Fenerbahçe Kupada Yarı Finalde

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Kupada Yarı Finalde

Fenerbahçe Kupada Yarı Finalde

Fenerbahçe Kupada Yarı Finalde

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında sahasında Yukatel Kayserispor’u ağırladı.

Geçtiğimiz hafta sonunda evinde Beşiktaş’a 4-2 mağlup olan sarı lacivertliler, Yukatel Kayserispor’u 4-1’lik skorla geçerek moral buldu.

Bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final aşamasına yükselen Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor’un rakibi oldu.

Fenerbahçe’nin Yukatel Kayserispor karşısındaki gollerini Emre Mor (2), Serdar Dursun ve Arda Güler attı.

Yukatel Kayserispor adına maçtaki tek gol ise Kolovetsios’dan geldi.

“Birlik Olalım”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 4-1 kazandıkları karşılaşmanın sonunda değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final aşamasına yükseldikleri için mutlu olduğunu belirten Jesus, Fenerbahçe’nin bugün farklı branşlarda oynadığı tüm maçları kazandığını hatırlattı:

“Yarı finale çıktığımız için mutluyuz. Bugün Fenerbahçe taraftarı için özel bir geceydi. Basketbol takımımız kazandı, voleybol takımımız kazandı. Biz de kazandık. Fenerbahçe'nin büyük bir spor kulübü olduğunu yeniden gösterdik.”

Hafta sonunda oynanan Beşiktaş derbisindeki sonucun futbolun doğasında olduğunu belirten Jorge Jesus, “Son maç bizim için iyi geçmemişti. Büyük takımların başına bazen böyle şeyler geliyor. Dün Barcelona 4-0 kaybetti Real Madrid'e. Liverpool, Manchester United'ı 7-0 yendi. Futbolda bunlar oluyor. Yapmamız gereken şey yanlışlarımızı düzeltmek." diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Yukatel Kayserispor karşılaşmasında bazı oyunculara ıslıklı protesto yapan taraftarlara seslenerek birlik çağrısı yaptı:

"Taraftarlardan ricam var, camia olarak birlik olalım. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Takım içinde bölünme yaratmayalım. Zaten son aldığımız mağlubiyet hepimizi üzdü.”

Portekizli teknik direktör son olarak lig yarışının bitmediğine de değindi ve şu ifadeleri kullandı:

“Kupada yarı finaldeyiz. Ligde Galatasaray'ın 6 puan gerisindeyiz ve ligin bitmesine 2 ay var. Her şey mümkün."

“Hak Ederek Turu Geçtiler”

Karşılaşma sonrasında mağlubiyeti yorumlayan Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, sözlerine Fenerbahçe’yi tebrik ederek başladı.

Çağdaş Atan, “2. gole kadar dengeli bir oyun vardı. Ceza sahasına yapılan ortalarda biraz daha agresif olsaydık kolay gol yemeyebilirdik. Fenerbahçe'yi tebrik ederiz.” dedi.

Mağlubiyete rağmen oyuncularıyla gurur duyduğunu belirten Çağdaş Atan, “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Ligde bir hedefimiz var, orada devam edeceğiz. Ümraniye maçı çok önemli. Dinlenmeye ve toparlanmaya ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin Beşiktaş derbisinin ardından bir reaksiyon vermesini beklediğin ifade eden Çağdaş Atan, “Fenerbahçe bugün bir reaksiyon verdi, bunu bekliyordum. Hak ederek turu geçtiler.” ifadelerini kullandı.

Takımının kendi beklentisinin aksine daha yorgun olduğunu vurgulayan Çağdaş Atan, “Takımımı beklediğimden daha yorgun gördüm. Çok fazla rotasyon yapmadım. Oyuncularımın çok yorgun olduğunu düşünmemiştim ama biraz yanıldığımızı görüyoruz. Son 10-15 dakika oyundan epey düştük. Biraz daha cesur oynayabilirdik. Oyun oturmuşken 3. gol bizim için maçın bitiş anı oldu.” şeklinde konuştu ve sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe’nin Yukatel Kayserispor’u 4-1 mağlup ettiği mücadelenin en dikkat çekici performanslarına Emre Mor ve Serdar Dursun imza attı.

İlk yarıda attığı 2 gol ile takımını soyunma odasına skor üstünlüğü ile götüren Emre Mor, gösterdiği performansla dikkat çekti. Karşılaşmayı 1 gol ve 2 asist ile tamamlayan Serdar Dursun ise mücadelesi ve verdiği katkıyla Fenerbahçe taraftarlarından alkış aldı.