Galatasaray Beşiktaş’ı Icardi İle Yendi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Beşiktaş’ı Icardi İle Yendi

Galatasaray Beşiktaş’ı Icardi İle Yendi

Galatasaray Beşiktaş’ı Icardi İle Yendi

Spor Toto Süper Lig’in 13.hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Beşiktaş, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Galatasaray, ezeli rakibi karşısında Mauro Icardi’nin attığı 2 golle galibiyete uzandı. 2-1 sona eren mücadelede konuk ekip Beşiktaş adına maçtaki tek golü Cenk Tosun kaydetti.

Bu galibiyetle birlikte Okan Buruk hem Galatasaray ile ilk derbi galibiyetini aldı hem de Şenol Güneş’in yönettiği takımlara karşı oynadığı 7.maçta ilk kez kazandı.

Beşiktaş ise Süper Lig’de şampiyonluk yaşayan takımlara karşı yaşadığı galibiyet hasretini 10 maça çıkardı.

“Kazanınca Hoca Dokundu Kaybedince Hoca Yanlış Yaptı”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından maça dair değerlendirmelerde bulundu. Okan Buruk sözlerine Beşiktaş’ı tebrik ederek başlarken, “Futbolcu olarak ilk derbimi Beşiktaş’a karşı oynadım. Orada 2 gol atmıştım. Burada da takım olarak 2 gol attık. Bu bizim için çok sevindirici, kazanmak bizim için çok sevindirici. Diğer yandan Beşiktaş’ı da tebrik ediyorum oynadıkları oyundan dolayı. Onlar da kazanmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar.” diye konuştu.

Teknik direktörlerin genel olarak maçların sonucuna göre değerlendirildiğini söyleyen Okan Buruk, “Hep aynı şeyleri konuşuyoruz ama kazanınca hoca dokundu oluyor, kaybedince hoca yanlış yaptı oluyor. Burada tabii ki her hoca bir şeyler deniyor. Saha içerisinde her şeyi belirleyen oyuncular. Oyuncularımızın istekleri, saha içinde verdiğimiz görevleri yapmaları, giren oyuncuların etkileri, oyundan çıkanların yüzde yüzünü verip çıkması…Bugün genel olarak, maçtan önce de söylediğim gibi, takım oyununu sahaya yansıtırsak maçı kazanırız dedim. İlk yarıya baktığımızda üzerimizde bir tutukluk vardı 1-0 iken bile.” ifadelerini kullandı.

“Direkten Dönen 11.Topumuz Oldu”

Galatasaray teknik direktörü, maçın ikinci yarısında skorun çok daha farklı olacağını iddia etti:

“İkinci yarı özellikle oyuna çok hakim olduk. 2-1’lik sonuç vardı ancak baktığınızda belki 6-1, 6-2, 6-3, 7-3 bile bitebilecek bir maçtı. 2 tane top yine direkten döndü. 11.topumuz oldu bu direkten dönen. Burada bir rekora doğru gidiyoruz. Tabii ki bazen Galatasaray’da sonlandırma eksik deniyor ama bazen o top 3 direk arasından geçmiyor. Bunlar tabii ki düzeltmemiz gereken şeyler.”

“2 hafta önce burada muhteşem bir başlangıcımız vardı. Belki kendi gol rekorumuza giden bir maçta hakem hatasından dolayı o maçta yarıda kalmıştı ama bugün takım olarak elimizden geleni yaptık. Genel olarak ikinci yarıya baktığımızda kazanmayı hak eden taraf olduğumuzu düşünüyorum. Çok fazla da gol atabilirdik.”

“Beşiktaş’ın Uzun Oynayacağını Bekliyorduk”

Maç öncesi planlarında rakiplerinin uzun toplarla oynayacağını beklediklerine değinen Okan Buruk, hazırlıklarını buna göre yaptıklarını belirtirken rehavete karşı uyarılarda bulundu:

“Oyun olarak baktığımızda Beşiktaş’ın çok fazla uzun top oynayacağını bekliyorduk zaten. Maç öncesi kadro geldiğinde de Nkoudou – Cenk görünce direkt oyunla oynayacaklarını düşünüyorduk. Maçın büyük bir bölümü uzun topla oynandı. Burada ikinci topları almakta bazen sıkıntı çektik ama oyun olarak daha kaliteli oyunu ortaya koyan takımdık. Daha modern oyunu ortaya koyan takımdık. Bu oyunumuzun karşılığını da 2-1’lik sonuçla aldık.”

“Hedeflerimiz devam ediyor. Hala hiçbir şey kazanmış değiliz. Biz en zorlu fikstür oynayan takımız. Burada istemediğimiz puan kayıplarımız da oldu. Genel olarak baktığımızda Galatasaray daha iyi olacak. Bugünkü oyunu da ben kendi adıma çok abartmıyorum. Oyuncu kalitesi olarak da daha iyisini yapabilecek bir takımız.”

