Galatasaray Avrupa Dönüşü Hata Yapmadı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Avrupa Dönüşü Hata Yapmadı

Galatasaray Avrupa Dönüşü Hata Yapmadı

Galatasaray Avrupa Dönüşü Hata Yapmadı

Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında Galatasaray, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda Rams Başakşehir’in konuğu oldu.

Sarı kırmızılılar, rakibini ilk yarının son bölümünde Hakim Ziyech ve ikinci yarının ilk bölümünde Mauro Icardi’nin penaltıdan attığı golle 2-1 mağlup etti. Rams Başakşehir’in tek golü ise sezon başında Galatasaray’dan kadroya katılan Leo Dubois’nın ayağından geldi.

Galatasaray bu galibiyetle oynadığı 5. maçın sonunda puanını 13’e yükseltmeyi başardı ve bu sezon resmi maçlardaki namağlup serisini korudu.

Buna ek olarak Galatasaray’ın maçtaki ikinci golünü kaydeden Mauro Icardi, Süper Lig’de ilk 11’de çıktığı son 12 maçta da rakip fileleri havalandırarak lig tarihinde bir rekorun altına imza attı.

“Ziyech ve Tete Doğru Yerlerde Topla Buluştu”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımının Rams Başakşehir’i 2-1 yendiği maçın ardından karşılaşmayı değerlendirdi.

“Biz kendi oyunumuzu oynamak istedik. Bugünün iyi olan yanı, daha dikine bir oyun ortaya koyduk. Bloklar arası pasları daha iyi bir şekilde oynadık.” ifadeleriyle sözlerine başlayan Buruk, bugünkü oyun anlayışlarında Hakim Ziyech ve Tete’nin performanslarının önemine değindi:

“Hakim Ziyech gerçekten doğru yerlerde topla buluştu. Hem Tete’nin hem Hakim’in doğru yerde topla buluşmasıyla daha çok aksiyona gitme şansımız oldu.”

Okan Buruk, maçın tamamında galibiyete yakın tarafın kendileri olduğunu söylerken “Ben maçın genelinde kazanmaya yakın taraf olduğumuzu düşünüyorum. Şansız bir gol yedik. Oyuncu değişikliği yapamadık. Zaha oyuna girerken parmağındaki yüzüğü unutmuştu. Çok pozisyon bulduğumuz bir karşılaşmaydı. 3. golü bulup maçı daha rahat bitirebilirdik. Bence genel anlamda, oyuncu performansı anlamında güzel bir maçtı.” dedi.

Deneyimli çalıştırıcı ayrıca maçın ilk bölümünde sakatlanarak oyundan çıkan Kazımcan Karataş’ın durumu hakkında da bilgi verdi:

“Kazımcan’ın sakatlığı bizi üzdü. İç yan bağ olduğunu düşünüyoruz ama yarın MR sonrası belli olacak, inşallah daha büyük bir şey yoktur. Bizi üzen konu bu oldu.”

“Galatasaray'ın Icardi Gibi Bir Sembolü Oldu”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kazımcan Karataş’ın oyundan çıkmasının ardından sol bek pozisyonuna geçen Abdülkerim Bardakçı’ya da ayrı bir parantez açtı.

Milli oyuncunun gösterdiği performansı öven Buruk, aynı zamanda Hakim Ziyech’in 10 numaradaki oyununa da değindi:

“Bugünün bizim için kazancı Abdülkerim’in sol bekte iyi bir performans sergilemesiydi. Bugün Galatasaray’ı daha önce seyretmemiş biri Abdülkerim’i bu takımın sol beki olarak görebilirdi. Bence çok iyi oynadı. Onun orada yapabileceğini gördük. Bugün bizim için olumlu iki şey vardı: Hakim’in 10 numarada, Abdülkerim'in ise sol bekte çok iyi oynaması."

Sarı kırmızılı takımın 2022/23 sezonunun başından itibaren büyük bir değişimden geçtiğini belirten Okan Buruk, “Galatasaray’da geçen seneden beri büyük bir değişimden geçiyoruz. Geldiğimizde bir sene önceki kötü senaryoyu tam tersine çevirdik. Şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi’ne girdik, stadımız doluyor, sokaktaki taraftarımız mutlu. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum.” diye konuştu.

Okan Buruk ayrıca kendisinin hem takımı hazırlamaya hem de yarışmaya devam etmeye çalıştığını da vurguladı ve alınan sonuçlardan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi:

“Kulübümüz büyük bir fedakarlık yapıyor. Bu hep beraber kurduğumuz organizasyon içinde saha kısmı bana ait. Burada da ben en iyisini yapmaya çalışıyorum. Tüm oyuncularımı hazırlamaya çalışıyorum. Transferin son dönemi gelen birçok oyuncu var. Bir yandan da yarışıyoruz tabii ki. Burada da başarılı şekilde giden bir Galatasaray takımı var. Ben de çok mutlu oluyorum, kazanmaya devam edeceğiz. Galatasaraylıları mutlu etmeye devam edeceğiz.”

Sözlerini bitirirken Mauro Icardi’nin etkisinden de bahseden Okan Buruk, Arjantinli oyuncu hakkında “Galatasaray’ın Icardi gibi bir sembolü oldu. Bunları gördüğümüzde kulübün 1 sene içinde geldiği noktayı görüyoruz. Bu her yere yansıyor.” diye konuştu.