FIFA Gökkuşağı Bandına Kart Gösterecek

ANA SAYFAHABERLER → FIFA Gökkuşağı Bandına Kart Gösterecek

FIFA Gökkuşağı Bandına Kart Gösterecek

FIFA Gökkuşağı Bandına Kart Gösterecek

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda LGBTQ+ bireylere karşı ayrımcılığa dikkat çekmek için kullanılan OneLove (gökkuşağı renklerindeki kol bandı) tartışmaları sürüyor.

FIFA ve Katar Devleti’nin tavsiyelerine karşın bu kol bandıyla sahaya çıkmaya hazırlanan ülkelerin, FIFA tarafından ülke federasyonlarına yapılan son bildirimin ardından bu kararlarından vazgeçmeleri bekleniyor.

10 Ülke OneLove Kol Bandıyla Maçlara Çıkacaktı

Hollanda Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, 10 Avrupa ülkesi maçlara OneLove kol bandıyla çıkma kararı almıştı.

Yapılan açıklamada bu karar, şu şekilde ifade edilmişti:

“Belçika, Danimarka, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Norveç, Galler, İsveç ve İsviçre milli takımlarının kaptanları önümüzdeki maçlarında OneLove kol bandı takacak. OneLove başlangıçta Hollanda Futbol Federasyonu tarafından futbolun, tüm taraftarlarının ortak noktası olduğu gerçeğini vurgulayan bir kampanya olarak başladı. Bu mesajı taşıyanlar, tüm insanların birleşmesi için desteklerini ifade etmek ve aynı zamanda her türlü ayrımcılığa karşı seslerini yükseltmek istiyorlar.”

Açıklamanın devamında Hollanda milli takım kaptanı Virgil van Dijk’ın görüşlerine de yer verilmişti:

"Futbol oyununa uyan mesaj şudur: Sahada herkes eşittir ve bu toplumun her yerinde böyle olmalıdır. OneLove grubu olarak bu mesajı ifade ediyoruz. Hollanda takımı adına bir süredir bu bandı takıyorum. Diğer ülkelerin de bu girişime katıldığını görmek güzel.”

FIFA’nın Kararı Geri Adım Attırdı

Başta Hollanda ve İngiltere olmak üzere Avrupa temsilcilerinin bu konudaki kararlılığı üzerine FIFA, bu sabah saatlerinde ülke federasyonlarına OneLove kol bandı takan kaptanların, maçların başlama düdüğü öncesinde sarı kart ile cezalandırılacağını bildirdi.

Bu bildirimin ardından İngiltere, Galler, Hollanda ve OneLove hareketine destek veren diğer ülkelerin, kol bandını takmaktan vazgeçtikleri ifade edildi.