Fenerbahçe’nin Yeni Transferleri Sezona Hızlı Başladı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe’nin Yeni Transferleri Sezona Hızlı Başladı

Fenerbahçe’nin Yeni Transferleri Sezona Hızlı Başladı

Fenerbahçe’nin Yeni Transferleri Sezona Hızlı Başladı

Trendyol Süper Lig’de sezona 2’de 2 yaparak başlayan Fenerbahçe, yeni transferlerinden aldığı yüksek verimle dikkat çekti.

Transfer döneminin başından itibaren kadrosuna birçok yıldız ismi katan sarı lacivetliler, uyum sürecini çabuk atlatan oyuncularından gol ve skor katkıları almayı başardı.

Edin Dzeko ve Dusan Tadic Gollerini Sıralıyor

Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti Inter’den Fenerbahçe’ye transfer olan Edin Dzeko, sarı lacivertli formayla kariyerine yakışır bir başlangıç yaptı.

Daha önce Wolfsburg, Manchester City ve Roma gibi kulüplerde attığı gollerle adını Avrupa’nın elit santrforları arasında yazdıran Dzeko, Fenerbahçe ile sahaya çıktığı 4 maçın 3’ünde golle buluştu.

Fenerbahçe’dek ilk resmi maçında Zimbru karşısında 1 gol ve 2 asistle yıldızlaşan Bosnalı forvet, Süper Lig’de ise Gaziantep FK’ya 2, Yılport Samsunspor’a ise 1 gol attı.

Edin Dzeko’nun Fenerbahçe formasıyla boş geçtiği tek maç, iç sahada oynanan Maribor karşılaşması oldu.

Tıpkı Edin Dzeko gibi Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna kattığı bir başka yıldız isim Dusan Tadic de üretkenlik anlamında çok formda bir görüntü çiziyor.

Ajax takımında uzun süre forma giyen ve kulüp efsanelerinden biri olarak kabul edilen Sırp yıldız, Fenerbahçe ile ilk resmi maçında Zimbru karşısında Kadıköy’de 1 asist yapmış, rövanş mücadelesinde ise Fenerbahçe’deki ilk resmi golünü atmıştı.

Formda başlangıcını sonraki maçlarda da sürdüren Dusan Tadic, Maribor eşleşmesinin her iki maçını da 1’er golle geçti. Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Gaziantep FK karşısında alınan 2-1’lik galibiyete 1 asistle katkı sunan Tadic’in skor katkısı yapamadığı tek maç ise Yılport Samsunspor karşılaşması oldu.

Dusan Tadic, Fenerbahçe’nin şu ana kadar oynadığı 6 resmi maçta da ilk 11’de yer aldı.

Sebastian Szymanski Beklentileri Karşıladı

Fenerbahçe’nin Dinamo Moskova’dan 9.75 milyon € karşılığında kadrosuna kattığı Sebastian Szymanski, şu ana kadar çıktığı 6 maçta beklentileri karşıladı.

Sarı lacivertli formayı giydiği 6 resmi maçın 5’inde skor katkısı veren 24 yaşındaki Polonyalı oyuncu, Zimbru karşısında yeni takımındaki ilk maçında golle buluştu.

Maribor eşleşmesini toplamda 1 gol ve 2 asistle geçen Szymanski, Trendyol Süper Lig’de de oldukça iyi bir performans sergiledi.

Ligin ilk haftasında Gaziantep FK’ya 1 asist yapan Szymanski, Yılport Samsunspor maçında ise sonradan oyuna girip 5 dakika süre aldığı maçı 1 golle tamamladı.

Bu 3 ismin dışında sezon başında Rangers’tan kadroya katılan Ryan Kent, Marsilya’dan 15 milyon €’ya transfer olup ilk maçında Yılport Samsunspor karşısında asist yapan Cengiz Ünder ve aynı maçta performansıyla göz dolduran Fred de Fenerbahçe’nin sezona hızlı başlayan isimlerinden oldular.