Fenerbahçe’nin Nisan Ayındaki Şampiyonluğu

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe’nin Nisan Ayındaki Şampiyonluğu

Fenerbahçe’nin Nisan Ayındaki Şampiyonluğu

Fenerbahçe’nin Nisan Ayındaki Şampiyonluğu

19 şampiyonlukla Türkiye Ligi’ni tarihte en fazla kazanan ikinci takım olan Fenerbahçe, ligde 2013/14 sezonundan beri mutlu sona ulaşamıyor.

Bu sezonu da şampiyon tamamlayamaması halinde şampiyonluk hasreti 9 sezona yükselecek olan Fenerbahçe, son şampiyonluğunda bir Türkiye rekoruna imza atmıştı.

İşte Fenerbahçe’nin 2013/14 sezonu:

Ersun Yanal ve Akıcı Oyunu

2012/13 sezonunu Aykut Kocaman ile tamamlayan Fenerbahçe, ertesi sezon başı teknik direktörlük görevine Ersun Yanal’ı getirdi.

Transfer döneminde ise toplamda 30 milyon € harcayan Fenerbahçe; Emanuel Emenike, Alper Potuk, Samuel Holmen, Bruno Alves ve Michal Kadlec’i kadrosuna kattı.

Ersun Yanal, kalede Volkan Demirel’e görev verirken beklerde Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in uyumluluğa çift taraftan hücum edebiliyordu.

Stoper ikilisini Bruno Alves-Egemen Korkmaz veya Bruno Alves-Bekir İrtegün olarak kuran Ersun Yanal; orta sahda Raul Meireles, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Cristian Baroni ve Selçuk Şahin gibi isimlere değişimli forma verdi. 

Fenerbahçe'nin hücum hattında ise Dirk Kuyt, Pierre Webo, Moussa Sow ve Emanuel Emenike yer alıyordu. Sezon boyunca ön üçlü hep bu dörtlü arasından kuruldu ve dört futbolcunun her biri çift haneli gol sayılarına ulaşarak Yanal’ın istediği tempolu oyuna ne kadar uyduklarını gösterdiler.

Ligin ilk 17 maçında 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe, performansıyla taraftarlarını mutlu ediyordu. Pres gücü yüksek, topa sahip olduğu zaman da yaratıcı olabilen bir takım ortaya çıkaran Ersun Yanal, sarı lacivertli ekibi şampiyonluğa sürükledi.

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısına çalkantılı bir başlangıç yapsa da sonrasına toparlamayı bildi. 23 ve 27.haftalar arası beş maçlık galibiyet serisi yakalayan sarı lacivertli takım, ilk yarıda topladığı puanların da yardımıyla şampiyonluk için gün saymaya başladı.

Ligdeki yarışı çok erkenden koparan Fenerbahçe, nisan ayının ortasına gelindiğinde rakiplerine havlu attırmayı başardı.

Sondan dördüncü hafta evinde Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan sarı lacivertliler, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

En Erken Şampiyonluk

Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, 74 puanla Süper Lig şampiyonu olurken en yakın rakibi Galatasaray’a 9 puan fark atmayı başarmıştı.

Sezonun bitimine 3 maça ilan edilen 2013/14 şampiyonluğu; Süper Lig tarihinde 1967/68, 1969/70 ve 2021/22 sezonlarıyla birlikte en erken şampiyonluk rekorunu paylaşıyor.

Diğer taraftan 27 Nisan 2014 tarihinde gelen şampiyonluk, gün ve ay bazında değerlendirildiğinde Süper Lig tarihinin en erken şampiyonluğu olarak kayıtlarda yer alıyor.

34 maçta attığı 74 golle ligin en fazla gol atan takımı olan Fenerbahçe, yediği 33 golle de en az gol yiyen ikinci takım konumunda yer aldı.

Sezon içinde üç kez 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan Fenerbahçe, 2013/14 sezonunda oynadığı derbilerde sadece 1 mağlubiyet aldı.

Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe, şampiyonluğunu ilan ettiği maça kadar derbiler dışında sadece 4 maçta puan kaybetti.

Fenerbahçe, 2013/14 sezonunun ardından geçen 8 sezonda Süper Lig’i 4 kez ikinci sırada, 2 kez üçüncü sırada, 1 kez altıncı sırada ve 1 kez de yedinci sırada tamamladı.