Fenerbahçe – Sivasspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe – Sivasspor Maç Önü Notları

Fenerbahçe – Sivasspor Maç Önü Notları

Fenerbahçe – Sivasspor Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’de 13’üncü haftanın kapanış maçlarından birinde Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor’u ağırlayacak.

7 Kasım 2022 Pazartesi akşamı (bu akşam) saatler 20:00’yi gösterdiğinde Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek.

Ev sahibi Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, sakatlıkları devam eden İrfan Can Eğribayat, Diego Rossi, Luan Peres, Mert Hakan Yandaş, Gustavo Henrique ve Nazım Sangare’den bu karşılaşmada yararlanamayacak. Lincoln Henrique’nin durumu ise maç saatinde belli olacak.

Öte yandan Demir Grup Sivasspor’da ise Uğur Çiftçi, Leke James ve Clinton N’Jie, sakatlıkları sebebiyle Fenerbahçe maçı kadrosunda yer alamayacaklar.

Fenerbahçe 7 Maçtır Yenilmiyor

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 11 haftada aldığı 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle hanesine 26 puan yazdıran Fenerbahçe, ligin 13.haftasına liderlik koltuğunda girdi.

Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde grubundan lider olarak çıkan ve Son 16 turuna kalan Sarı-lacivertliler, üstün formlarını Süper Lig’de de sürdürüyorlar.

Bu sezon Süper Lig’de attığı 34 golle tarihinin en golcü sezon başlangıcını yapan Fenerbahçe, ligde oynadığı son 7 karşılaşmadan 19 puan topladı. Bu süreçte aldığı 6 galibiyetle rakiplerini geçen Fenerbahçe, yalnızca deplasmanda oynadığı Beşiktaş derbisinde puan kaybetti. 0-0 biten o karşılaşma aynı zamanda Fenerbahçe’nin bu sezon gol atamadığı 2 maçtan biri oldu. (Diğeri: 1-0 biten arabam.com Konyaspor karşılaşması)

Bunlarla birlikte Fenerbahçe, son yıllarda karşısında en çok zorlandığı rakibine karşı bir istatistiği bitirmek için sahaya çıkmaya hazırlanıyor. 2019/20 sezonundan beri Süper Lig’de karşılaştığı rakipler arasında Fenerbahçe’nin mağlup edemediği tek takım olan Demir Grup Sivasspor, bu süreçte aldığı 3 galibiyet ve 3 beraberlikle Sarı-lacivertli ekip karşısında başarılı bir performans sergiledi.

Avrupa’nın Lideri Sivasspor

Tıpkı Fenerbahçe gibi bu sezon Avrupa’da oldukça başarılı bir grup performansı sergileyen Demir Grup Sivasspor, hafta içinde UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu’nu lider olarak tamamladı ve bir üst tura yükseldi.

Buna karşın teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki Demir Grup Sivasspor, Avrupa’da gösterdiği başarılı performansı Süper Lig’e yansıtamadı. Kırmızı beyazlı Sivas temsilcisi geride kalan 12 haftada 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 10 puan toplayabildi.

Demir Grup Sivasspor, son 2 haftayı Trabzonspor ve Fraport TAV Antalyaspor karşısında aldığı mağlubiyetlerle geçti. Öte yandan teknik direktör Rıza Çalımbay’ın takımı, Fenerbahçe deplasmanına çıktığı son 3 maçtan 2 galibiyet ve 1 beraberlik almayı başardı. Rakibine son 6 maçta yenilmeyen Sivas ekibi, bu süreçte 12 puan topladı.

Dikkat Çeken Oyuncular

Fenerbahçe’de geçtiğimiz hafta İstanbulspor karşısında attığı 3 golle takımının 5-2’lik galibiyetinde önemli pay sahibi olan Michy Batshuayi, Demir Grup Sivasspor karşısında da teknik direktör Jorge Jesus’un hücumdaki en büyük kozlarından biri olacak.

Öte yandan Demir Grup Sivasspor’da ise teknik direktör Rıza Çalımbay, bu sezon Sivasspor’un attığı toplam 11 golün 6’sına doğrudan etki yapan (4 gol & 2 asist) Dia Saba’yı Fenerbahçe karşısında da etkin biçimde kullanmaya çalışacak.