımında da önemli katkılar yapan oyuncu, 87 maçta attığı 58 gol ve yaptığı 21 asistin ardından Ocak 2022’de Avrupa’ya döndü.

Olimpik Marsilya’nın bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Bakambu, kariyerinde ilk kez bir kulüp takımında düşük bir performans sergiledi ve Fransız ekibi için yarım sezonda sadece 4 gol atabildi.

2022/23 sezonunda Olimpiakos’a transfer olan ve burada attığı 18 golle Yunanistan Ligi’nde gol krallığına ulaşan Bakambu, bu sezonun başında ise Al-Nassr kulübüne katıldı.

Temmuz 2023’te imza attığı Al-Nassr’dan, iddialara göre ailevi sebepler yüzünden günler sonra ayrılmaya karar veren Bakambu, yeni sezonda sarı kırmızılı Galatasaray formasını giyecek.

Bakambu böylece, 8 yıl sonra Süper Lig’de boy gösterecek.