Galatasaray’a 3 Puanı Zaniolo Getirdi

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray’a 3 Puanı Zaniolo Getirdi

Galatasaray’a 3 Puanı Zaniolo Getirdi

Galatasaray’a 3 Puanı Zaniolo Getirdi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 34 gün sonra sahaya çıktı. Sarı kırmızılılar, ligin 25. haftasında sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 13 haftayı galibiyetle bitiren teknik direktör Okan Buruk’un öğrencileri, Kasımpaşa’yı da 1-0 yenerek galibiyet serisini 14 maça çıkardı ve rekor kırdı.

Galatasaray böylece, Spor Toto Süper Lig tarihinde Beşiktaş’ın 1959/60 sezonundaki 13 maçlık serisini geride bırakarak yeni rekorun sahibi oldu.

Sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golü, devre arasında 15 milyon € bedelle Roma’dan transfer edilen 23 yaşındaki İtalyan oyuncu Nicolo Zaniolo getirdi.

“Bu Maçı Depremzedeler Hediye Ediyoruz.”

Galatasaray’ın maçtaki tek golünü atan Nicolo Zaniolo, karşılaşmanın ardından Türkiye’deki ilk maç sonu röportajını verdi.

Sözlerine Kahramanmaraş depremini anarak başlayan 23 yaşındaki İtalyan yıldız, “Depremde hayatını kaybedenlere, evsiz kalanlara bu maçı hediye ediyoruz. Bu maçla ilgili çok mutlu olamıyoruz, acımız çok taze.” diye konuştu.

Attığı golü, yarın doğum günü olan babasına armağan ettiğini söyleyen Zaniolo, ek olarak kendisini daha da geliştirmesi gerektiğinden bahsetti.

“Babama söz vermiştim, yarın doğum günü. Attığım golün ailem için bir hediye olmasını istedim. Bu benim ilk maçım, kendimi daha da geliştirmem gerekiyor. Geliştikçe daha iyi olacağım.”

“Galatasaray’ın Hedefi Rekorlar Kırmaktır”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Takımının 34 gün sonra ilk kez bir resmi maça çıktığını hatırlatarak sözlerine başlayan Buruk, “Takımın ritminin tam olarak oturmaması, 34 gün sonra ilk maçımız olması nedeniyle olabilir. Daha hızlı oynayabilirdik. Rakibimiz bütün maç bekledi. Girdiğimiz pozisyonlar oldu, golü bulduk. Gol sonrasında ikinci golü atıp maçı daha erken bitirebilirdik. Neredeyse hiç pozisyon vermedik, rahat bir maç oldu bizim için. Kazandığımız için mutluyuz.” diye konuştu.

Okan Buruk buna ek olarak hücumdaki performanslarının daha iyi olması halinde skorun farklı olabileceğini savundu:

“Rakibimiz çok iyi savunma yapmaya çalıştı. 10 kişi bekleyip hızlı hücumları denediler ama buna çok müsaade etmedik. Defansif olarak iyi işler yaptık, hücumda daha iyi olabilirdik. Daha iyi olsak daha farklı olabilirdi.”

Galatasaray taraftarlarını özlediklerini belirten Okan Buruk, Süper Lig tarihinin üst üste en çok maç kazanan takımı (14) olma rekoru hakkında da fikirlerini açıkladı:

 “Güzel bir galibiyet oldu. Seyircimizi, onlarla birlikte olmayı özlemiştik. Hep beraber Galatasaray Kulübü olarak bir rekora imza attık. Bunda en büyük pay camiamızın. Herkesin ayrı payı olduğunu düşünüyorum. Burada taraftarlarımızla muhteşem başarılara imza atıyoruz, bunda onların çok büyük payı var.”

Galatasaray’ın hedefinin daima rekorlar kırmak olduğunu belirten Okan Buruk, “Maç maç kazanmaya odaklıyız. Galatasaray’ın hedefi her zaman rekorları kırmak, kupalar kazanmaktır. Biz de buna uygun bir şekilde kazanmaya çalışıyoruz. Önemli olan burada şampiyonluğa ulaşmamız. Rekoru kırdık, bundan sonrası önemsiz diyemeyiz. Biz sezon sonuna kadar bütün maçlarımızı kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” diyerek rekorla yetinmeyeceklerinin altını çizdi.

