“Futbol Oynamak İstiyoruz”

ANA SAYFAHABERLER → “Futbol Oynamak İstiyoruz”

“Futbol Oynamak İstiyoruz”

“Futbol Oynamak İstiyoruz”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, sakat oyuncular, transfer söylentileri ve VAR kayıtları gibi konulara değindi.

“Kimin Gidip Kimin Kalacağına Takımca Karar Vereceğiz”

Sakatlığı devam eden isimler ile ilgili konuşan Şenol Güneş, “Ghezzal, Oğuzhan, Kerem ve Salih’in durumları şimdilik olumsuz görünüyor. Weghorst’a da bugün dinlenme verdik ama çok önemli bir sorunu yok.” dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı devre arası transfer dönemi ile ilgili, “Transfer konusunda medyada yazılıyor, çiziliyor ama ben kimseye bir şey söylemedim. Hedefimiz takımı daha üst sıralara taşımak. Mevcuttaki oyuncularımızın ihtiyaçlarımıza cevap verdiğini söyleyebilirim. Devre arasında takımdan kimin gidip kimin kalacağına takımca karar vereceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“Her Şeyi Her Yerde Konuşmak Doğru Değil”

Beşiktaş Teknik Direktörü, TFF tarafından açıklanan VAR kayıtları hakkında da yorum yaptı. Güneş, “Her şeyi her yerde konuşmak doğru değil. Bazen mahrem yerlere fazla giriyoruz. Hakemler odasına ve ailenin odasına girerseniz bütün değerlerinizi kaybedersiniz.” ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, “Bana teknolojik verilere inanmıyorsun diyorlar. Bu verilere kimse karşı çıkmaz fakat futbol bilimle eş değer değildir. Bazen ofsayttır, bazen goldür, bazen kırmızı karttır ama bazen de değildir. Bunlar yoruma açık şeyler. Biz yanlış işler yaparak doğru sonuçlar almak istemiyoruz, zaten hiçbir zaman da böyle söylemlerimiz olmadı.” diye konuştu.

Güneş oynadıkları son karşılaşmada mağdur olan tarafın kendileri olduğunu belirtirken önemli olanın haklı çıkmak değil, orta noktada buluşmak olduğunu söyledi:

“30 sene önce söylediklerimin bazıları bile hala geçerli. Önemli olan haklı çıkmak değil, söylediklerimizi paylaşmak, orta noktada buluşmak. Birbirimizi dövmek mi istiyoruz, yoksa sevgi ve saygıyla bakmak mı? Gaziantep maçında mağdur olan taraf biziz. Hakem kırmızı kart gösterebilirdi, bu bir hatadır. Açıklamasını da yapmış zaten. Rakibin 15-16 tane faulü var, biz ağzımızı bile açmadık. N'Koudou’nun pozisyonuna kadar da daha iyi olan taraf bizdik.”

“Bana Kuralları Bilmiyorlar Gibi Geliyor”

Siyah beyazlı teknik adam futbol camiası olarak suç işlediklerini, hakem camiasının yok edildiğinden bahsetti. Güneş, “Hatalarımız olacak ama suç işlemeyelim. Biz suç işliyoruz, hakem camiasını yok ediyoruz, sonra bir de bu hakemlerle devam etmek istiyoruz. Bu işlerin bu kadar tartışılmasını da istemiyorum. Yorumculara zaten hiç girmiyorum, eski, yeni hakemleri dinliyorum ama bana kuralları bilmiyorlar gibi geliyor, kendilerine göre yorum yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Güneş son olarak, hakemlerin gösterdikleri kartlar üzerinden değerlendirilmemesini, sadece futbol oynamak istediklerini şu sözlerle dile getirdi:

“Hakemi sadece kırmızı kartlar üzerinden mi değerlendireceğiz? Gaziantep maçında hakem bizim 1 puan almamıza mı yardımcı oldu, 2 puan kaybetmemize mi? Biz futbol oynamak istiyoruz. Hakemler buna izin versin. Antep maçında da hakem buna izin vermedi.”