“Icardi Takım Oyuncusu Olduğunu Gösterdi”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş karşısında attığı 2 golle galibiyeti getiren Mauro Icardi’den de övgüyle bahsetti:

“Dizilişimiz son maçlarda Mertens’i biraz daha Icardi’nin yanına sokup 2 forvet gibi oynamaya çalışıyoruz. Tabii ki Mertens oyun içerisinde bağlantı da oluyor ama statik santraforumuz Icardi. Ona topları getirdiğimiz zaman atabileceğini çok iyi biliyoruz. Birçok maçta da bunu denedik. Yine bugün ceza sahası içindeki hedefimiz Icardi’ydi. Icardi’yi sadece gol olarak değerlendirmemek lazım. Hücum pres olarak da maçın başından sonuna kadar takım oyuncusu olduğunu gösterdi. Yaptığı koşularla savunmayla muhteşem bir şekilde istediklerimizi yaptı.”

Okan Buruk son olarak maç sonunda Fernando Muslera’nın saha içinde takımla yaptığı konuşmaya değinerek sözlerini noktaladı:

“Maçtan önce de kendi aramızda bu birlikteliği gösteriyoruz, soyunma odasında gösteriyoruz. Ama kazandıktan sonra dışarıda nasıl kazandığımızı, bundan sonraki hedeflerimizin ne olduğunu tekrar Muslera dile getirdi ve arkadaşlarını tebrik etti takım kaptanı olarak. Oradaki birbirimize sarılmamız çok değerli tabii. Bizim bunu daha net şekilde yapmamız gerekiyor. Kazanınca birliktelik daha farklı bir boyut alıyor. Muslera da takım kaptanı olarak bütün sorumluluklarını muhteşem bir şekilde yerine getiriyor.”

“Fizik, Teknik, Taktik Olarak Sıkıntılarımız Oldu”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

“Kazanmak ne kadar güzelse kaybetmek de o kadar üzüntü verici. Bugün kritik ve çok önemli bir maç oynadık hem bizim için hem rakip için. Oyun olarak kaybettiğimiz için rakibin avantajı oldu. Oyunda da fizik, teknik, taktik olarak bayağı sıkıntılarımız oldu. İkinci yarının başında oyunu kontrol ettik. İkinci yarıda 15 dakika gole kadar olumsuz değildi. Ama golden sonra bir hamle yaptık. Rakip o anda gidip gelen oyunda avantaj yakaladı. Bizim de değişiklik hakkımız Umut’un sakatlanmasıyla kaybolunca, bugün maalesef iki bekin de maçtan önce maç esnasında sakatlanmasıyla sıkıntılar oldu, üçüncü hamleyi yaptığımız için rakip avantaj yakaladı.”

İkinci yarıda Galatasaray’ın geri çekildiği anlarda fırsatları değerlendiremediklerinin altını çizen Şenol Güneş, “Rakip geriye çekildi ancak biz tempolu hızlı oynama şansını kullanamadık. Bizde fiziksel olarak düşüş yaşandığını düşünüyorum. Çünkü çok geride kaldık. Geride kalmamız rakibe avantaj yakalattırdı. Yoksa öne çıktığımızda rakipten daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Ama bu sonuca yansımadı. Bu maç için üzgünüz ama ben takımdan umutluyum. Daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Hem umudum hem gücümüz var. Bugün ve geçen maç için oyun artılarımız artması gerekiyor. Rakibin forvetinin, savunmada olmamıza rağmen 2 defa boş kalması doğru değildi. Savunmada alan-adam markajına geçmemiz gereken pozisyonlar vardı. Ben daha üstün bir oyun bekliyordum onu sağlayamadık. Zaten son bölümde de oyun oynanmadı.” diye konuştu.

“Savunmada Sıkıntılarımız Var”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımda gelişme kaydedilmesi gereken konular hakkındaki soruya, savunmayı işaret ederek cevap verdi. Güneş, takımın bir blok halinde oynamasının gerekliliğinden bahsetti:

“Geride kalıp rakip topa vurma şansı yakalıyorsa geride kalmanın bir anlamı yok zaten. Savunmada hem blok olarak hem de bireysel olarak rakipten iyi olmamız gerekiyor. Orada savunmada zaten geçen maçta da bu maçta da sıkıntılarımız vardı. Aynı şekilde takımın bütün blok olarak gidip gelmesi gerekiyor ama zaman zaman çok geride kaldık. Bizim böyle oynamamız rakip kim olursa olsun doğru değil. Oyunu rakip sahaya çıkardığımızda oyuncularımızın daha etkin olacağını düşünüyorum. Çünkü bizde öyle oyuncular var.”

Karşılaşmanın Dikkat Çeken Oyuncuları

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçta ev sahibi ekip adına en dikkat çeken oyuncu maçtaki 2 golün sahibi Mauro Icardi oldu.

Beşiktaş’ta ise takımının tek golünü kaydeden Cenk Tosun ile birlikte orta sahada Gedson Fernandes performansıyla öne çıkan isimdi.