Galatasaray 1 Puanı Son Bölümde Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Galatasaray 1 Puanı Son Bölümde Aldı

Galatasaray 1 Puanı Son Bölümde Aldı

Galatasaray 1 Puanı Son Bölümde Aldı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında sahasında Danimarka temsilcisi Kopenhag’ı ağırladı.

İlk yarıda Elyounoussi’nin golüyle 1-0 geriye düşen sarı kırmızılı temsilcimiz, ikinci yarının ilk bölümünde Gonçalves’in golüne de engel olamadı.

Maçın son dakikalarına 2-0 geride giren Galatasaray’da Sacha Boey, 86. dakikada farkı bire indiren golü kaydederek sarı kırmızılıları umutlandırdı. Bu golden 2 dakika sonra sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla ağları bulan Tete ise maçın skorunu belirledi.

Böylece Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki ilk maçından 2-2’lik beraberlikle ayrılarak gruptaki ilk puanını aldı.

“Oyun İçindeki Motivasyonumuzu Kaybettik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag karşılaşmasının ardından maçı ve oyunu değerlendirdi.

Özellikle ilk yarıda kaçan pozisyonlardan yakınan Okan Buruk, “İlk yarının büyük bir kısmına ah vah ettik. Şampiyonlar Ligi’nde maça çıkıyorsunuz, karşınızdaki takım savunma ağırlıklı oynuyor. Bu takıma karşı bu kadar pozisyon üretiyorsunuz. Sonra şansız bir gol yedik. Ancak ikinci yarı bambaşka bir Galatasaray vardı. Oyun içindeki motivasyonumuzu da topu da kaybettik. Devamında ikinci golü yedik.” diye konuştu.

İkinci yarıda maçın seyrini, oyuna giren isimlerin değiştirdiğinin altını çizen Buruk, “Giren oyuncuların reaksiyonları biraz daha iyiydi. Maçın sonunda attığımız goller, girdiğimiz pozisyonlarla bu anlamda çok daha olumluyduk. İyi başladık, iyi bitirdik ama arada da kötü oynadığımız bir bölüm oldu.” dedi.

“Daha İyi Olacak”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu sezon kadrolarına kattıkları isimlerin performanslarını da değerlendirdi:

“Hakim’i ilk yarı oynattık, ikinci yarı yoruldu. Zaha, ikinci yarı girip gol katkısı yaptı. Tete aynı şekilde girdi. Buraya, takıma, ülkeye yeni yeni alışan önemli oyunculara sahibiz. Daha iyisini yapacağız. Ndombele’yi de oyunun devamında kullandık. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum.”

“Bir Şampiyonlar Ligi maçına göre girdiğimiz pozisyonlar, topa sahip olmamız iyiydi. Kötü yaptığımız şeyler de vardı. Oraları da doğru bir şekilde halledersek daha iyi olacak.” diyerek sözlerine devam eden Okan Buruk, “Oyunun bütün bölümünde oyunu bırakmadık. Maçın sonunda 1 puan kazanmak önemliydi. Belki 3. golü de bulabilirdik. Zaman zaman çok yanlış tercihler yaptık.” şeklinde konuştu.

Takımının gol yedikten sonra mental düşüş yaşadığını gözlemlediği söyleyen Okan Buruk, “Buralarda mental olarak belki oyun içinde zorlanıyoruz. Bugün gördüğüm şeylerden biri de gol yedikten sonraki düşüşümüzdü. Sadece bizim değil, genel olarak stadyumda bir düşüş oldu. Bunu daha yükseltmemiz gerekiyor. Önce biz sahada taraftarlarımıza lokomotif olacağız. Onlar da her zaman olduğu gibi bizi destekleyecekler.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk son olarak alınan 1 puana rağmen mutlu olmadığını belirterek açıklamalarını noktaladı:

“Burada kazanarak başlamak istiyorduk. Maçın sonu 1 puanla bitti. Onu cebimizde görmemiz gerekiyor. Burası Şampiyonlar Ligi, herkes birbirini yenebilir herkes birbirine yenilebilir. 5 maçımız var. Bu 5 maçta özellikle ilk yarıdaki oyunu doğru şekilde sahaya koyarsak birçok takıma karşı üstünlük kurup puanlar alabileceğimizi düşünüyorum. Bugün 2-0’dan gelip 2-2’yi yakalamak olumlu. 1 puanı almışız gibi bakacağız. Çok mutlu musunuz derseniz, değiliz. Biz de taraftarımız da kazanmak istiyorduk.”