Futbolun En Büyük Frikik Ustaları

ANA SAYFAHABERLER → Futbolun En Büyük Frikik Ustaları

Futbolun En Büyük Frikik Ustaları

Futbolun En Büyük Frikik Ustaları

Serbest vuruş, takımlar için gol atmanın önemli bir yoludur. Modern futbolda duran topların önemi giderek artarken takımda frikikleri iyi kullanabilen bir oyuncunun olması her takımı 1 adım öne taşır.

Futbol tarihinde birçok frikikçi, attıkları unutulmaz frikiklerle öne çıkmayı başardı.

İşte son 25 yılda forma giymiş futbol dünyasının en iyi frikikçileri:

5) Cristiano Ronaldo

Ronaldo, Suudi Arabistan'daki ilk maçını Messi'ye karşı oynayabilir

Futbol tarihinin en iyi oyuncularından biri olan Cristiano Ronaldo, son yıllarda duran top becerisiyle çok fazla öne çıkmasa da özellikle ilk dönemlerinde mesafe tanımaksızın attığı serbest vuruş golleriyle akıllarda yer edinmeyi başardı.

Kariyeri boyunca 58 kez frikikten ağları bulmayı başaran Portekizli efsane, kritik maçlarda attığı serbest vuruş golleriyle dikkat çekiyor. En güzel örneklerinden birini 2018 Dünya Kupası’nda İspanya karşısında gösterdi.

Cristiano Ronaldo, serbest vuruşlardan gol aramaya yeni takımı Al Nassr’da devam edecek.

4) Lionel Messi

Messi'nin müzesindeki tek eksik de tamamlandı

Dünya tarihinde futbol topuna dokunmuş en yetenekli futbolculardan biri olan Lionel Messi, 5.sırada yer alan kadim dostunun aksine serbest vuruş yeteneğini kariyerinin ikinci yarısında geliştirdi.

Konu Lionel Messi olduğunda frikik kullanma yeteneği akıllara gelen ilk özelliği olmayabilir ancak Messi, dünyanın en iyi frikikçilerinden bir tanesi.

2018/19 sezonunda 8 frikik golüyle bir sezonda atılan en fazla frikik golü rekorunu elinde bulunduran Lionel Messi, kariyerinde toplam 60 kez serbest vuruş golü atmayı başardı.

Destek ayağını topun yanına açılı bir şekilde yerleştiren Arjantinli, topa verdiği kavisle kalecileri avlamayı amaçlıyor.

Messi’nin 2018/19 sezonunda Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool’a karşı attığı enfes gol, futbolseverlerin akıllarında yer edindi.

3) Ronaldinho

Başlı başına bir yetenek abidesi olan Ronaldinho, hakem serbest vuruşa hükmettiğinde taraftarlarını heyecanlandıran isimlerden biri.

Ronaldinho’nun frikiklerini öne çıkaran özelliklerinden biri, kariyerinde her türlü frikik golü atmış olması. Uzaktan veya yakından, teknik veya sert bir vuruşla fileleri bulabilen Brezilyalı, 2002 Dünya Kupası’nda İngiltere’yi akıl dolu bir vuruşla üzmüştü.

Kariyerinde tam 66 frikik golü bulunan Brezilyalı efsane, futbol tarihinde önemli bir iz bırakmış futbolcuların başında geliyor.

2) David Beckham

David Beckham, zamanın en çekici erkek figürlerinden biri olmasının yanı sıra döneminin de en yetenekli futbolcularından biriydi. İngiliz süper yıldızın duran toplara vurma becerisi, kariyerinin ilk dönemlerinden beri ortadaydı.

Beckham’ın, İngiltere sokaklarında futbol oynayan çocukların “Beckham gibi çevir!” diye bağırmasına sebep olan bir serbest vuruş tekniği vardı.

Oynadığı her takımda kullandığı duran toplarla dikkat çeken David Beckham, kariyeri boyunca 65 kez serbest vuruştan fileleri buldu.

Bunlardan en unutulmaz olanı ise ülkesi 2002 Dünya Kupası’na katılma şansını son dakikalara bırakmışken Yunanistan ağlarına gönderdiği akıl almaz frikikti.

1) Juninho

Futbol dünyasının en iyi frikikçileri listesini okuyan, hazırlayan insanların 1.sıra için hiçbir zaman tartışmamasına sebep olacak bir frikikçi. Öyle bir isim ki oynadığı takımın taraftarları serbest vuruş olduğu zaman gol diye sevinmeye başlıyor.

Juninho Pernambucano, futbol tarihine adını frkik konusunda kazımış bir futbolcu. Her türlü mesafeden, her türlü açıdan ve her türlü vuruşla golü bulabilen Juninho, “ölü yaprak vuruşu” olarak adlandırılan tekniğin mucidi.

Topa kavis vermeden, topun havada adeta 2-3 kez yön değiştirmesini sağlayan, kalecilerin aklını çelen bir vuruş stili geliştiren Juninho; kariyerinde dile kolay 77 frikik golü kaydetti.

Lyon kariyerinde toplam 100 golü bulunan Brezilyalı, bu gollerin tam 44 tanesini serbest vuruştan buldu. Ondan sonra gelen hiç kimse Juninho’nun tekniğine ve gol sayılarına yaklaşamadı.