Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Konferans Ligi’ndeki Rakipleri Belli Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Konferans Ligi’ndeki Rakipleri Belli Oldu

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Konferans Ligi’ndeki Rakipleri Belli Oldu

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Konferans Ligi’ndeki Rakipleri Belli Oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup kuraları çekildi. 29 Mayıs 2024’te Atina’nın Ayasofya Stadyumu’nda oynanacak final maçına giden yolda, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın rakipleri de belli oldu.

Türkiye’nin turnuvadaki iki temsilcisinden Fenerbahçe, seri başı olarak girdiği kura çekiminde H Grubu’nda yer alırken Beşiktaş ise D Grubu’na girdi.

Fenerbahçe Tecrübeli Ekiplerle Eşleşti

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup kuralarına birinci torbadan giren Fenerbahçe, H Grubu’nda Avrupa tecrübesi olan ekiplerle eşleşti.

Sarı lacivertli temsilcimiz, ikinci torbadan Ludogorets’i çekti. Tarihinde Avrupa kupalarında yer alan ve bir dönem UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de oynayan Bulgaristan temsilcisi, Fenerbahçe’nin gruptaki en güçlü rakibi olarak yorumlandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasına son olarak 2016/17 sezonunda kalan Ludogorets, o tarihten beri UEFA Avrupa Ligi’nde sürekli olarak yarıştı.

Ludogorets, tarihinde ilk kez bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında mücadele edecek.

Diğer yandan Danimarka temsilcisi FC Nordsjælland da tıpkı Fenerbahçe ve Ludogorets gibi Avrupa’ya yabancı değil. Son olarak 2012/13 sezonunda tarihinde ilk ve tek UEFA Şampiyonlar Ligi katılımını sağlayan FC Nordsjælland, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne ilk kez katılacak.

Bu 3 takımın aksine daha mütevazı bir görüntü çizen Spartak Trnava ise 2018/19 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki mücadelesinden sonra ilk kez Avrupa kupalarında grup aşamasında yer alacak.

Beşiktaş Üçüncü Torbadan Girdi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi kurasına üçüncü torbadan girdi. Siyah beyazlı temsilcimiz, D Grubu’nda Belçika temsilcisi Club Brugge, Norveç temsilcisi Bodo Glimt ve İsviçre’den Lugano ile eşleşti.

Şenol Güneş’in ekibinin gruptaki en güçlü rakibi olarak yıllarca UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Club Brugge dikkat çekti.

Daha önce de Avrupa kupalarında temsilcilerimize rakip olan Club Brugge, 2018-2023 aralığında sürekli olarak Kupa 1’de yer almıştı. Geçtiğimiz sezon grup aşamasını da geçen Belçika temsilcisi, son 16 turunda Benfica’ya elenmişti. Club Brugge, 2002/03 ve 2019/20 sezonlarında da Galatasaray ile eşleşmişti.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynamaya alışkın olan Club Brugge, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yer alacak.

Club Brugge’ün aksine UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde tecrübeli olan Bodo Glimt ise turnuvada 3.kez mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezon play-off turunda Lech Poznan’a, 2021/22’de ise çeyrek finalde Roma’ya elenen Norveç ekibi, bu sezon daha yüksek bir derece almayı hedefliyor.

Gruba dördüncü torbadan dahil olan Lugano ise özellikle 2017’den sonra Avrupa kupalarında boy göstermeye başlayan bir takım olarak dikkat çekti. Avrupa’daki ilk grup deneyimini 2017/18 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ile yaşayan Lugano, daha sonra bu turnuvada 2019/20 sezonunda da yer aldı.

Lugano, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise ilk kez mücadele edecek.