Fenerbahçe Kayseri’den 3 Puanla Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Kayseri’den 3 Puanla Döndü

Fenerbahçe Kayseri’den 3 Puanla Döndü

Fenerbahçe Kayseri’den 3 Puanla Döndü

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23.haftasında Yukatel Kayserispor’a konuk oldu.

Şampiyonluk yarışında kayıp yaşamak istemeyen sarı lacivertli ekip, rakibini Enner Valencia ve Ferdi Kadıoğlu’nun golleriyle 2-1 geçti.

Yukatel Kayserispor’un tek golünü ise Arif Kocaman attı.

Bu galibiyetin ardından Spor Toto Süper Lig’de puanını 51’e yükselten Fenerbahçe, Galatasaray’ın hükmen galip geldiği haftada 6 puanlık farkını korudu.

Sarı lacivertli ekipte son 4 Süper Lig maçında 8 gol atan Enner Valencia, ligdeki toplam gol sayısını ise 23’e çıkarttı.

“Takımımla Gurur Duyuyorum”

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, sözlerine takımıyla gurur duyduğunu belirterek başladı:

“Takımımla gurur duyduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Oyunun hiçbir anında geri adım atmadık. Oyunun hiçbir bölümünde disiplinsiz, dağınık bir görüntü vermedik.”

Enner Valencia karşılaşmanın 6.dakikasında bulduğu golde hata yaptıklarını belirten Çağdaş Atan, “İlk yarı çok basit bir gol yiyerek başladık. Sonrasında tekrar oyunun içine girdik. Müthiş pozisyonlara girdik, ilk yarı gol bulmamamız bizim için çok üzücüydü.” dedi.

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü, ikinci yarıda sergilenen futbolun yeterli olmadığının altını çizerken buna karşın oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu belirtti. Çağdaş Atan, maçta farkı yaratanın ise “kalite” olduğunu savundu:

“İkinci yarı çok fazla üretken olamadık. Bizim için üzücü olan durum buydu. Ancak bunun dışında hiçbir istatistikte geride olmadığımız, sadece topla oynamada geride olduğumuz, bu kadar koşan bir takıma aynı mesafelerle cevap verebildiğimiz ama sonunda kaliteye kaybettiğimiz bir maç oldu.”

“Düşündüğüm Gibi Oldu”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise maçın ardından görüşlerini şu şekilde ifade etti:

“Maç tam da düşündüğüm gibi geçti. Maçtan önce de zor bir karşılaşma olacağını söylemiştim ve aynen bu şekilde oldu. Rakip bize çok fazla problem yarattı ama defansif anlamda iyiydik, Altay’ın iki tane önemli kurtarışı vardı.”

Ferdi Kadıoğlu’nun attığı gole değinerek sözlerini sürdüren Jorge Jesus, set hücumlarını daha da geliştirmeleri gerektiğini söyleyerek, “Ferdi’nin golü çok güzeldi. Oyun içinde bazı periyotlarda iyiydik ama set hücumunda çok top kaybettik. Bu konuda daha iyi olmamız gerekiyor ancak genel olarak takımın performansından memnunum.” diye konuştu.

Son olarak Fenerbahçe’nin hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağı Sevilla maçı hakkındaki görüşlerini de aktaran Portekizli teknik direktör, “Sevilla maçında en iyisini deneyeceğiz. Sevilla’nın çok güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. Bizden çok daha güçlüler, çok fazla kaliteli oyuncuları var. Biz de kendi şansımızı deneyeceğiz. Dengeli bir maç olması için biz de mücadelemizi vereceğiz. Hangi takımın daha güçlü olduğu saha dışında değil saha içinde belli olur.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mücadelenin en dikkat çekici performanslarını Enner Valencia ve Ferdi Kadıoğlu sergiledi.

Enner Valencia, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 100. Maçında bu sezonki 23. golünü kaydederken Ferdi Kadıoğlu ise haftanın en şık gollerinden birine imza attı.