Fenerbahçe Namağlup Serisini 5 Maça Çıkardı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Namağlup Serisini 5 Maça Çıkardı

Fenerbahçe Namağlup Serisini 5 Maça Çıkardı

Fenerbahçe Namağlup Serisini 5 Maça Çıkardı

MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe, Süper Lig’de 10’uncu haftanın kapanış mücadelesinde Ankara Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldiler.

Bu maçtan önce ligde 4 maçlık namağlup seri yakalayan Fenerbahçe, MKE Ankaragücü’nü Michy Batshuayi, İrfan Can Kahveci ve Diego Rossi’nin golleriyle 3-0 mağlup ederek serisini 5 maça çıkardı.

Michy Batshuayi, 2.07 dakikada ağları havalandırarak Fenerbahçe’nin bu sezonki en erken golünü kaydetti.

Bu sonucun ardından MKE Ankaragücü, ligdeki 5.mağlubiyetini yaşayarak 7 puanda kaldı. Fenerbahçe ise aldığı galibiyetle 20 puanla puan tablosunun 3.basamağına yükseldi.

“Altay’ı Tribüne Çağırın”

Maç sonunda yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, MKE Ankaragücü’nün ilk yarım saatte işlerini zorlaştırdığını söyledi:

“Galibiyetler her zaman iyidir. İlk yarım saati bizim için zorlaştıran bir rakibe karşı 3-0 gibi net bir skor aldık. Evet 2 gol bulmuştuk ama özellikle ilk yarım saatte bazı zorluklar yarattılar bizim için. Önemli olan galip gelmekti. Her maçta galip gelmek bizim için en önemli amaç. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Her hafta, hafta sonu oynadığımız rakiplerden daha iyi olabilmek için çok çalışıyoruz. Bugün de bunu başardık. 3 gol attık, daha da çok gol atabilirdik. Enner Valencia ve Pedro ile 3-0’ı daha erken bulabilirdik.”

Bu galibiyetin ardından önümüzdeki hafta oynayacakları Medipol Başakşehir maçına odaklanacaklarını söyleyen Jorge Jesus, uzun bir süre sonra hafta içini dinlenerek geçirecekleri için memnun olduğunu belirtti:

“Hafta içi maç yapmayacağız. Ligde Başakşehir ile oynayacağız ve hafta içi dinlenmek bizim için güzel olacak. Başakşehir sıralamada bizim üzerimizde. Hiç şüphe yok ki zorlu bir maç olacak ama kendi sahamızda taraftarlarımızın da desteğiyle bu maçı da kolaylaştıracağımıza inanıyorum.”

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, hafta içi yoğunluğuna alışkın olduğunu ve bunu kariyeri için “normal” olarak tanımladığının altını çizdi:

“Kendimi iyi hissediyorum. Çok yoğun bir periyottayız haftada iki maç yapıyoruz ama bu benim için normal. Ben, buna alışkınım. Eğer haftada 1 maç yapıyor olsaydık buna alışkın olmazdım. Ben hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de Avrupa Ligi’nde mücadele etmeye alışığım. Benim çalışma metodolojim bu. Bu durumu da normal olarak karşılıyorum.”

Portekizli teknik direktör, son olarak Fenerbahçe taraftarlarına kaleci Altay Bayındır için bir çağrıda bulunarak sözlerini noktaladı:

“Cumartesi oynayacağımız maçta taraftarlarımızı stadyuma davet ediyorum ve o maçta da kendilerinden Altay’ı tribüne çağırmalarını ve ona destek olmalarını rica ediyorum. Çünkü son oynadığımız maçta bu şekilde olmamıştı. Bir sonraki maçta ona sevgi gösterilerinde bulunmalarını rica ediyorum.”

“Çok Basit Goller Yiyoruz”

MKE Ankaragücü’nde teknik direktör Ömer Erdoğan ise karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

“Çok talihsiz bir şekilde başladık. Başakşehir’e de böyle bir başlangıç yapmıştık. Maçın başında güçlü bir rakibe karşı 1-0 geriye düşmek çok iyi olmadı ama maça geri döndük. Pozisyonlara da girdik. İkinci gol yine aynı şekilde çıkarken kaptırdığımız bir topla geldi ki özellikle uyarmıştık. Çıkarken atacağımız diyagonal pasları atmayalım diye uyarmıştık. Ama maalesef bir anlık yanlış pas tercihi bize çok ağır bir şekilde cezalandırıldı.”

Fenerbahçe’nin zaaflarına çalıştıklarından bahseden Ömer Erdoğan, ilk yarıda skoru değiştirmeleri halinde ikinci yarıya daha farklı gireceklerine inandığını belirtti:

“İlk yarı bana göre dengeli geçti. İki kere ceza sahasına soktuk, iki gol yedik hatta birisi de ceza sahası dışındandı. Ama pozisyonlar ürettik. Son pasları, son vuruşları sağlıklı yapamadık. Çünkü biliyorduk Fenerbahçe’nin baskılı oyununda, savunmasını orta sahaya çektiğinde savunma arkasından çok pozisyon bulabileceğimizi. Hafta içinde çalıştık. Bu tür pozisyonlar da yakaladık. Belki ilk yarı 2-1 yapsak ikinci yarı çok farklı olurdu.”

Ömer Erdoğan sözlerini bu sezon yenilen basit gollerin altını çizerek sonlandırdı:

“İkinci yarıda da bir 15-20 dakika yine dengeli bir oyun vardı. Sonrasında oyundan düştük. Fenerbahçe’de oyuncu değişikliklerinden sonra oyunu eline aldı. Biz çalışmaya ve gelişmeye devam edeceğiz. Özellikle bu basit goller konusunda çok canımız yandı bu sezon. Buna da önlem almamız lazım. Rakibe çok fazla net pozisyon vermiyoruz ama gelen ilk top gol oluyor. Buna da önlem almamız gerekiyor.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mücadeleyi 3-0 kazanan Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci, etkili oyununun yanında 1 de gol atarak takımı adına öne çıkan isimlerden biri oldu.

Milli orta saha oyuncusunun yanında Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz ve Michy Batshuayi de performanslarıyla dikkat çektiler.

Ev sahibi MKE Ankaragücü’nde ise Emre Kılınç’ın etkili performansı puan için yeterli olmadı.