Fenerbahçe Livakovic’i Açıklamaya Hazırlanıyor

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Livakovic’i Açıklamaya Hazırlanıyor

Fenerbahçe Livakovic’i Açıklamaya Hazırlanıyor

Fenerbahçe Livakovic’i Açıklamaya Hazırlanıyor

Fenerbahçe, uzun süredir kadrosuna katmak istediği Dominik Livakovic’in transferinde mutlu sona yaklaştı.

Fabrizio Romano’nun haberine göre sarı lacivertli kulüp, 28 yaşındaki file bekçisini kadroya katmak için Dinamo Zagreb ile 9 milyon € bonservis bedeli karşılığında anlaştı.

Oyuncuyla yaptığı görüşmelerde de anlaşma sağlayan Fenerbahçe’nin, resmi evrakların tamamlanmasıyla transferi açıklaması bekleniyor.

Hırvatistan Milli Takımında Dikkat Çekti

11 yıldır Dinamo Zagreb’in çatısı altında bulunan Dominik Livakovic, dünya futbol sahnesine Hırvatistan milli takımıyla gösterdiği performanslarla çıktı.

Milli takım formasını ilk olarak 2017’de bir dostluk maçında Şili karşısında giyen Livakovic, uzun bir süre yedek kaleci olarak milli takıma davet edildi.

Danijel Subasic’in arkasında kendisine şans gelmesini bekleyen Livakovic, Euro 2020 Elemeleri’nden itibaren eldivenleri aldı ve milli takımın birinci kalecisi oldu.

Hırvatistan milli takım tarihinin en özel jenerasyonlarından birinde kalecilik görevini üstlenen Livakovic, çıktığı maçlardaki üstün performansıyla dikkat çekti. Özellikle 2022 Dünya Kupası’nda kalesinde devleşen Hırvat eldiven, takımının yarı finale kadar yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

Son 16 ve çeyrek final turlarında penaltı atışlarında başarılı bir performans sergileyen Livakovic, turnuva sonrasında büyük kulüplerin de ilgisini çekti.

Livakovic, Dinamo Zagreb ile son 6 sezonunun tamamında şampiyonluk yaşamasının ardından şimdi yeni bir ülkede yeni bir maceraya hazırlanıyor.