Galatasaray – Alanyaspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray – Alanyaspor Maç Önü Notları

Galatasaray – Alanyaspor Maç Önü Notları

Galatasaray – Alanyaspor Maç Önü Notları

Süper Lig’in 11.haftasında Galatasaray ile Corendon Alanyaspor, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

Saatler 20:00’ı gösterdiğinde başlayacak mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, kadroda sakat veya cezalı oyuncu olmaması sebebiyle bu maçta tüm oyuncularından yararlanabilecek. Öte yandan Corendon Alanyaspor’da ise teknik direktör Francesco Farioli, Erencan Yardımcı ve Ivan Cavaleiro’dan sakatlıkları sebebiyle Galatasaray’a karşı faydalanamayacak.

Galatasaray Galibiyet Hasretini Bitirmek İstiyor

Süper Lig’de sezon başında göreve Okan Buruk’u getiren ve yaptığı transferlerle dikkat çeken Galatasaray, geride kalan 10 haftada 9 karşılaşmaya çıktı.

Bu süreçte rakiplerini 5 kez mağlup eden Sarı-kırmızılılar, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle toplam 17 puan topladı.

Özellikle gol yollarında yaşadığı sıkıntıyla dikkat çeken ve 11.hafta başlarken Süper Lig’in en az gol atan 8 takımından biri olan Galatasaray, son 2 maçında 4 puan kaybetti.

Galatasaray, 9.haftayı bay geçerken 8.haftada Adana Demirspor ile 0-0 berabere kalmış ve geçen hafta ise Yukatel Kayserispor’a 2-1 mağlup olmuştu.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Kastamonuspor ile evinde karşılaşan ve rakibini 7-0 yenen Galatasaray, kupada bulduğu morali lige de taşımayı hedefliyor.

Süper Lig’de Alanya temsilcisine karşı oynadığı son 2 maçı da kaybeden Sarı-kırmızılılar, bu seriyi sonlandırmak istiyor.

Ocak 2022’den beri ligde üst üste 2 maçtan mağlup ayrılmayan Galatasaray, geçen haftaki Yukatel Kayserispor mağlubiyetini Corendon Alanyaspor karşısında alınacak galibiyetle telafi etmenin planlarını yapıyor.

Alanyaspor Deplasmanlarda Sıkıntı Yaşıyor

Teknik direktör Francesco Farioli önderliğinde Süper Lig’de geride kalan 10 haftada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 12 puan toplayan Corendon Alanyaspor, deplasman maçlarında son dönemde yaşadığı sıkıntıyla dikkat çekiyor.

Süper Lig’de oynadığı son 3 deplasman maçını kaybeden Alanya temsilcisi, bu karşılaşmalarda rakip fileleri ise havalandıramadı.

Geçtiğimiz hafta Fraport TAV Antalyaspor karşısında Antalya derbisini 3-2 kazanan takım, bu sezon ilk kez üst üste iki maçını kazanma hedefiyle İstanbul’a hareket etti.

Bu sezon Süper Lig’de ortalama %62 ile topla en fazla oynayan takım olan Corendon Alanyaspor’u, %59 ile bu haftaki rakibi Galatasaray takip ediyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Karşılaşma öncesinde ev sahibi Galatasaray adına bu sezonun en golcü ismi Bafetimbi Gomis dikkat çekiyor.

Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Kastamonuspor karşılaşmasında da etkili bir performans sergileyen oyuncunun, Okan Buruk tarafından şans verilmesi halinde takımının Corendon Alanyaspor karşısındaki en büyük kozu olması bekleniyor.

Öte yandan Corendon Alanyaspor’da ise şu ana kadar rakip fileleri 3 kez havalandıran Efkan Bekiroğlu, performansıyla öne çıkıyor.