49 yaşındaki teknik direktör ayrıca sarı kırmızılı camiadaki birlikteliğe de dikkat çekti:

“Burada bu sene gerçekten bir kenetlenme var. Bu kenetlenme sahaya da yansıyor, dışarıda da çok net bir şekilde görebiliyoruz. Hedefimiz şampiyon olmak.”

Spor Toto Süper Lig’in ikinci sırasında zirve takibini sürdüren rakipleri Fenerbahçe hakkında da görüşlerini aktaran Okan Buruk, “Fenerbahçe’nin maç eksiğiyle 9 puan önündeyiz. Bu farkı koruyup arttırmak istiyoruz. Rakibimizin iyi bir kadrosu var. Avrupa kupası maçında da özellikle ilk yarıda çok iyi oynadılar. Fenerbahçe de bu işin içerisinde. Şu anda gözüken bu yarışın iki takım arasında geçeceği gibi.” dedi.

Okan Buruk son olarak bugün ilk golünü atan yeni transfer Zaniolo hakkında konuştu ve sözlerini noktaladı:

“Gol attı, oyunun içerisindeydi ama ilerleyen bölümde fiziksel eksiklikleri ortaya çıktı. Biraz daha süreye ihtiyacı var. Milli takım arası onun için önemli bir çalışma ortamı olacak. Büyük bir moral oldu bugün onun için. Buna ihtiyacı var, oynamak, kazanmak istiyor. Yine milli takıma gidip orada başarılı olmak istiyor. Maç sonunda Galatasaray taraftarıyla bütünleşmesi de güzeldi. Onun için de mutluyum tabii ki.”

“İyi Yoldayız”

Maçın ardından konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Selçuk İnan ise takımının özellikle savunma performansından memnun olduğunu belirtti.

Selçuk İnan, “Defansif olarak iyi bir Kasımpaşa vardı sahada. O yüzden oyuncularımızı tebrik ediyorum, ekip olarak çok doğru durdular. Maç öncesi çalıştığımız hemen hemen her şeyi yerine getirdiler.” dedi.

Galatasaray karşısında iyi hazırlandıklarını belirten Selçuk İnan, buna karşın yapılan hataların mağlubiyeti getirdiğinin altını çizdi:

“Galatasaray’ın etkili oyuncuları olduğunu, merkezde çoğaldıklarını, bekleri de derine kadar indirdiklerini biliyorduk. Bunun üzerine çok çalıştık. Oyuncularım iyi durdular, beraber oynadılar ve çok daha az pozisyon verdiler. Ama ofansif olarak eksikliğimiz vardı. Çok basit pas hataları yaptık. Bu tür maçlarda topu kazandıktan sonra ilk oynadığınız pas çok önemlidir, bunun üzerinde çok durduk. Ancak bunu bugün, kaliteli olarak sahaya yansıtamadık. Yansıtsak maçı da kazanabilirdik.”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Selçuk İnan, sözlerini noktalarken takımının “iyi yolda” olduğuna inandığını belirtti:

“Buradaki dördüncü ayımdayım. Bir şeyleri geliştirebilmek için zaman ihtiyacınız var. Ben ekibimizle birlikte rahatlıkla gözlemleyebiliyorum, geliştiğimiz konular var. Gelişmesini zorunlu hala getireceğimiz pozisyonlarımız var. Bunun üzerinde çalışıyoruz. İyi yoldayız, amacımız her maçı kazanmak.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın 1-0 kazandığı karşılaşmada ev sahibi ekip adına oyuna girerek maçın seyrini değiştiren Nicolo Zaniolo, günün kritik performansına imza attı.

Öte yandan Kasımpaşa’nın devre arasında Gaziantep FK’dan kadrosuna kattığı Günay Güvenç de özellikle ilk yarıdaki performansıyla takımının en dikkat çeken oyuncusu oldu.