Fenerbahçe Sivas’ta Hata Yapmadı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Sivas’ta Hata Yapmadı

Fenerbahçe Sivas’ta Hata Yapmadı

Fenerbahçe Sivas’ta Hata Yapmadı

Demir Grup Sivasspor ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz hafta aldığı 3-3’lük İstanbulspor beraberliğinin ardından Sivas’a mutlak galibiyet parolasıyla giden Fenerbahçe, rakibini Diego Rossi ve Ferdi Kadıoğlu’nun (2) golleriyle 3-1 mağlup etti.

Demir Grup Sivasspor’un maçtaki tek sayısını 76’ncı dakikada Caicedo kaydetti. Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci ise 45+10’da kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Sarı lacivertli ekip bu galibiyetle birlikte Galatasaray ile olan puan farkını maç fazlasıyla 3’e düşürdü ve puanını 67’ye yükseltti.

“Çok Kötü Goller Yedik”

Karşılaşmanın ardından konuşan Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, oyunu değerlendirirken takım olarak yaptıkları hataların altını çizdi:

“Biz çok hatalar yaptık özellikle yediğimiz gollerde ve yaptığımız ataklarda. Ben bu kadar beklemiyordum. Gerçekten 1-0, 2-0 telafi ederiz sorun yok ama istediğimiz şeyleri yapamadık. Maçın ikinci yarısı zaten tek kale maç oldu. Orada bile güzel pozisyonlar geldi, onları da değerlendiremedik. O pozisyonları değerlendiremezseniz ve böyle de goller yerseniz mağlubiyet normal.”

“Bugün bizim için en çok üzüldüğüm şey, inanılmaz top kaybıyla oynadık. Fenerbahçe’ye kontra atak pozisyonları verdik. O da tabii ki dezavantajlı bir şey. Dediğimiz gibi istediğimiz oyunu oynayamadık.”

Rıza Çalımbay ayrıca karşılaşmanın ilk yarısında Enner Valencia ile çarpıştığı pozisyonda sakatlanmasına rağmen oyundan çıkmayı reddeden kalecisi Ali Şaşal Vural’ı da eleştirdi.

Oyuncusunun profesyonel davranmadığını belirten Çalımbay, “Valencia’nın pozisyonu var. Valencia da sakatlandı, kalecimiz de sakatlandı. Orada çıkması lazımdı ama çıkmıyor! Ağrılı ağrılı oynuyor sonra devre arasında benim ayağım ağrıyor deyip çıkıyor oyundan. Orada profesyonelce davranıp çıkması gerekiyordu ki biz de hemen sağlam bir kaleci alalım.” diye konuştu.

“Her Maçı Kazanmamız Gerekiyor”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise maç sonunda skordan duyduğu memnuniyeti dile getirirken kendileri için en önemli şeyin kazanmak olduğunun altını çizdi.

Portekizli çalıştırıcı, “Bugün bizim için en önemli şey galip gelmekti. Çünkü rakibimizin arkasından geliyoruz. Dolayısıyla oynadığımız her maçı kazanmamız gerekiyor.” dedi.

Karşılaşmada baştan sona üstün tarafın kendileri olduğunu belirten Jorge Jesus, maçın analizini şu şekilde yaptı:

“Maç 11-11 oynanıyorken üstün taraf bizdik. %70 topa sahip olma oranımız vardı. Kaleye 5 şutumuz vardı, rakibimizin hiç şutu yoktu. Güçlü taraf bizdik, bu şekilde 3 gol attık.”

“1 kişi eksik ve 3-0 öndeyseniz doğal olarak çok fazla önde oynamıyorsunuz. Biz de bunu yaptık. Savunmamızın arkasındaki alanı daraltmak için biraz geri çekildik ki bu yüzden normal olarak Sivasspor daha fazla top tuttu. Çok da net pozisyonları yoktu. 2-3 tane İrfan’ın kurtarışı vardı.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus, 7 ay sonra sakatlıktan dönerek bugün ilk 11’de yer alan oyuncusu Luan Peres’in performansına da özel olarak değindi.

Jorge Jesus, “7 ay sonra oynayan Luan Peres’e de değinmek istiyorum. Çünkü bugün baktığımızda sanki 7 ay değil de 7 gündür yokmuş gibi oynadı. İşte oyuncuların kalitesi bu tip durumlarda ortaya çıkıyor. Bazıları için 7 ay dışarı kalmak büyük bir problem olurken bazılarına bu süreç 7 gün gibi gelebiliyor. Onu da tebrik ediyorum, oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum. Taraftarlarımızı da tebrik ediyorum özellikle 1 kişi eksikken bizi çok iyi desteklediler.” dedi.

Yarın oynanacak derbiyle ilgili de görüşlerini aktaran Jorge Jesus, Beşiktaş – Galatasaray derbisindeki en büyük beklentisinin iyi bir hakem yönetimi olduğunu vurguladı:

“Umarım yarınki derbide iyi ve o maçın seviyesini kaldıracak kapasitede bir hakem yönetimi olur. Benim için önemli olan şey bu.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe’nin Demir Grup Sivasspor’u 3-1 yendiği mücadelede attığı 2 golle galibiyette büyük pay sahibi olan Ferdi Kadıoğlu, günün öne çıkan ismi oldu.

İrfan Can Eğribayat da kritik anlarda yaptığı kritik kurtarışlarla günün dikkat çeken bir diğer ismiydi.