Fransa Zidane’ın Arkasında

ANA SAYFAHABERLER → Fransa Zidane’ın Arkasında

Fransa Zidane’ın Arkasında

Fransa Zidane’ın Arkasında

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda finalde Arjantin’e kaybederek üst üste ikinci dünya şampiyonluğu fırsatını kaçıran Fransa, geçtiğimiz günlerde teknik direktörü Didier Deschamps ile 2026’ya kadar sözleşme imzaladı.

Ülke futbol tarihinin en önemli figürlerinden olan Didier Deschamps ile sözleşme uzatılmasının ardından bir süredir milli takımın başına geçeceği söylenen Zinedine Zidane’ın Brezilya milli takımı ile görüştüğü iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Zinedine Zidane ve ortaya atılan iddialar hakkında konuşan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Nöel Le Graët, yaptığı açıklamalarla ülke gündemine düştü.

Nöel Le Graët, Fransa futbol tarihinin en büyük yıldızlarından biri olarak gösterilen Zinedine Zidane için ilgi çekici ifadeler kullandı.

“Arasa da Açmazdım”

Kariyerinde üst üste 3 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve bunu başaran tek teknik direktör olarak tarihe geçen Zinedine Zidane, Fransa milli takımının 1998 Dünya Kupası şampiyonluğunda da büyük rol oynamıştı.

Kariyeri ve yaptıklarıyla Fransa ve dünya futbolunun en saygın isimleri arasında yer alan Cezayir asıllı Fransız teknik direktörün, 2022 FIFA Dünya Kupası’nın Fransa milli takımının başına geçeceği konuşuluyordu.

Teknik direktör Didier Deschamps ile sözleşme uzatılmasının ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Nöel Le Graët, "Zidane'ın Brezilya'ya gitmesine şaşırırım. Umurumda da değil, nereye gidiyorsa gitsin. İsterse bir kulübe gidip orayla anlaşsın." dedi.

Zinedine Zidane ile süreç boyunca hiç iletişime geçmediğini ifade eden Nöel Le Graët, "Beni arasa bile telefonu açmazdım. Biz Deschamps ile ayrılmayı hiç düşünmedik." şeklinde konuştu.

Fransa’da Büyük Tepki Topladı

Nöel Le Graët’in bu sözlerinin ardından Fransa kamuoyunda Federasyon Başkanı’na yönelik ciddi bir tepki yükseldi.

Fransa milli takımının en büyük yıldızı olarak gösterilen Kylian Mbappe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zidane Fransa'dır. Bir efsaneye böyle bir saygısızlık yapılamaz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Zinedine Zidane’ın hem futbolcu hem de teknik direktör olarak birçok başarı kazandığı Real Madrid ise resmi bir açıklamaya yayımlayarak Zidane hakkında kullanılan ifadeleri kınadıklarını ve bu sözlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.