Fenerbahçe Turun Kapısını 5 Golle Araladı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Turun Kapısını 5 Golle Araladı

Fenerbahçe Turun Kapısını 5 Golle Araladı

Fenerbahçe Turun Kapısını 5 Golle Araladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Hollanda Eredivisie temsilcisi Twente’yi ağırladı.

Rakibini çok farklı bir şekilde mağlup ederek 5-1’lik galibiyet alan sarı lacivertliler, tur için büyük avantaj sağladı.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren goller; Jayden Oosterwolde (32), Sebastian Szymanski (60), İrfan Can Kahveci (62, 74) ve Dusan Tadic’ten (90+3) geldi.

Twente’nin tek sayısını ise 20. dakikada Manfred Ugalde kaydetti. Hollanda ekibinde Youri Regeer ise 43’te kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Sarı lacivertlilerin bu galibiyeti, kulüp tarihinde Avrupa kupalarında kazanılan 100. galibiyet oldu.

“Bu Fırsatı Değerlendirmem Gerekiyordu”

Maç sonunda Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

Twente’nin oyun felsefesini hafta boyunca oyuncularına anlattıklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Kartal, “Bugünkü rakibimiz Twente’nin, Hollanda futbolundan gelen kendi oyun kültürlerini bize karşı gösterebileceklerini biliyorduk. Kaç gündür oyuncularımızla yapmış olduğumuz taktik antrenmanlarda bu takımın etkili bir takım olduğunu anlattık, çalıştık. İlk 15-20 dakikada taraftarlarımızın müthiş desteğiyle iyi başlayarak erken bir gol atıp o moralle maçı koparmayı planlamıştık. Beklemediğimiz bir gol yedik, sonrasında 1 gol daha yiyebilirdik. Ancak 25.dakika sonrasında kontrolü ele aldık ve devre 1-1 bitti.” dedi.

İkinci yarıda oyunu çevirdiklerini belirten ve yaptığı hamleler hakkında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “İkinci yarı yaptığımız hamlelerimizle maçı tamamen lehimize çevirip farklı bir galibiyet elde ettik. Kulübede ikinci yarı aldığım ve alamadığım bazı oyuncular var sakatlıklarından dolayı. Ancak rakip 10 kişi kalınca benim de bir teknik direktör olarak bu fırsatı değerlendirmem gerekiyordu. İkinci yarı yaptığımız organizasyonlarla maçı kazandık. Taraftarlarımıza, takımımız geri düşmesine rağmen oyuncularımızı destekledikleri için teşekkür ediyorum ve galibiyeti büyük Fenerbahçe camiasına armağan ediyorum.” diye konuştu.

Tadic’in rotasyona girmek istemediği hakkında haberleri “asparagas” olarak değerlendiren Kartal, “Bunların tamamının kararını ben veririm.” dedi.

“Taraftarlarımızı Mutlu Etmek İçin Uğraşıyoruz”

İsmail Kartal, takımın karakterini de ayrıca vurgulayarak “Bizim asla mağlubiyeti kabul edecek bir oyun karakterimiz yok. Sonuna kadar her maça kazanmak için çıkacağız. Mücadele etmek, savaşmak için, Fenerbahçe’nin hak ettiği yere gelmesi ve taraftarlarımızı mutlu etmek için uğraşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Buna Hazırlıklı Ol Dedim”

Bugün stoper pozisyonda oynayan Jayden Oosterwolde’nin performansı ve bu tercih hakkında konuşan İsmail Kartal, oyuncusuna daha önce kendisini stoper olarak oynatabileceğini söylediğinin altını çizdi:

“Jayden ile hafta içi konuştum. ‘Jayden, senin fiziğin gayet güzel. Hava toplarında etkilisin, agresif ve çabuksun. Topu da oyuna iyi sokuyorsun. Mecbur kalırsam seni stoper oynatabilirim. Buna hazırlıklı mısın?’ dedim. O da ‘Ben daha önce stoper oynamıştım hocam.’ dedi. ‘Olabilirse buna hazırlıklı ol.’ dedim. Samsun maçından önce bunu konuştuk. Ona da bir şey olsaydı yine bir planım vardı. O da bugün bir gol attı, iyi mücadele etti. Onu tebrik ediyorum.”

“Antrenmanlarda Çok İstekli Çalışıyor”

Twente karşısında 2 gol kaydeden İrfan Can Kahveci’nin performansı da maç sonu basın toplantısında İsmail Kartal’a soruldu.

Kartal, oyuncusunun performansına övgüde bulunarak “İrfan Can Kahveci, çok önemli bir oyuncumuz. Her oyuncumuz gibi o da çok önemli oyuncularımızdan bir tanesi. Antrenmanlarda çok istekli çalışıyor, maçlara girdiği zaman da bunun karşılığını veriyor. İrfan Can Kahveci, vermesi gereken ne varsa sahada vermeye çalışıyor. Tabii ki bazı maçlarda rakibe göre onu dinlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Takımın atmosferinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kartal, Fenerbahçe’nin şu anki başarılı grafiğini, “Sihir takım olmak, herkesin birbirine saygılı olması, herkesin birbirine inanması ve çok çalışmamız. Ben teknik direktör olarak bütün oyuncularımla beraber herkese aynı mesafedeyim, kapım açık, herkesle konuşuyorum herkesle sohbet ediyoruz. Antrenmanlarımız çok tempolu, çok güzel geçiyor. Herkes çok şeffaf bir iletişim içerisinde, çok güzel bir aile ortamımız var. Oynayan oynamayan herkes birbirine saygı göstererek şu ana kadar çok iyi geldik.” şeklinde açıkladı.

"Yeni Bir Serüvene Başladı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçın başında stadyumdaki hoparlörlerden kendisine teşekkür anonsu yapılan milli kaleci Altay Bayındır'ın takımdan ayrıldığını açıkladı:

"Altay'ı Ankaragücü'nde ilk ben oynattım. Ona çok güveniyordum. Fenerbahçe'ye geldi, A milli takıma yükseldi. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni bir serüvene başladı."

Buna paralel olarak takıma katılan yeni kalecisi Livakovic hakkında da konuşan Kartal, "Livakovic için yönetimimiz ve başkanımız uzun zamandır uğraşıyordu. İyi bir kaleci, kendisiyle tanıştık. İnşallah birlikte önemli başarılara imza atarız." dedi.
 

“Kolay Kolay Yalan Konuşmadım”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, son olarak ise kendi karakterini ve oyunculara yaklaşımını anlattı:

“Ben açık ve net bir insanım. Hayatımda kolay kolay hiçbir zaman yalan konuşmadım. Oynayan, oynamayan tüm oyuncularıma çok net konuşuyorum. Açık ve net konuşuyorum. O zaman ne oluyor? Benim adaletli olduğumu görünce birbirimize karşı çok saygı içerisinde işimizi yapıyoruz. Hiçbir zaman farklı yollara girmeden açık ve net bir şekilde tavrımı ortaya koyuyorum. Çok akıcı, çok tempolu antrenmanlar yapıyoruz. Şu anda her şey istediğimiz gibi gidiyor.”