Fenerbahçe Teknik Direktörünü Arıyor

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Teknik Direktörünü Arıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörünü Arıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörünü Arıyor

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu Jorge Jesus yönetiminde ikinci sırada bitiren ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe, yeni sezon öncesinde yeni teknik direktörünü arıyor.

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından, "Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktörü değilim. Serbest bir teknik direktörüm. Ben böyle bir karar aldım.” diyerek sarı lacivertlilerden ayrılan Jesus’un yerine gelecek kişi için birçok adayın ismi geçiyor.

Bu noktada Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün kim olacağına dair genel bir çerçeve çizen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalarla bu konuda ipucu verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "İsmi ne olursa olsun Türkiye'yi hiç bilmeyen bir hocayla yeni sezona başlamak çok büyük bir risk. Baktığınız zaman Türkiye'yi iyi bilen yabancı hoca 3'ü geçmiyor. Bizim bu sezonki tercihimiz, camiayı çok iyi bilen bir Türk hoca olacak. Bunun bizim için en uygunu olacağını düşünüyoruz." diyerek yeni sezonda Fenerbahçe’yi yerli bir teknik direktörün çalıştıracağını söyledi.

Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe’de gündeme gelen teknik direktörler adaylarından yerli isimler öne çıktı. İşte yeni sezonda sarı lacivertlilerin başına geçmesi muhtemel 4 isim:

Abdullah Avcı

Son olarak Trabzonspor’da çalışan ve 2021/22 sezonunda bordo mavili kulübü tam 37 sezon sonra şampiyonluğa ulaştıran Abdullah Avcı, geçtiğimiz sezonun ortalarında takımdan ayrılmıştı.

Kariyerinde Medipol Başakşehir, Türkiye A Milli Futbol Takımı ve Beşiktaş’ı da çalıştıran Avcı, Trabzonspor ile yaşadığı lig şampiyonluğunun yanında bordo mavili ekibe 2 Türkiye Süper Kupası da kazandırmıştı. Abdullah Avcı, 2005’te Türkiye U17 Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu da yaşamıştı.

Bu noktada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un tarifine de uyan ve tecrübesiyle öne çıkan Abdullah Avcı, yeni sezonda sarı lacivertli ekibin başına geçebilir.

Sergen Yalçın

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor formaları giyen efsane 10 numara Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde ise Süper Lig’de birçok takımı çalıştırdı.

Teknik direktörlük kariyerine Beşiktaş’ın genç takımlarında başladıktan sonra Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor’u çalıştırarak tecrübe kazanan Yalçın, Ocak 2020’de Beşiktaş’ın başına geçmişti.

Siyah beyazlıların başında 1 Süper Lig şampiyonluğu ve 1 Ziraat Türkiye Kupası kazanan Sergen Yalçın, Aralık 2021’de Beşiktaş’tan ayrılmıştı.

O günden beri takım çalıştırmayan Sergen Yalçın, Fenerbahçe’de futbol oynaması, camiayı bilmesi ve tecrübesiyle sarı lacivertlilerin teknik direktör adaylarının başında geliyor.

İsmail Kartal

Fenerbahçe’nin simge oyuncularından biri olarak 1983-1993 arasında 10 yıl sarı lacivertli formayı terleten İsmail Kartal, teknik direktör olarak da kulübüne hizmet etti.

Futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe’nin genç takımlarının sorumluluğunu alan İsmail Kartal, ilk olarak 1997-1999 arasında A takımda teknik kadroya katıldı. Bu süreçte Otto Baric, Joachim Löw, ve Todor Veselinovic’in yardımcılıklarını yapan İsmail Kartal, 1999’daki ayrılığından sonra 2010’da Fenerbahçe’ye geri döndü.

İsmail Kartal, 2010-2014 arasında Aykut Kocaman ve Ersun Yanal’ın yardımcılığını yaptı ve o dönemki şampiyonluklarda pay sahibi oldu. Fenerbahçe’deki ilk teknik direktörlük görevine ise 2014/15 sezonunda gelen Kartal, 2.17 puan ortalaması yakaladığı sezonda mutlu sona ulaşamayınca görevinden ayrıldı.

Daha sonra Eskişehirspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve Erzurumspor’da çalışan deneyimli teknik direktör, Ali Koç döneminde bir kez daha sarı lacivertlilerin başına geçti.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin Vitor Pereira ile sezon ortasında yollarını ayırmasının ardından 2021/22 sezonunu sarı lacivertli takımın teknik direktörü olarak tamamladı ve sezon sonunda görevinden ayrıldı.

Sarı lacivertli kulübün adayları arasında Fenerbahçe dinamiklerine hakimiyetiyle öne çıkan İsmail Kartal, yeni sezon öncesinde de Başkan Ali Koç’un adaylarından biri olarak dikkat çekti.

Volkan Demirel

Türk futbolunun en önemli kalecilerinden biri olarak birçok başarıya adına yazdıran Volkan Demirel, 2002-2019 arasında 17 yıl görev yaptığı Fenerbahçe’de 10 kupa kazandı.

Bir Fenerbahçe efsanesi olarak futbolculuk kariyerini sarı lacivertli forma altında sonlandıran Volkan Demirel, antrenörlüğe de sarı lacivertli kulübün çatısı altında başladı.

Volkan Demirel, yardımcı antrenör olarak yaklaşık 2 yıl görev yaptığı Fenerbahçe’de sırasıyla Erol Bulut, Ersun Yanal ve Emre Belözoğlu’nun ekiplerinde yer aldı. Fenerbahçe’yi 2020/21 sezonu sonunda kısa bir süre Tahir Karapınar ve Zeki Murat Göle ile birlikte idare eden Demirel, Temmuz 2021’de sarı lacivertlilerden ayrıldı.

İlk teknik direktörlük deneyimini Aralık 2021’de göreve geldiği Fatih Karagümrük’te yaşayan Demirel, 24 maçta 1.71 puan ortalaması yakaladı ancak sezon sonunda İstanbul ekibinden ayrıldı.

Volkan Demirel son olarak 2022/23 sezonu başında Hatayspor’un başına geçti. Yaşanan deprem felaketinden en yoğun olarak etkilenen illerden olan Hatay’da yaptıklarıyla hem bölge insanının hem tüm Türkiye’nin saygısını kazanan Volkan Demirel, ligden çekilen takımının başında resmi olarak kalmayı sürdürdü.

Her ne kadar kendisinin tek amacının Hatayspor’u ayağa kaldırmak olduğunu söylese de Fenerbahçe ve Volkan Demirel birlikteliği de yeni sezon öncesinde güçlü ihtimaller arasında yerini koruyor.