Galatasaray Ankaragücü’nü Geriden Gelerek Mağlup Etti

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray Ankaragücü’nü Geriden Gelerek Mağlup Etti

Galatasaray Ankaragücü’nü Geriden Gelerek Mağlup Etti

Galatasaray Ankaragücü’nü Geriden Gelerek Mağlup Etti

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında MKE Ankaragücü’nü ağırlayan Galatasaray, maçta 1-0 geriye düşmesine rağmen 3 puana 2 golle ulaştı.

İlk yarının golsüz eşitlikle sona erdiği karşılaşmada, Ankaragücü’nden Renaldo Cephas, 48’inci dakikada gol perdesini açtı.

Galatasaray bu gole, 56’ncı dakikada sezon başında kadrosuna kattığı Wilfried Zaha ile yanıt verdi. Zaha böylece Galatasaray formasıyla kariyerindeki ilk golünü, ilk 11 çıktığı ilk maçta kaydetmiş oldu. 1-1 eşitlikten sonra baskısını devam ettiren sarı kırmızılıların galibiyet golü ise VAR incelemesi sonucunda geldi.

Sacha Boey’in sağdan içeriye çevirdiği top, Hayrullah Bilazer’in müdahalesiyle çizgiyi geçince skor 2-1 oldu. Ankaragücü kalecisi Bahadır Güngördü’nün performansıyla fark yarattığı mücadelede başka gol olmadı ve sarı kırmızılılar maçı 2-1 kazandı.

Galatasaray böylece ligdeki namağlup ünvanını korurken puanını 19 yaptı ve tüm kulvarlardaki yenilmezlik serisini de 20 maça çıkardı.

“Çok İyiydik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1 kazandıkları MKE Ankaragücü karşılaşmasının ardından oyunu değerlendirdi.

“İlk dakikadan maçın sonuna kadar tüm oyuncularım çok konsantre ve istekliydiler. Seyircilerimizle bütünleştiler. Oyuncularımın performansları çok iyiydi. İyi bir gün oldu.” sözleriyle açıklamalarına başlayan Buruk, “Maçın sonucu bizim için olumlu geçseydi oyuncularımızı dinlendirme şansımız olacaktı ama maçın sonuna kadar aynı tempoyla oynadık. Biraz yorulduk ama bence bu güzel bir yorgunluk. Çünkü verilerimiz, istediklerimiz, girdiğimiz pozisyonlar, yaptığımız paslar… Birçok şeyde Ankaragücü gibi bir takıma karşı çok iyiydik.” diye konuştu.

Galatasaray formasıyla ilk golünü MKE Ankaragücü karşısında kaydeden Wilfried Zaha’nın performansını da değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, oyuncusunun ilk kez ilk 11’de yer almasına karşın iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirtti:

“Zaha ilk kez ilk 11’de oynadı. Bence doğru bir zamanlama oldu, hep diyorduk onu doğru zamanda hazırlayıp seyircimizin karşısına getireceğiz diye. Bugün de hem oyun olarak hem de attığı golün öz güveni olarak onun için de güzel bir gün oldu.”

Okan Buruk ayrıca yeni transferlerden Tanguy Ndombele’yi ise sakatlığı sebebiyle sahaya sürmediğini açıkladı:

“Sadece Ndombele’yi bugün oynatamadık, dün tendonuna bir darbe almıştı o yüzden riske etmek istemedik. Çok fazla maçımız var, oyuncu değişikliklerini hep yapacağız. İyi bir oyuncu grubuna sahibiz.”

“Hep Daha İyi Olacağız”

Sarı kırmızılı ekibin 49 yaşındaki teknik direktörü, açıklamalarının devamında takımının gelişim sürecine vurgu yaptı. Okan Buruk, oyuncularının gün geçtikçe geliştiğini belirterek “Hep söylüyorum: Maç maç daha iyi olacağız, hep daha iyi olacağız. İstanbulspor maçında bitiricilikte eksikliğimiz vardı ama orada bile 116 km koşmuştuk. Bugün de baktığımızda birçok şeyi en üst düzeyde yapmaya çalıştık. Takımımız oynadıkça forma giriyor.” ifadelerini kullandı.

Ankaragücü karşısında forvet arkası pozisyonda şans verdiği Kerem Aktürkoğlu’nun performansına ayrıca değinen Buruk, “Bugün Kerem Aktürkoğlu ilk defa forvet arkası pozisyonda oynadı. Bence görevini de çok olumlu şekilde yaptı. O da bizim için önemli bir kazanımdı. Oynadıkça da daha iyisini yapacak. Zaha’yı da her pozisyonda kullanabiliriz.” diye konuştu.

Okan Buruk son olarak ise takım olarak ana hedeflerinin Galatasaray’ı Avrupa arenasında göstermek olduğunun altını çizdi:

“Ligde kazanarak devam etmek istiyoruz ancak hedefimiz; bu güveni, bu futbolu Şampiyonlar Ligi’ne de taşıyıp Galatasaray’ı uluslararası alanda da gösterebilmek. Orada da kendi futbolumuzu oynayarak bir sonraki maça hazırlanacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum. Bu maçtan sonra teşekkür ettim, inşallah bir sonraki maç yine teşekkür ederim onlara.”