Galatasaray 2022’yi Lider Kapattı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray 2022’yi Lider Kapattı

Galatasaray 2022’yi Lider Kapattı

Galatasaray 2022’yi Lider Kapattı

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Demir Grup Sivasspor ve Galatasaray, 2022 yılındaki son maçlarında karşı karşıya geldiler.

Demir Grup Sivasspor’un 10 kişi tamamladığı 90 dakikada sahadan galibiyetle ayrılan ekip 2-1’lik sonuçla Galatasaray oldu. Zorlu bir zeminde geçen mücadelede Demir Grup Sivasspor adına iptal edilen gol ve penaltı kararı da vardı.

Ev sahibi Demir Grup Sivasspor’un tek golünü 80. dakika Erdoğan Yeşilyurt kaydederken Galatasaray’ın gollerini ise 27’de Dries Mertens ve 90+5.dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti.

“Tarlada Oynadık”

Maç sonu açıklamalar yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maçın çok kötü bir zeminde oynandığını belirterek zemine tarla benzetmesi yaptı. Buruk, Sivasspor’un iptal kararı verilen golü ile ilgili de konuştu.

Genç teknik adam, “Resmen tarlada oynadık. İlk yarıda sayılmayan bir gol vardı orada korktuk. Hakemin ofsayt kararı verdiğini düşünüyoruz, bize öyle bir bilgi geldi ama pozisyon öncesinde yerde yatan bir oyuncumuz varken oyunu durdurmaması da bir enteresandı.” diye konuştu.

Haklı bir galibiyet aldıklarını belirten Okan Buruk, her iki takımdan da sakatlık yaşayan bir oyuncu olmadığı için memnun olduklarını dile getirdi. Buruk, “Bu kadar çok mücadele edip kazanmak... Tabii ki haklı bir sevinç yaşıyoruz çünkü üzerinde hareket etmesi bile çok zor bir zemindi. Sakatlık yaşamadığımız için mutluyuz. Bunu hem Sivasspor için hem bizim için söyleyebiliriz. Yeni yıla lider giriyoruz. Cezalılarımız var ama hep söylüyorum, bütün oyuncularıma güveniyorum. Onlarla birlikte şampiyonluk yolunda yürümek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Rica Ediyorum Bizi Bilgilendirsinler”

Demir Grup Sivasspor’un tecrübeli çalıştırıcısı Rıza Çalımbay maç sonu açıklamalarda bulundu. Maçın hakkının beraberlik olduğunu dile getiren Çalımbay, zemindeki sıkıntıya rağmen sahada iyi bir mücadele olduğunu vurguladı. Rıza Çalımbay, “İyi mücadele ettik. Saha zemininde bir sıkıntı vardı bu yüzden iki takım için de zor bir mücadele oldu. İlk yarıda istediklerimizi yapamadık ama ikinci yarıda güzel bir taktik değişikliği yaparak golü bulduk. Son yediğimiz gol bize yakışmadı bu maçın hakkı bence beraberlikti.” şeklinde konuştu.

İptal edilen gollerinin neden iptal edildiğini anlamadıklarını da ifade eden tecrübeli teknik adam, “Ben bir şeye üzüldüm, sayılmayan golümüz neden iptal edildi onu anlayamadık. Biri bizi aydınlatırsa çok sevinirim. Rica ediyorum bizi bu konuda bilgilendirsinler. O gole çok üzüldük. Sonrasında da birçok olumsuzluk oldu ama mücadele açısından gayet güzel bir maç oldu.” ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Oyuna 73. dakikada Bafetimbi Gomis’in yerine dahil olan Barış Alper Yılmaz, sergilediği başarılı futbolu bir de golle taçlandırmayı başardı. 90+5. dakikada takımına galibiyeti getiren golü atan genç oyuncu, Galatasaray’ın 2022 yılını lider şekilde tamamlamasını sağladı.