Fenerbahçe Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

Fenerbahçe Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

Fenerbahçe Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 3.hafta erteleme maçında sahasında Rams Başakşehir’i konuk etti. Rakibi karşısında ilk anlardan itibaren etkisini hissettiren sarı lacivertliler, maçın henüz 5.dakikasında Alexander Djiku ile öne geçti.

Bu golden 5 dakika sonra Leo Duarte’nin kendi ağlarına gönderdiği golle farkı 2’ye çıkaran Fenerbahçe, 20’nci dakikada ise Sebastian Szymanski ile skoru 3-0’a getirdi ve ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, 80’de Sebastian Szymanski ile bir gol daha bularak erteleme maçından 4-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sezon lig ve Avrupa’da yoluna kayıpsız devam eden İsmail Kartal’ın öğrencileri, Trendyol Süper Lig’de 6 hafta sonunda 18 puanla zirvede yer aldı. Sarı lacivertliler, 2009/10 sezonunda Christoph Daum ile 8’de 8 yaptıktan sonraki en iyi sezon başlangıcına imza attı.

“Oyunu Domine Eden Taraf Bizdik”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir’i 4-0 mağlup ettikleri maçın ardından karşılaşmayı değerlendirdi.

“Başlangıçtan ilk 30 dakikaya kadar tam planladığım gibi gitti.” diyen Kartal, farkı erken açmanın beraberinde bir rahatlık getirdiğini belirterek “Tabii ki birden 3-0 olunca bunun getirdiği rahatlıkla birazcık daha rahat oynamaya çalıştılar. 3 gün sonra maçımızın olduğu düşünülürse kafalarında da o vardı. Devre arasında toplantımızda ciddiyeti elden bırakmayıp her ne kadar yüksek tempoda olmasa da 4’üncü, 5’inci, 6’ncı golü atmak için oynamamız gerektiğini anlattım.” dedi.

Başakşehir’e maç boyunca pozisyon vermediklerine dikkat çeken İsmail Kartal, “Rakibimize pozisyon vermedik. Maçın başından sonuna kadar oyunu domine eden taraf bizdik. Bugün Başakşehir gibi güçlü bir kadroya karşı galibiyet aldığımız için oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Bunu Yasakladım”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, oyunlarını günden güne geliştirdiklerini vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Biz işin ana bölümünü hallettik, şimdi küçük detaylarla uğraşıyoruz. Oyunumuzu güçlendirmek ve geliştirmek için uğraşıyoruz. Şu anda doğru yoldayız. Bugün de bu gelişimle ilgili çok güzel işler yaptık. Bu beni çok mutlu etti.”

Bu sezon oynadıkları 13 maçta da puan kaybetmediklerinin hatırlatılması üzerine konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Ben 13’te 13 gibi şeylere bakmıyorum, bunu da yasakladım. 2 hafta önce oyuncularıma, ‘Her şeyi geride bırakıyoruz. Futbolda bugün yok, yarın var.’ dedim. Bizim için her zaman önümüzdeki maç en önemli maçtır. Sezon sonuna kadar böyle devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal son olarak ise bir süredir sakatlıkları sebebiyle takımdan ayrı kalan Emre Mor ve Cengiz Ünder’in kısa süre içerisinde döneceğini belirterek “Cengiz Ünder büyük bir güç, çok kariyerleri ve çok kaliteli bir oyuncu. Emre Mor da keza öyle. Onların aramızda dönmesi bize çok büyük bir güç katacaktır.” diye konuştu.