Fenerbahçe Mert Müldür ile Anlaştı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Mert Müldür ile Anlaştı

Fenerbahçe Mert Müldür ile Anlaştı

Fenerbahçe Mert Müldür ile Anlaştı

Fenerbahçe, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında bir oyuncuyla daha anlaştığını açıkladı. Daha önce Edin Dzeko, Dusan Tadic, Ryan Kent, Sebastian Szymanski, Rodrigo Becao, Aleksander Djiku ve Umut Nayir gibi isimleri kadrosuna katan sarı lacivertliler, milli oyuncu Mert Müldür ile de anlaştı.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada hem 24 yaşındaki milli oyuncuyla hem de kulübü Sassuolo ile prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi.

Kariyerine Avusturya’da Başladı

Avusturya’nın Wien şehrinde 3 Nisan 1999’da dünyaya gelen Mert Müldür, futbol kariyerine de ülkenin köklü kulübü Rapid Wien’in altyapısında başladı.

2006’da katıldığı Rapid Wien’de 2018 yılına kadar tüm yaş kategorilerinde forma giyen Mert Müldür, 2018/19 sezonu öncesinde A takıma yükseldi. Mert Müldür aynı zamanda 2018’de milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandı ve Türkiye A Milli Futbol Takımı formasını giymeye de başladı.

Rapid Wien’de gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken başarılı sağ bek, 2019/20 sezonu başında 4.7 milyon € karşılığında Seria A temsilcisi Sassuolo’ya transfer oldu.

Mert Müldür, Sassuolo’da geride kalan süreçte 90 maça çıktı ve takımına 2 gol – 5 asistlik katkı sağladı.

Milli oyuncu geçtiğimiz sezon geçirdiği ağır sakatlık sebebiyle ise formasından uzak kaldı. Mert Müldür, 2022/23 sezonunda toplam 3 maçta yalnızca 59 dakika sahada kalabildi.