Fransa Ligue 1’de Şampiyon PSG

ANA SAYFAHABERLER → Fransa Ligue 1’de Şampiyon PSG

Fransa Ligue 1’de Şampiyon PSG

Fransa Ligue 1’de Şampiyon PSG

Fransa Ligue 1’de şampiyon, dün akşam oynanan karşılaşmaların ardından belli oldu.

Paris Saint Germain, Strasbourg ile 1-1 berabere kalmasının ardından Ligue 1’de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Paris ekibi böylece Ligue 1’deki 11. şampiyonluğunu ilan ederken bu sevinci son 11 yılda 9. kez yaşamış oldu.

Şampiyon takımın 3 süper yıldızı Lionel Messi, Kylian Mbappe ve Neymar; yaptıkları skor katkılarıyla başarının kazanılmasında önemli pay sahibi oldular.

Kylian Mbappe, bu sezon ligde şu ana kadar 33 maçta forma giyerken 28 gol – 6 asistlik bir performans sergiledi. Lionel Messi ise genç süper yıldıza attığı 16 gol ve yaptığı 16 asist ile eşlik etti. Bu sezon sakatlığı sebebiyle Ligue 1’de yalnızca 20 maça çıkabilen Neymar ise buna karşın 13 gol – 11 asistlik üst düzey bir performans sergiledi.

Paris Saint Germain Dominasyonu

Katar sermayesi tarafından alındıktan sonra yaptığı büyük yatırımlarla Avrupa’nın en güçlü ekiplerinden biri haline gelen PSG, 2012/13 sezonuna girildiğinde Fransa’da yalnızca 2 kez şampiyon olabilmişti.

2012/13 sezonu sona erdiğinde Carlo Ancelotti ile 18 sezon sonra ilk şampiyonluğunu yaşayan PSG, o günden bugüne Fransa futbolunu domine etti.

Geride kalan 11 sezonda 9 kez ligi zaferle noktalayan Paris ekibi, yalnızca 2 sezonda şampiyonluğu rakiplerine kaptırdı.

2016/17 sezonunda Falcao ve Kylian Mbappe’nin liderlik ettiği Leonardo Jardim yönetimindeki AS Monaco şampiyon olurken 2021/22 sezonunda ise Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı’nın önemli rol oynadığı LOSC Lille, daha sonra PSG’ye 11. lig şampiyonluğunu getirecek olan Christophe Galtier önderliğinde mutlu sona ulaştı.

Rekor Kırıldı

PSG’nin Fransa Ligue 1’deki 11. şampiyonluğunu kazanmasıyla birlikte kulüp lig tarihine de geçmiş oldu.

2021/22 sezonunda kazandığı şampiyonlukla birlikte Fransa Ligue 1 tarihinin en çok şampiyon olan iki takımından biri olan PSG, bu sezon elde ettiği zaferle Saint-Etienne’i geride bıraktı.

Böylece PSG, lig tarihinin en çok şampiyon olan takımı olma unvanını tek başına ele geçirdi.