Fenerbahçe, Sebastian Szymanski ile Anlaşmaya Vardı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe, Sebastian Szymanski ile Anlaşmaya Vardı

Fenerbahçe, Sebastian Szymanski ile Anlaşmaya Vardı

Fenerbahçe, Sebastian Szymanski ile Anlaşmaya Vardı

Genç yıldızı Arda Güler'i Real Madrid'e kaptıran Fenerbahçe, yeni 10 numarasını Rusya'da buldu. Sarı lacivertliler, Dinamo Moskova'da forma giyip geçtiğimiz sezonu Feyenoord'da kiralık olarak tamamlayan Sebastian Szymanski ile anlaşmaya vardı. 

TRT Spor kaynaklı haberde kulübünden ayrılması beklenen Polonyalı futbolcunun önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi. Szymanski'nin son pürüzlerin giderilmesinin ardından İstanbul'a gideceği ifade edildi.

Şampiyonlukta Büyük Pay Sahibi Oldu

Feyenoord, geçen sezon Eredivisie'de tam 4 sene sonra bir kez daha şampiyon olurken Szymanski'nin takıma katkısı kamuoyu tarafından alkış topladı. 24 yaşındaki futbolcu, çıktığı 29 lig maçında rakip fileleri 9 kez havalandırıp 4 kez de asist yaptı. 

Rotterdam temsilcisi, Szymanski'nin parladığı sezonda lig tarihinde 16. kez mutlu sona ulaştı. Feyenoord ile UEFA Avrupa Ligi tecrübesi de yaşayan Szymanski, takımının çeyrek finale kadar ilerlediği turnuvada 1 gol ve 3 asist kaydetti. 

Galatasaray'ın da Gündemindeydi

Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray, Szymanski transferi için karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz saatlerde açıklama yapan Galatasaray Sportif AŞ Başkanevekili Erden Timur, Szymanski ile görüştüklerini fakat oyuncunun bonservisinin kendileri adına yüksek olduğunu vurguladı. Timur, "Sebastian Szymanski ile ilgilendik, görüşmemiz oldu. Belli maaş skalamız var. Değerli bir oyuncu, iyi bir bonservis ödenebilir bir oyuncu. Maaş konusunda biz belli rakamın üzerine çıkamıyoruz, çıkmamamız gerekiyor" sözlerini kullandı.

Legia'da Yetişti

Futbola doğduğu şehir Biala Podlaska'nın takımı TOP 54 Biala Podlaska'da başlayan Szymanski, burada sergilediği performansıyla ülkenin devlerinden Legia Varşova'nın dikkatini çekti. Daha sonra Legia altyapısında futbol yaşantısını sürdüren Szymanski, 2015'te profesyonel oldu ve üç sene kadar Legia'nın rezerv takımında ter döktü.

2016/17 sezonunda kariyerinin ilk Ekstraklasa mücadelesine çıkan futbolcu, Legia bu dönemde Şampiyonlar Ligi'nde oynasa da hiçbir Avrupa maçında kadroya giremedi.

Szymanski, rezerv takımların Şampiyonlar Ligi niteliğinde bir turnuva olan UEFA Gençlik Ligi'nde oynadığı 5 maçta 2 gol ve 1 asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. 

Rusya'da Attığı Tarihi Golle Parladı

Gösterdiği performansıyla Polonya'nın 2018 Dünya Kupası aday kadrosunda kendisine yer bulan Szymanski, Rusya’da düzenlenen turnuva için 23 kişilik ana kadroya giremedi. Kendi yerel ligine veda eden futbolcu, 2019/20 sezonunda Dinamo Moskova'ya transfer oldu.

Burada taraftarın sevdiği isimlerden birisine dönüşen Szymanski, 9 Kasım 2019'da Rubin Kazan'a karşı attığı ilk golle tarih yazdı. Maçı da 1-0 kazanan Dinamo Moskova, Szymanski'nin Rusya'daki ilk golü sayesinde tam 13 yıl sonra Rubin deplasmanından galibiyet çıkardı. 

Szymanski, aynı sezon içinde oynanan Euro 2020 Elemeleri'nde ilk kez milli oldu. Szymanski’nin milli takım kariyeri, Avusturya maçında Kamil Grosicki'nin yerine oyuna girmesiyle başlarken pandemiyle birlikte Rusya'daki günleri sekteye uğradı. Uzun süre duran liglere rağmen 2 yıl daha Moskova'da futbol oynamaya devam etti.

Van Persie'nin Akıl Hocalığı Yaptığı Takımda Oynadı

Teknik Direktör Arne Slot önderliğinde olağanüstü bir sezonu geride bırakan Feyenoord, topladığı 82 puanla en büyük rakipleri PSV ve Ajax'ın önünde şampiyon olurken takımın bireysel koçluğunu da eski bir Fenerbahçeli olan Robin van Persie yapıyordu. Sezonu kiralık olarak Hollanda'da geçiren Szymanski de van Persie'nin tavsiye verdiği genç futbolcular arasında yer aldı ve sezon sonunda kupayı kaldırdı.

Önümüzdeki sezon Süper Lig’de ter dökmesi beklenen Szymanski’nin kariyerinde 2 Ekstraklasa, 1 Polonya Kupası ve 1 Eredivisie şampiyonluğu bulunuyor.