Fenerbahçe Lige Galibiyetle Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Lige Galibiyetle Döndü

Fenerbahçe Lige Galibiyetle Döndü

Fenerbahçe Lige Galibiyetle Döndü

Spor Toto Süper Lig, 23.hafta erteleme maçlarıyla geri döndü. Fenerbahçe, sahasında arabam.com Konyaspor’u ağırladı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Enner Valencia’nın attığı 2 golle önde kapatan Fenerbahçe oldu. Öte yandan arabam.com Konyaspor’da Mame Diouf, 12’nci ve 22’nci dakikalarda gördüğü kartlarla oyun dışında kaldı.

İkinci yarıda maçtaki etkinliğini sürdüren Fenerbahçe, 61’de Joshua King ile skoru 3-0’a getirdi. 78’de Attila Szalai’nin Miguel Crespo’nun asistinde kaydettiği gol ise maçın skorunu belirledi.

Fenerbahçe 4-0’lık galibiyetiyle puanını 48’e yükseltti ve lig lideri Galatasaray ile arasındaki 6 puanlık farkı korudu.

“Oyuncuları Motive Etmek Kolay Değildi”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, cezası sebebiyle takımının arabam.com Konyaspor karşısına çıktığı maçta kulübede yer almadı. Onun yerine takımın yönetiminden sorumlu olan yardımcı antrenör Joao de Deus, maç sonunda görüşlerini paylaştı.

Sözlerine takımın uzun süredir mental olarak zor zamanlar geçirdiğinden bahsederek başlayan Joao de Deus, “Yaklaşık 25 günlük bir süreçten çıktık. Bu süreçte oyuncuları motive etmek, limitlerini zorlayarak antrenman yapmalarını sağlamak kolay değil. Yine de onlar profesyoneller ve bu süreçte de ellerinden geldiğince en iyi ve istekli şekilde çalışmalarını sürdürdüler.” dedi.

Maçla ilgili görüşlerini de ifade eden Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü, kırmızı kartın maça etkisini işaret ederek oyuncularının performansından memnun olduğunu söyledi:

“Bugün iyi bir maç çıkardık, iyi bir galibiyet aldık. Tabii ki rakibimizin erken görmüş olduğu kırmızı kartın da etkisi vardı ama biz oraya kadar zaten öne geçmiştik. Oyuncuları performanslarından dolayı tebrik ediyorum.”

Joao de Deus son olarak Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler için üzüntülerini dile getirirken, depremzedelerin yanında olmayı sürdüreceklerini aktardı.

“Kartlar Hakkında Bir Fikrim Yok”

Karşılaşmayı 4-0 mağlup tamamlayan arabam.com Konyaspor’da teknik direktör Aleksandar Stanojevic, maç sonunda takımının gördüğü kartları değerlendirdi:

“Bu şekilde bir maçtan sonra nasıl yorum yapmam gerektiğini ben de bilemiyorum. Açıkçası kırmızı karttan sonra ben de yorumsuz kaldım. Elbette zorlu bir maçtı. Tabii ki Fenerbahçe bugün elinden geleni yaptı, bu kesinlikle sorgulanamaz. Ancak hakemin neden bize 5 dakikada 4 sarı kart verdiğine dair bir fikrim yok. Kendisine sorduğumda konuşmayla ilgili bir şey olduğunu söyledi. Açıkçası bu ilginç bir durumdu.”

Mame Diouf’un kırmızı kart görmemesi durumunda maçın çok daha farklı olacağını ifade ederek, “11’e 11 devam etseydik sonuç ne olur bilmek zor olurdu. Fenerbahçe elinden geleni yapıp çok iyi bir oyun çıkardı. Yine bizi yenebilirlerdi ama biz daha iyi bir performansla direnebilirdik.” dedi ve sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mücadelenin en çok dikkat çeken performansına Fenerbahçe formasıyla bu sezonki gol sayısını 22’ye çıkaran Enner Valencia imza attı.

Ekvadorlu oyuncu bu sezon 12.farklı maçında yine takımının skor yükünü çeken en önemli isim oldu.