Galatasaray 7 Gollü Tarihi Galibiyet Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray 7 Gollü Tarihi Galibiyet Aldı

Galatasaray 7 Gollü Tarihi Galibiyet Aldı

Galatasaray 7 Gollü Tarihi Galibiyet Aldı

Spor Toto Süper Lig’de 14’üncü haftada Medipol Başakşehir, sahasında Galatasaray’ı ağırladı.

Konuk ekip rakibini Kerem Aktürkoğlu (3), Mauro Icardi, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakçı ve Ndayishimiye’nin (kk) golleriyle 7-0 mağlup etti.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, antrenörlük kariyerinde ilk kez bir maçta kalesinde 4+ gol gördü.

Galatasaray ise 3 Mart 2018’de oynanan Karabükspor maçından beri ilk kez bir deplasman maçında 7 gol attı ve bu sezonun en farklı galibiyetini aldı.

“Galatasaray’a Teşekkür Ediyorum”

Maçın ardından karşılaşmayı kısaca değerlendiren Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, takımı adına özeleştirilerde bulundu:

“Çok kolay bir maç oldu bence zorlu bir maç olmadı. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Oyuncularımızın seviyesini bize göstermiş oldular, onlara teşekkür ederim. Ders çıkaracağız. Ama seviyemizin ne olduğunu Galatasaray’ın bize net bir şekilde gösterdiği bir maç oldu. Herkesin, hepimizin haddimizi bilmemiz gerektiğini gösteren çok net bir maç oldu. O yüzden Galatasaray ve Okan hocayı tebrik ediyorum.”

“Bu oyun bizim kendi alışkanlığımızdı ancak baskıya karşılık veremedik. Baktığınızda son 2 haftadır inanılmaz bireysel hatalar var. Sorumluluk benim ama net seviyemizi gösteren bir maç oldu diye düşünüyorum.”

“Önceki Haftalarda Ne Oynadıysak Onun Üzerine Gittik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrasında 7-0’lık galibiyeti değerlendirirken Medipol Başakşehir’in iyi bir takım olduğunun altını çizdi:

“Başakşehir bu ligin en iyi takımlarından biri, en iyi oyun kuran geride en iyi pas yapan takımlarından biri. Çok fazla maç oynadılar, bu Dünya Kupası öncesi son maç onlar için belki de bu anlamda biraz daha zor oldu. Ama bizim bir oyunumuz var. Bunun üzerinden gittik. Bundan önceki haftalarda ne oynadıysak onun üzerinden gittik. Özellikle önde baskıları çoğu zaman doğru yaptık. Kazandığımız toplar sonrası hücuma çıkışlarımız, sonlandırmamız bugün çok daha iyiydi. Bu zamana kadar ‘Galatasaray hep çok pozisyona giriyor, ne zaman atacak?’ deniyordu, bugüne nasip oldu. O yüzden Allah’a şükür önemli bir galibiyet aldık. Dünya Kupası öncesi bitiriş çok etkileyici oldu. Özellikle Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi, ligde ikinci sıraya yükselmemiz bizim için çok değerli.”

“Başakşehir takımı benim için çok önemli bir camia. Çok başarılılar, Emre hoca çok başarılı bu sezon hem Avrupa’da hem Türkiye’de gerçekten çok iyi oyunlar oynadılar. Gerçekten böyle bir takımı, böyle bir sonuçla yenmek bizim için çok mutluluk verici.”

Okan Buruk, Dünya Kupası arası hakkında da fikirlerini belirtti:

“Daha önce de kazandığımız maçlardan sonra bir araya girmiştik. Yine 3 galibiyet, bu sefer Dünya Kupası arası. Dönüşte çok daha hazır bir şekilde geleceğiz. Türkiye’de Dünya Kupası’na en çok oyuncu gönderen takımız, 5 tane oyuncumuz orada oynayacak. Bu bizim için çok önemli. Onları da içeride yolcu edip, iyi dileklerimizi ilettik. İnşallah bu arayı da iyi bir şekilde değerlendirip, yolumuza devam ederiz.”

Galatasaray teknik direktörü son olarak günün öne çıkan isimleri Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi’yi değerlendirdi:

“Kerem bugün oyunun hem savunma yönünde hem de hücum yönünde çok etkili oldu. Kendisi tabii ki geçen sene bu oyunu bize gösterdi. Bu Kerem aynı Kerem idi. Yine bu oyunu ortaya çıkardı, bu yönden çok mutluyum. Onun yanında Icardi’nin hem gol atması hem verdiği paslar, maçın sonunda bile bırakmayıp hücum prese devam etmesi… Golcü olmasının yanında savunmaya olan katkısı, özellikle Mertens ile birlikte yine önde çok faydalıydı. Tüm oyuncularım üst seviyede oynamaya çalıştı bugün. Gol attıkça da daha iyi şeyler ortaya çıktı.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’ın farklı galip geldiği mücadelede hat-trick yapan Kerem Aktürkoğlu, Süper Lig kariyerinde 17 Nisan 2021’de oynanan Göztepe maçından sonra bunu ikinci kez başardı.

Kerem Aktürkoğlu’nun yanı sıra geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında attığı 2 golle galibiyeti getiren Mauro Icardi de 1 gol ve 2 asist ile maçın dikkat çeken isimleri arasına girdi.