Fenerbahçe’ye 3 Puan Yetmedi

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe’ye 3 Puan Yetmedi

Fenerbahçe’ye 3 Puan Yetmedi

Fenerbahçe’ye 3 Puan Yetmedi

Fenerbahçe ile Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Sarı lacivertli ekibin şampiyonluk şansını devam ettirmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olduğu maçta, Enner Valencia ve Miha Zajc attıkları gollerle takımlarına 3 puanı getirdiler.

Buna karşın Galatasaray’ın Ankara deplasmanından 3 puanla dönmesiyle Fenerbahçe’nin Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk şansı kalmadı.

“Galatasaray’dan Daha İyi Olmayı Başaramadık”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2-0 kazandıkları maçın ardından konuştu.

Açıklamalarında yoğunlukla Galatasaray’ın şampiyonluğu ile tamamlanan sezonu değerlendiren Portekizli teknik direktör, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacakları finale vurgu yaptı:

“Ligdeki hedefimize ulaşamadık ama bizim bir hedefimiz daha var. Dolayısıyla sezon henüz bitmedi. Kupada final oynayacağız ve kupayı almayı hedefliyoruz, kupanın da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Benim çalıştığım her ülkede kupalar da lig kadar önemlidir.”

Sezon başında hedeflerinin hem ligi hem kupayı kazanmak olduğunu belirten Jorge Jesus, “Tabii ki biz sezona başlarken 2 kupa kazanmayı isterdik, diğer bir hedefimiz ligdi. Ancak Galatasaray’dan daha iyi olmayı başaramadık. Aslında ligin ikinci yarısında daha fazla puan aldık. 12 maç kaybetmediğimiz bir dönem vardı. Ama Galatasaray bazı dönemlerde bizden daha iyiydi.” dedi.

Rakipleri Galatasaray’ın kendilerinden daha iyi bir performans sergilediğini söyleyen Portekizli teknik direktör, “Aslında puan ortalamasına baktığımızda, yakaladığımız ortalama son 5 senenin şampiyonlarının puan ortalamasına denk. Biz, Galatasaray’dan daha iyi olmayı başaramadığımız için şampiyon olamadık. Rakibimiz de güçlü bir takım. Son haftaya kadar savaştık.” diye konuştu.

“Bizim için ideal olanı 2’de 2 yapmaktı ama şimdi kupayı alırsak kötünün iyisi diye bakarım. Kupa, Fenerbahçe’nin tarihi, oyuncular ve benim için önemli.” diyen Jorge Jesus, sezon sonuna kadar 2 maçları olduğunu hatırlatarak “Aynı zamanda Galatasaray ile oynayacağımız bir maç var. Bu maçı da galibiyetle bitirmek için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Jorge Jesus, açıklamalarının son kısmında ise sezon sonunda biten sözleşmesiyle ilgili soruyu yanıtladı:

“Burada önemli olan ben değilim, önemli olan Fenerbahçe. Bugüne kadar ligi kazanabileceğimize inanarak devam etmiştik. Lig bittikten sonra benim durumum daha netleşir. Şu anda kafamdaki tek şey Fenerbahçe’nin başarısı. İstiyorum ki o finalde de takımım özgüvenli oyununu devam ettirsin.”

“Zorlu Bir Sezonu Geride Bıraktık”

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, Fenerbahçe maçı sonrasında sezonu değerlendirdi.

Groenendijk, “Zorlu bir sezonu geride bıraktık. Bazen hayal ettiğiniz gibi bir sezon geçiremiyorsunuz. Ancak bugüne kadar çok mücadele edip savaştık, inandık ve bu camiayı ligde tuttuk. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Skor anlamında üzücü bir akşam geçiriyoruz. Kalemize gelen ilk top gol oldu. Dönüp baktığımızda bu sezon maalesef böyle yanlışlarla, erken gelen gollerle maça başladığımız zamanlar oldu. Bu da bu sezonun özetidir.” dedi.

Sezon başındaki hedefleriyle sezon sonundaki durumlarının uyuşmadığının altını çizen Groenendijk, “Bu sezon hakikaten çok mücadele edildi çok savaşıldı, en iyisini vermek için savaştık. Bundan herkes emin olabilir. Tabii ki bu sezon yola çıkarken belki beşincilik, altıncılık için mücadele edebilecek bir takım oluşturduğumuz kanaatindeydik. Sonuç olarak ligde kaldık, bu yetinilecek bir sonuç değil. Bazen düşündüklerinizi sahaya yansıtamıyoruz.” ifadeleriyle açıklamalarını noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe’nin Fraport TAV Antalyaspor’u 2-0 mağlup ettiği maçta ilk golün asistini yapan Arda Güler ve takımının ikinci golünü kaydeden Miha Zajc, sarı lacivertli ekipte dikkat çeken performanslar gösteren isimlerdi.

Bu isimlere ek olarak bu sezonki 29. golünü atan Enner Valencia ise, daha önce sarı lacivertli kulüp tarihinde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olan Aykut Kocaman’ın rekorunu egale etti ve başarılı sezonunu taçlandırdı.