Fenerbahçe Konferans Ligi Gruplarına Galibiyetle Başladı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Konferans Ligi Gruplarına Galibiyetle Başladı

Fenerbahçe Konferans Ligi Gruplarına Galibiyetle Başladı

Fenerbahçe Konferans Ligi Gruplarına Galibiyetle Başladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında sahasında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland’ı ağırladı.

Maçın başından itibaren rakibine üstünlük kuran sarı lacivertliler; Nordsjaelland’ı Miguel Crespo (24), Michy Batshuayi (30) ve Serdar Aziz’in (47) golleriyle 3-1 mağlup etti.

Böylece bu sezon oynadığı 11. maçtan da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’na 3 puanla başladı.

“Rotasyona Gitmem Gerekiyordu”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

Zor bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek sözlerine başlayan Kartal, “Çok zor bir takıma karşı mücadele ettik. Genç, koşan, sistemi olan bir takım. Hepsinin bilincindeydik.” dedi.

Karşılaşmada rotasyonlu bir 11 kullanması hakkında “Biz iki kulvarda mücadele ediyoruz hem lig hem de Avrupa. O yüzden bir rotasyona gitmem gerekiyordu.” diyen İsmail Kartal, “Bu hem bir rotasyon hem de biraz koşucu oyuncuları tercih etmekti. Takımımı daha dinlenmiş oyuncularla hazırladım.” ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal, analizleriyle maça iyi hazırlandıklarının altını çizerek “Rakibin neler yaptığını biliyorduk. Analizlerimiz doğrultusunda birkaç planımız vardı. Planımız tuttu, öndeki baskılarımızla golleri bulduk. Sonuçta 3-1 kazandık ama ikinci yarıdaki pozisyonlarımızın da 1-2 tanesini gol atabilirdik. Futbol oynamayı seven bir takıma karşı iyi oynayıp galip gelmek beni mutlu etti." diye konuştu.

Zimbru ile İstanbul’da oynanan maçın ardından ilk kez ilk 11’de şans bulan ve Nordsjaelland karşısında takımının ilk golünü atan Crespo’yu da değerlendiren Kartal, “Crespo bugün, ilk maçına rağmen ufak tefek hataları olsa da gayet iyi bir oyun ortaya koydu. Gol atıp başlaması hem onun için hem bizim için moral oldu.” dedi.

İsmail Kartal, 11 maçlık galibiyet serisi hakkında ise “Biz bir takımız, Samandıra’da çok iyi çalışıyoruz. Oynayan oynamayan herkes birbirine çok büyük bir saygı gösteriyor.” ifadelerini kullanarak takım ruhuna vurgu yaptı.