Galatasaray – Beşiktaş Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray – Beşiktaş Maç Önü Notları

Galatasaray – Beşiktaş Maç Önü Notları

Galatasaray – Beşiktaş Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’de 13.hafta bir derbi maça sahne olacak. Galatasaray, Beşiktaş’ı Nef Stadyumu’nda ağırlayacak. İki takım Süper Lig’de 129.kez karşı karşıya gelecek.

Ligin puan tablosunda dördüncü ve beşinci sırada yer alan iki takımın mücadelesi saatler 20:00’ı gösterdiğinde başlayacak zorlu 90 dakikada Halil Umut Meler düdük çalacak.

Galatasaray’da teknik direktörü Okan Buruk, tedavileri devam eden Yusuf Demir ve Kazımcan Karataş’ın durumlarını maç saatine kadar takip edecek.

Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise derbi karşılaşmasında, sakatlığı devam eden Rachid Ghezzal’dan yararlanamayacak.

Okan Buruk İlk Kez Başarmak İstiyor

Süper Lig’de son 4 haftada yalnızca 1 galibiyet alan Galatasaray, geçtiğimiz hafta deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup etmişti.

Ekim ayında üst üste 2 maç kazanamayan sarı kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, Dünya Kupası arasına kadar geçen süreyi kayıpsız atlatmayı hedefliyor.

Mayıs 2015’ten sonra Beşiktaş karşısına çıktığı 14 mücadeleden 4 galibiyet alan Galatasaray, buna karşın Beşiktaş’ı konuk ettiği 12 maçta ise rakibine yalnızca 2 kez mağlup oldu.

Öte yandan Galatasaray’da sezon başında göreve getirilen Okan Buruk, kariyerinde daha önce Şenol Güneş’in takımlarına karşı hiç galibiyet alamadı. Buruk, Galatasaray’ın başında ilk kez karşılaşacağı eski teknik direktörüne karşı ilk galibiyeti bu hafta sonunda almak istiyor.

Şenol Güneş Serisini Sürdürmeyi Hedefliyor

Bir önceki hafta alınan 2-1’lik Atakaş Hatayspor mağlubiyeti sonrası teknik direktörü Valerien Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş, yeni teknik direktörü Şenol Güneş ile ilk maçına geçen hafta çıkmıştı.

Kendi evinde HangiKredi Ümraniyespor’u ağırlayan siyah beyazlı takım, Wout Weghorst ve Cenk Tosun’un etkili performanslarıyla rakibini 5-2 mağlup etmişti. Beşiktaş’taki ikinci dönemine galibiyetle başlayan Şenol Güneş, iyi başlangıcını derbi galibiyetiyle sürdürmek istiyor.

Kariyeri boyunca Okan Buruk’a rakip olduğu 7 maçta 6 galibiyet – 1 beraberlik alan Şenol Güneş, milli takımdan eski öğrencisi karşısındaki namağlup serisini devam ettirmeyi hedefliyor.

Beşiktaş’ın Galatasaray deplasmanında aldığı son 2 galibiyette de takımın başında olan Şenol Güneş, tıpkı Okan Buruk gibi Dünya Kupası arasına kayıpsız gitmenin planlarını yapıyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Ev sahibi Galatasaray’da son haftaların başarılı isimlerinden Dries Mertens, derbi maçta Okan Buruk’un en güvendiği isimlerin başında geliyor. Belçikalı oyuncuyla birlikte son dönemde formunu yükselten Milot Rashica da sarı kırmızılı takımda dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Beşiktaş’ta ise Şenol Güneş dönemlerinde siyah beyazlı formayla en çok gol atan oyuncu olan Cenk Tosun (38), geçen hafta gösterdiği performansın ardından (2 gol – 1 asist) bu hafta da takımının en büyük hücum kozu konumunda yer alıyor. Cenk Tosun ile birlikte Wout Weghorst’un da Şenol Güneş’in planlarında önemli yer tutması bekleniyor.