Fenerbahçe Kritik Deplasmandan Kayıpsız Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Kritik Deplasmandan Kayıpsız Döndü

Fenerbahçe Kritik Deplasmandan Kayıpsız Döndü

Fenerbahçe Kritik Deplasmandan Kayıpsız Döndü

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de 26.haftada eski teknik direktörü Ersun Yanal’ın çalıştırdığı Corendon Alanyaspor ile deplasmanda karşılaştı.

Lig lideri Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada mutlak galibiyet için sahaya çıkan Fenerbahçe, maçın henüz başında Koulouris’in ayağından gelen golle geri düştü.

4.dakikda öne geçen Corendon Alanyaspor, ilk yarıda soyunma odasına bu avantajla gitti.

İkinci yarıya 3 oyuncu değişikliği ile başlayan Jorge Jesus’un ekibi, dakika 65’te Enner Valencia ile penaltı noktasından eşitliği sağladı.

Bu golden 3 dakika sonra kırmızı kart gören Jorge Jesus, bir sonraki hafta oynanacak Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düştü.

Maçın son bölümünde baskısını arttıran Fenerbahçe, 85.dakikda maçtaki ikinci penaltısında yine Enner Valencia ile golü bularak öne geçti.

90+2’de Emre Mor’un ayağından gelen gol ise skoru belirledi.

Deplasmanda 3-1 kazanan Fenerbahçe, lider Galatasaray ile maç eksiğiyle puan farkını 6’ya indirdi.

“Korkunç Bir Şey”

Karşılaşma sonrasında Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, mağlubiyeti değerlendirdi.

Tecrübeli teknik direktör, sözlerine başlarken attıkları gol sonrasındaki oyun şekillerinin maçın kırılma anı olduğunu söyledi:

“Maçın kırılma anları var. Onlardan biri, gol sonrasında bizim oyun şeklimizdi. Fenerbahçe’nin o baskısına karşılık çıkabileceğimiz pozisyonlarda top kaybettik. Daha iyi çıksaydık sonuç alabilirdik. Çok fazla çıkamadık.”

Karşılaşmanın ilk yarısında Osayi Samuel’in tartışılan müdahelesi hakkında da konuşan Ersun Yanal, hakemlerin büyük baskı altında kaldıklarını ifade ederken, “Kritik yerlerden biri tartışılan kart pozisyonuydu. Orada rakibimizi eksik bırakabilirdik. Maçın devre arasında hakemlere de söyledim. Bu kadar gergin bir ortamda maç yönetmek korkunç bir şey. Daha sağduyulu ve daha temkinli olmalıyız. Hakemin hareketi büyük infial yaratıyor. Bu rekabet, başka söylemlerle dillendirildiğinde futbol yara alıyor. Bugün bizim için de kötü bir gün oldu. Tartışma durmayacak. Alanyaspor için de Fenerbahçe ve rakipleri için de bu böyle olacak. Futbolu konuşmak yerine bunları konuşmak iyi değil.” diye konuştu.

Değerlendirmelerini karşılaşmanın ikinci yarısı hakkındaki görüşlerini aktararak sürdüren Ersun Yanal, “İkinci yarı daha açık, hücuma biraz daha katkı yaparak başlasak da penaltı pozisyonları var. Hepimizin kafası karışmış durumda. Net siyah-beyaz yorumu… Yine olay hakem üzerine gelecek. Umarım bu tartışmaları bırakıp futbol üzerine konuşuruz. Daha çok maç var. Ne şampiyon belli ne düşenler. Ben biraz daha sağ duyulu devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“Arayı En İyi Şekilde Değerlendireceğiz”

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, kırmızı kartla oyun dışında kaldığı için maç sonu röportajına yardım antrenör Joao de Deus geldi.

Açıklamalarına oyuncularını tebrik ederek başlayan Deus, “Oyuncuların hepsini bu galibiyet ve göstermiş oldukları efor için tebrik ediyorum. Sevilla’ya karşı oynadığımız zorlu maçtan 78 saat sonra bu maçı oynamak kolay değildi. Sevilla maçında maalesef kaleci oyunu yavaşlatıyordu. Bu maçta da benzer hareketler gördük. Biz mağlupken top toplayıcı çocuklar topu oyuna yavaş soktu. Ancak bu tarz durumlar bizi daha güçlü yapıyor. Buradan galibiyetle ayrılıyoruz.” diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Enner Valencia, Corendon Alanyaspor karşısında attığı gollerle takımına galibiyeti getirmesinin yanında kulüp tarihinde bir rekorun altına da imza attı.

Ekvadorlu oyuncu, Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza’yı geride bırakarak kulüp tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu olmayı başardı.

Enner Valencia, Corendon Alanyaspor’a karşı attığı 2 golle bu sezon tüm kulvarlardaki gol sayısını 29’a çıkardı.

Buna ek olarak Valencia, Moussa Sow’un ardından Fenerbahçe formasıyla üst üste 5 maçta gol atan ilk oyuncu oldu.