Galatasaray Avrupa’nın Zirvesinde

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Avrupa’nın Zirvesinde

Galatasaray Avrupa’nın Zirvesinde

Galatasaray Avrupa’nın Zirvesinde

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 23 haftada çıktığı 22 maçta 54 puan toplayan Galatasaray, Avrupa’nın büyük kulüplerini galibiyet yüzdesiyle geride bıraktı.

Sarı kırmızılılar bu sezon teknik direktör Okan Buruk önderliğinde oldukça istikrarlı bir performans sergiledi. Spor Toto Süper Lig’de çıktığı son 12 maçın tamamını kazanan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda da çeyrek finale ulaştı.

Bu sezon toplamda 26 maça çıkan Galatasaray, bu maçların 21’inde sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Bu istatistik, sarı kırmızılı ekibi bu sezon Avrupa'da galibiyet yüzdesi en yüksek ikinci takım yaptı.

Liderlik Napoli’nin

Avrupa’nın 5 büyük liginde yer alan takımlar arasında galibiyet yüzdesi bakımından zirveyi Napoli aldı.

Bu sezon İtalya Serie A’da gösterdiği performansla an itibariyle lig ikincisi Inter’in 18 puan önünde bulunan Napoli, 1989/90 sezonu sonrasındaki ilk şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

Bu sezon lig ve kupalar dahil olmak üzere toplam 31 maça çıkan Luciano Spalletti’nin ekibi, bu maçların 26’sını kazanarak %84’lük galibiyet oranı yakaladı.

Napoli’nin ardından 26 maçta aldığı 21 galibiyetle ikinci sırada bulunan Galatasaray, %81’lik galibiyet oranıyla dikkat çekti.

Napoli ve Galatasaray’ın en yakın takipçileri ise La Liga temsilcileri Real Madrid ve Barcelona oldu. La Liga’da Barcelona’nın gerisinde kalan Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi ve yerel kupalardaki performansıyla çıktığı 37 maçın 28’ini kazandı ve %76’lık bir galibiyet oranı yakaladı.

Ezeli rakibini ligde gerisinde bırakan Barcelona ise 35 maçın 26’sında galip gelerek %74’lük bir oran tutturdu.

Galibiyet oranında Avrupa’nın ilk 5’ine son sıradan giren takım ise Manchester United oldu. Geçtiğimiz günlerde İngiltere Lig Kupası’nı kazanan ve 2017’den sonraki ilk kupa sevincini yaşayan Erik ten Hag’ın ekibi, bu sezon 39 maça çıkıp 28 kez sahadan mutlu ayrıldı.

Bu performansla %72’lik galibiyet oranı yakalayan Manchester United’ı aynı oranla Arsenal ve Bayern Münih takip etti.