Fenerbahçe Maçı Kazandı Turu Kaybetti

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Maçı Kazandı Turu Kaybetti

Fenerbahçe Maçı Kazandı Turu Kaybetti

Fenerbahçe Maçı Kazandı Turu Kaybetti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 turunda, 2-0’ın rövanşında sahasında Sevilla’yı konuk etti.

Çeyrek finale yükselmek için rakibini 3 farklı yenmesi gereken Jorge Jesus’un öğrencileri, ilk yarıda Enner Valencia’nın attığı penaltı golüyle umutlandı.

İkinci yarıda maçı uzatmaya götürmek için ihtiyacı olan golü arayan Fenerbahçe, rakip fileleri sarsamadı.

Fenerbahçe, maçın son düdüğüyle birlikte rakibini 1-0 mağlup etse de ilk maçtaki skoru çeviremedi ve UEFA Avrupa Ligi’nden elendi.

“İyi Reaksiyon Verdik”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli, turu hak ettiklerini söyledi.

Arjantinli teknik direktör, "Burada oynamak çok zordu ama iyi reaksiyon verdik. İlk yarıyı penaltı kararı sonucunda kaybettik ama ikinci yarıda daha iyiydik. Hak ettiğimiz düşünüyorum. Turu geçmek için her şeyi denediğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Turun bütünün de değerlendiren Jorge Sampaoli, her iki maçta da ilk yarıları Fenerbahçe’nin, ikinci yarıları ise kendi takımının daha iyi oynadığını ifade etti:

"İlk yarıları Fenerbahçe, ikinci yarıları biz kazandık. 2-2 diyebiliriz."

“Gurur Duyuyorum”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise maçın ardından birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Sözlerine maçı değerlendirerek başlayan Portekizli teknik direktör, "Takımımın göstermiş olduğu performanstan ötürü oyuncularımla gurur duyuyorum. İyi bir maç çıkardık ama turu geçemedik. Sevilla'daki dezavantajlı skoru tersine çeviremedik. Bugün gösterdiğimiz performans, Avrupa Ligi'nin üst seviye takımlarının gösterdiği bir performanstı. Güçlü ve iyi bir takıma karşı oynadık. Üzgünüz. Futbolun bütün kalitesini sahaya yansıttık ama maç istediğimiz gibi gitmedi, tur atlayamadık." dedi.

Rakip Sevilla’nın etkili bir oyun oynamadığını savunan Jorge Jesus, "İlk maçta ilk yarıda biz iyi oynadık, ikinci yarı onlar üstün oynadı. Bugün iyi olan taraf tamamen bizdik. Sevilla’nın şutu bile yok, pozisyona bile girmediler." diyerek görüşlerini belirtti.

Turu ilk maçta kaybettiklerinin altını çizen Jorge Jesus: " Biz turu bugün değil, Sevilla'da kaybettik. Ama iki maça bakıldığında üstün olan tarafın Fenerbahçe olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Jorge Jesus ayrıca taraftarların sahaya yabancı madde atmasının oyun ritimlerini kaybetmelerine yol açtığını da belirtti:

"Taraftarların sahaya yabancı madde atmasından sonra ritmimizi kaybettiğimiz bir gerçek. Sevilla da bunu istiyordu, oyunun temposunu durdurmak istiyordu. Kendi taraftarlarımızın attığı maddeler nedeniyle oyun durmuş oldu."

“Fenerbahçe Tanrı’ya Şükretmeli”

Maç sonunda Fenerbahçe taraftarının Başkan Ali Koç’a yönelik tepkileri hakkında da konuşan tecrübeli teknik direktör, Ali Koç’un kariyerinde gördüğü en iyi başkan olduğunu söyledi:

“Maçtan sonra başkana yönelik tepki geldiyse bunun haksız olduğunu düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe'nin çok iyi bir başkanı var. 35 yıldır bu işi yapıyorum, çok başkanla çalıştım. Kendisi çok iyi bir başkan. Fenerbahçe’nin böyle bir başkana sahip olduğu için Tanrı'ya şükretmesi gerekiyor. Ben 8 aydır buradayım ama şunu diyebilirim ki çalıştığım en iyi başkan kendisi.”

Jorge Jesus sözlerinin devamında Spor Toto Süper Lig’deki rekabet hakkında da fikirlerini paylaştı. Geçtiğimiz günlerde teklif ettiği play off sistemine bir kez daha değinen Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Süper Lig’in sportif gerçekliğinin kalmadığını belirtti.

Jorge Jesus, “Bizim büyük hedefimiz ligi kazanmak. Ancak bu ligin sportif anlamda gerçekliği yok. Ligi kim kazanırsa kazansın bu böyle. Maçların sahada kazanılması gerekiyor. Bana göre ilk 4 takımın play off oynaması gerekiyordu. Maçların sahada kazanılması gerekiyor, masa başında değil.” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, son olarak Türkiye’de yarıştıkları bütün kulvarlarda şampiyon olacaklarına inandıklarını belirterek sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çekici performanslarına Fenerbahçeli oyuncular Arda Güler, İsmail Yüksek ve Altay Bayındır imza attı.

Sevilla’nın tehlikeli pozisyonlarında başarılı kurtarışlar yaparak dikkat çeken Altay Bayındır, takımının tur şansını elinde tuttu.

Genç oyuncular Arda Güler ve İsmail Yüksek ise mücadeleleriyle takdir toplayan isimlerin başında geldiler.