Galatasaray 3 Puanı 4 Golle Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray 3 Puanı 4 Golle Aldı

Galatasaray 3 Puanı 4 Golle Aldı

Galatasaray 3 Puanı 4 Golle Aldı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 5.hafta mücadelesinde sahasında Yılport Samsunspor’u ağırladı.

Milli ara dönüşünde rakibini 4-2 mağlup eden sarı kırmızılılara galibiyeti getiren goller Kerem Aktürkoğlu (2), Abdülkerim Bardakçı ve Mauro Icardi’den geldi.

Konuk ekip Yılport Samsunspor’da ise Landry Dimata ve Carlo Holse’nin golleri puan için yeterli olmadı. Buna karşın Samsun ekibi, attığı 2 golle bu sezon Galatasaray karşısında gol bulan ilk takım olmayı başardı.

Galatasaray’da yaz transfer döneminde kadroya katılan Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele de bu maçta ilk kez sarı kırmızılı formayı giydiler. Ayrıca Hakim Ziyech, ilk maçında Mauro Icardi’ye asist yapmayı başararak Galatasaray kariyerine iyi bir başlangıç yaptı.

“Gelişeceğime İnanıyorum”

Maç sonunda Galatasaraylı oyuncular Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve yeni transfer Hakim Ziyech, 4-2 galip geldikleri karşılaşmayı değerlendirdi.

Kerem Aktürkoğlu’na 1 asist yaparak günün en öne çıkan isimlerinden olmayı başaran Dries Mertens, karşılaşmanın sonunda takım arkadaşına övgülerde bulundu.

Belçikalı 10 numara, Kerem Aktürkoğlu için “Elimizdeki değerlerin kıymetini bilmeliyiz. Gençlerin gelişimlerini izlemeyi çok seviyorum. Kerem çok iyi bir oyuncu olarak Galatasaray'ın kaptanı olmaya devam edebilecek kapasitede.” diye konuştu.

Tıpkı Dries Mertens gibi Kerem Aktürkoğlu da yaptığı açıklamalarda takımdaki arkadaşlarına değindi:

“Mauro ve Dries Galatasaray'ı yaşayan karakterler. Saha içinde veya dışında hiçbir egoları yok. Takım için en iyisini yapaya çalışıyorlar. Yıldızlar ama hiç kaprisli değiller. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar. Başarımızın en büyük etkenlerinden birisi de bu takımdaşlık.”

Galatasaray formasıyla ilk maçına çıkan ve karşılaşmayı 1 asistle tamamlayan Hakim Ziyech ise ilk maç performansını değerlendirerek maçı yorumladı:

"İlk maçımda iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Son 4 ayda en çok süre aldığım maçtı bu, ilk 45 dakikamdı. Önümüzdeki dönemde daha çok oynayarak gelişeceğime inanıyorum."

“Beklediğim Bir Performanstı”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonunda galibiyeti değerlendirirken yeni transferlerin performanslarını da yorumladı.

Sözlerine rakibi tebrik ederek başlayan Buruk, “Samsunspor’u ve Hüseyin hocayı tebrik etmek istiyorum. Bugün oyun olarak çok iyiydiler. Oynamak istediler, goller attılar. Hücum kalitesi anlamında çok iyi işler yaptılar.” dedi.

Özellikle ilk yarıdaki oyundan memnun olduğunun altını çizen sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü, “İlk yarıda hücum kalitemiz, topun bizde kalması, sakin olmamız, oyuna hükmetmemiz ve attığımız goller var. Özellikle geçişlerde 1-2 tane daha doğru yapsak önemli bir skora imza atabilirdik. İlk yarı sonunda içeriye çok rahat bir şekilde girdik.” diye konuştu.

Okan Buruk, bugün Samsunspor karşısında ilk maçlarına çıkan Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele’yi de değerlendirdi:

“Hakim ilk defa oynadı. Sahada kaldığı süre içinde bence olumlu işler yaptı. Bugün bize çok olumlu bir sinyal verdi. Bunu antrenmanda da göstermişti, benim beklediğim bir performanstı.”

“Ndombele’yi de ilk kez kullandık. O da orta sahada topun bizde kalması adına yaptığı olumlu işlerle maçın gidişatını bize doğru çevirdi.”

Samsunspor karşısında attığı 2 gol ve yaptığı 1 asistle maçın en öne çıkan isimlerinden olan Kerem Aktürkoğlu’na övgülerde bulunan Okan Buruk, “Kerem’in geçen hafta gösterdiği performans, bugün de aynı şekilde önemli bir başarıya imza attı. Bizim için önemli bir oyuncu, önemli bir performans sergiliyor. Galatasaray forması altında taraftar bugün onu alkışlarla destekledi.” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.

Deneyimli çalıştırıcı son olarak ise takımın ofansif gücüne vurgu yaptı:

“Son 3 maçta attığımız 9 gol bizim için önemli. Hiç gol yememiştik, bugün 2 tane yedik. Olumlu olan ofansif gücümüzü arttırmak. Daha yeni yeni giren oyuncular var. Tete de elinden geleni yaptı ama ben Hakim’i bir 45 dakika görmek istedim. Genel olarak ofansif anlamda doğru işler yaptık.”