Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Rakipleri Belli Oluyor

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Rakipleri Belli Oluyor

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Rakipleri Belli Oluyor

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Rakipleri Belli Oluyor

Türkiye’nin 2 takımla temsil edileceği UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup kuraları bugün çekilecek. 3’er ön eleme aşamasındaki maçlarının tamamını kazanarak gruplara kalmaya hak kazanan Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin rakipleri, TSİ 15.30’daki kura çekiminde belli olacak.

Fenerbahçe Seri Başı

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde bu sezonki yolculuğuna ikinci ön eleme turunda Zimbru karşısına çıkarak başlayan Fenerbahçe, mütevazı rakibini farklı skorlarla geçmeyi başardı.

İlk maçında evinde 5-0’lık galibiyet alan Fenerbahçe, deplasmanda ise 4-0 galip geldi ve toplam 9-0 ile tur atladı.

Fenerbahçe’nin üçüncü ön eleme turundaki rakibi ise Zimbru’ya göre Avrupa’da çok daha tecrübeli olan Maribor’du. Buna karşın sarı lacivertliler, kadro kalitesi ve oyun gücünü sahaya yansıtmayı başararak bu turu da rahat geçti. Temsilcimiz İstanbul’da 3-1, Maribor’da ise 3-0 galip gelerek play-off turunda Twente’nin rakibi oldu.

İsmail Kartal’ın öğrencileri için ön eleme turunda en zor geçmesi beklenen maçlar, Twente maçlarıydı. Hollanda Ligi’nin dikkat çeken ekiplerinden olan Twente, play-off turunun ilk maçında İstanbul’a konuk oldu.

Rakibi karşısında maçın ilk bölümünde 1-0 geriye düşen Fenerbahçe, geri dönüşü kusursuza yakın bir şekilde gerçekleştirdi. Twente’nin 10 kişi kalmasından da yararlanan temsilcimiz, rakibini 5-1 mağlup ederek tur biletini ilk maçtan cebine koydu.

Deplasmandaki maçı da 1-0 kazanan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarına namağlup şekilde 6 galibiyetle yükseldi.

Sarı lacivertliler, 1. torbada; Eintracht Frankfurt, Dinamo Zagreb, Club Brugge, AZ Alkmaar, Gent, Lille ve Ferençvaroş ile birlikte yer alacak.

Beşiktaş Üçüncü Torbadan Girecek

Türkiye’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki 3 temsilcisinden biri olan Beşiktaş, tıpkı Fenerbahçe gibi turnuvaya ikinci ön eleme turuyla başladı.

Bu sezon Avrupa’daki ilk maçına Tirana’yı evinde ağırlayarak çıkan siyah beyazlılar, rakibini iki maçta toplam 5-1’lik skorla elemeyi başardı.

Şenol Güneş’in öğrencilerinin bir sonraki rakibi ise Azerbaycan’ın güçlü ekiplerinden Neftçi Bakü oldu. Azerbaycan’dan 3-1’lik skorla ayrılarak turu büyük ölçüde garantileyen Beşiktaş, İstanbul’da da rakibini 2-1 mağlup etti ve play-off aşamasına yükseldi.

Beşiktaş’ın play-off turundaki rakibi, Avrupa kupalarının en tecrübeli ekiplerinden biri olan Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Dinamo Kiev oldu.

Ukrayna temsilcisiyle daha önce Avrupa’da birçok kez karşılaşan Beşiktaş, deplasmanda oynadığı ilk maçı 3-2 geçerek avantajlı bir skorla İstanbul’a döndü.

İstanbul’da taraftarının desteğiyle 1-0 galip gelen Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turlarını 6 maçta 6 galibiyet alarak kayıpsız geçti.

Siyah beyazlılar, 3. torbada; Genk, Zorya Luhansk, Astana, HJK Helsinki, Legia Varşova, Spartak Trnava ve Olimpija Ljubljana ile birlikte yer alacak.

Temsilcilerimizin Olası Rakipleri

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yer alan 32 takım, 4’erli 8 grupta birbirlerine rakip olacak. Aynı torbada yer alan takımların ve aynı ülke temsilcilerinin gruplarda birbiriyle eşleşemeyeceği kura çekiminde, torbalar şu şekilde oluştu:

1. Torba: Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt, Dinamo Zagreb, Club Brugge, AZ Alkmaar, Gent, Lille, Ferençvaroş

2. Torba: PAOK, Slovan Bratislava, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Aston Villa, Ludogorets, Fiorentina, Bodo/Glimt

3. Torba: Beşiktaş, Genk, Zorya Luhansk, Astana, HJK Helsinki, Legia Varşova, Spartak Trnava, Olimpija Ljubljana

4. Torba: Zrinjski, Klaksvik, Aberdeen, Cukaricki, Lugano, Breidablik, Nordsjaelland, Ballkani

Grup Maçları Ne Zaman Oynanacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup maçları 21 Eylül 2023’te başlayacak. Gruplardaki son maçlar ise 14 Aralık 2023’te oynanacak.

Gruplarını lider bitiren takımlar son 16 turuna yükselirken ikinciler ise UEFA Avrupa Ligi’nden gelen takımlarla play-off maçlarına çıkacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin finali ise 29 Mayıs 2024’te Atina’nın Ayasofya Stadyumu’nda oynanacak.