Galatasaray’a Dev Rakipler

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray’a Dev Rakipler

Galatasaray’a Dev Rakipler

Galatasaray’a Dev Rakipler

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup kuraları, Monaco’da çekildi. Türkiye’nin turnuvadaki tek temsilcisi olan Galatasaray’ın grubu da belli oldu.

Sarı kırmızılılar, A Grubu’nda Bundesliga devi Bayern Münih, Premier League’in ikonik ekiplerinden Manchester United ve Danimarka temsilcisi Kopenhag oldu.

Manchester United ile 4. Eşleşme

Galatasaray, Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonunda Manchester United ile daha önce 3 kez eşleşti. İlk 1993/94 sezonunda yaşanan bu eşleşmelerde temsilcimiz Old Trafford’dan tarihi bir skorla 3-3 beraberlikle ayrılmış, evinde ise 0-0 beraberlikle tur atlayan taraf olmuştu.

Bir sonraki sezon bu kez gruplarda eşleşen Galatasaray ve Manchester United arasından gülen taraf bu kez İngiliz ekibi olmuştu. İlk maçı yine evinde 0-0 berabere bitiren sarı kırmızılılar, deplasmanda Manchester United’a 4-0 mağlup olmuştu.

Galatasaray ile Manchester United’ın son eşleşmesi ise 2012/13 sezonunda yaşandı. İki maçın da ev sahibi lehine 1-0 bittiği grup maçlarında, iki takım bir üst tura yükselmişti.

Bayern Münih ile 50 Yıl Sonra

Avrupa futbolunun en güçlü kulüplerinden Bayern Münih ile daha önce yalnızca 2 kez karşılaşan Galatasaray, Alman deviyle 50 yıl sonra tekrar eşleşti.

1972/73 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda eşleşen iki ekip arasında turu toplamda 7-1’lik skorla Bayern Münih geçmişti. Galatasaray, evinde 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 6-0 mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

Tarihi Grupta Kopenhag da Vardı

Galatasaray, 2013/14 sezonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oldukça zor bir grup kurası çekmişti.

B Grubu’nda kupayı en çok kazanan ekip olan Real Madrid ve İtalyan devi Juventus ile eşleşen sarı kırmızılıların bir diğer rakibi ise Kopenhag olmuştu.

Kopenhag ile oynadığı ilk maçı evinde taraftarının önünde oynayan Galatasaray, maçı Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Didier Drogba’nın golleriyle 3-1 kazanmıştı.

Galatasaray, rövanşta rakibine 1-0 kaybetmesine rağmen karlar altında oynanan son maçta Juventus’u mağlup etmiş ve son 16 turuna çıkmıştı.