Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Ülkemizi bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil edecek iki takımdan biri olan Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde H Grubu’nda yer aldı.

Sarı lacivertliler, H Grubu’na ilk torbadan dahil olurken Ludogorets, Spartak Trnava ve Nordsjælland; grubun diğer takımları oldu.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakiplerini inceleyelim.

Ludogorets

İkinci torbadan Fenerbahçe’nin grubuna düşen takım, Bulgaristan temsilcisi Ludogorets oldu. Maçlarını 10 bin kişilik Huvepharma Arena’da oynayan Ludogorets, geçtiğimiz sezon Bulgaristan Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı.

Önce Şampiyonlar Ligi ön elemesinden ardından Avrupa Ligi ön elemesinden elenerek Konferans Ligi’ne düşen Ludogorets, ligde bu sezon oynadığı 6 maçta 12 puan topladı.

Güncel kadro değeri 38.55 milyon € olan Bulgar ekibinin kadrosunda, 4 milyon €’nun üzerinde değeri olan yalnızca 2 futbolcu bulunuyor. Bu isimler, Kiril Despodov ve Bernard Tekpetey olarak sıralanıyor.

Ludogorets, geçtiğimiz sezon Avrupa’da adından söz ettirmeyi başarmıştı. Avrupa Ligi grubunda finalist Roma’yı yenen Ludogorets, Konferans Ligi play-off turunda Anderlecht’e penaltılar sonucunda mağlup oldu.

Fenerbahçe, Ludogorets ile 26 Ekim 2023’te İstanbul’da ve 9 Kasım 2023’te deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Spartak Trnava

H Grubu’nda üçüncü torbadan dahil olan takım ise Slovakya temsilcisi Spartak Trnava oldu. Trnava, geçtiğimiz sezon Slovakya Ligi’ni üçüncü sırada tamamlayarak Konferans Ligi elemelerine katılmaya hak kazandı.

Sırasıyla Auda, Lech Poznan ve Dnipro’yu eleyen Spartak Trnava; grup kurasına üçüncü torbadan katıldı.

Anton Malatinsky Stadyumu’nda maçlarını oynayan Spartak Trnava, bu sezona ligde istediği başlangıcı yapamadı. Trnava, Slovakya Ligi’nde bu sezon oynadığı 5 maçta sadece 1 kez kazanabildi.

Spartak Trnava, toplam 7.25 milyon €’luk kadro değeri ile 2023/24 sezonunda Konferans Ligi’nde yer alacak en düşük değerli 4.takım konumunda yer alıyor.

Fenerbahçe, Spartak Trnava ile 5 Ekim 2023’te Slovakya’da ve 14 Aralık 2023’te Kadıköy’de karşı karşıya gelecek.

Nordsjælland

Fenerbahçe’nin 4.torbadan gelen rakibi ise 4.torbanın en zor takımı olarak gösterilen Nordsjælland oldu.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Kopenhag’ın 4 puan arkasında Danimarka Ligi’ni ikinci sırada bitiren Nordsjælland, oynadığı 4 eleme maçının üçünü kazandı ve 4 maçta kalesinde hiç gol görmedi.

36.70 milyon € kadro değerine sahip olan Danimarka ekibi, iç saha maçlarını Right to Dream Park’ta oynuyor.

Ocak ayında Benfica’ya 9 milyon € bedelle satılan ve bu sezon başında 1 yıllığına kiralanan Andreas Schjelderup, takımın 19 yaşındaki yıldızı olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz sezon Avrupa’da yer almayan Nordsjælland, bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da mücadeleci olmayı hedefliyor.

Nordsjælland, güncel olarak Danimarka Ligi’nde Kopenhag’ın 2 puan ardında ikinci sırada yer alıyor.

İlginçtir ki Nordsjælland ve Kopenhag, Avrupa’daki ilk grup maçlarından önce 16 Eylül Cumartesi günü ligde birbirleriyle kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Ardından Kopenhag, Galatasaray ile; Nordsjælland, Fenerbahçe ile karşılaşmak için İstanbul’a gelecek.

Fenerbahçe, 21 Eylül’de ağırlayacağı Nordsjælland ile 30 Kasım’da deplasmanda karşı karşıya gelecek.