Fenerbahçe İspanya’dan Mağlubiyetle Dönüyor

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe İspanya’dan Mağlubiyetle Dönüyor

Fenerbahçe İspanya’dan Mağlubiyetle Dönüyor

Fenerbahçe İspanya’dan Mağlubiyetle Dönüyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında İspanyol temsilcisi Sevilla ile Ramón Sánchez Pizjuán Stadyumu’nda karşılaştı.

İlk yarıda üstün bir oyun ortaya koyan sarı lacivertli temsilcimiz, Joshua King ve Enner Valencia ile net pozisyonlardan yararlanamayınca soyunma odasına 0-0’lık skorla gitti.

İkinci yarıda ev sahibi Sevilla ataklarını sıklaştırırken ilk gol dakika 56’da Joan Jordan’ın ayağından geldi. Bu golün ardından skor üstünlüğünün de etkisiyle oyunu kontrol eden Sevilla, 85’te Erik Lamela ile farkı 2’ye çıkardı.

İspanya’dan 2-0’lık mağlubiyetle dönen Fenerbahçe, böylece UEFA Avrupa Ligi’ndeki 10 maçlık galibiyet serisini de noktalamış oldu.

Fenerbahçe – Sevilla rövanş maçı, 16 Mart 2023 Perşembe günü İstanbul'da oynanacak.

“Henüz Bitmedi”

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, mağlubiyetin başlıca sebebini tecrübe eksikliğine bağladı.

Portekizli teknik direktör, “UEFA Avrupa Ligi'nde bizden çok daha tecrübeli bir takıma karşı oynadık. Bugünün özeti ilk yarıda saklıydı. İlk yarı harika oynadık, 2-3 tane net pozisyon kaçırdık. İkinci yarıda takım konsantrasyonunu kaybetti.” diye konuştu.

Buna karşın turun henüz sona ermediğini belirten Jorge Jesus, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Hala şansımız var. 2-0 istediğimiz bir sonuç değildi, bu maçın hakkı da değildi. İstanbul'da ilk yarıdaki gibi oynarsak goller atabileceğimizi düşünüyorum. Tur başlangıca göre daha zor ama henüz bitmedi.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ayrıca, maçın son bölümünde oyuna giren Arda Güler’den de bahsetti:

"Arda Güler, oyuna son bölümde girdi. Çok fazla zaman yoktu. Negatif veya pozitif özel bir etkisi olmadı. Diğer bütün oyuncularımız gibi kendi oyununu oynadı."

“Skora Güvenmek Hata Olur”

Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli ise karşılaşmadan 2-0 galip ayrılmalarına rağmen temkinli konuştu:

“Fenerbahçe çok iyi bir takım. Skora güvenirsek hata yaparız. Turu geçmek için 2-0 yeterli değil. Evinde çok güçlü olan Fenerbahçe gibi bir takıma karşı bu skor yeterli olmaz.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe adına karşılaşmanın en dikkat çekici performansına özellikle ilk yarıdaki oyunuyla Ferdi Kadıoğlu imza attı.

Genç bek oyuncusu, Alex Telles’i hücum bindirmeleriyle zorlarken ilk yarıdaki tehlikelerin birçoğunda rol oynadı.

Sevilla’da ise ikinci yarıda oyuna girip 1 gol Joan Jordan, takımı adına kilidi açan isimdi.