Fenerbahçe İsmail Kartal’ı Açıkladı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe İsmail Kartal’ı Açıkladı

Fenerbahçe İsmail Kartal’ı Açıkladı

Fenerbahçe İsmail Kartal’ı Açıkladı

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu Jorge Jesus yönetiminde ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, yeni sezon öncesinde teknik direktör arayışlarını sonlandırdı.

Ali Koç başkanlığındaki yönetim, daha önce Fenerbahçe’de futbolcu ve teknik direktör olarak görev yapmış olan İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

“Fenerbahçe’nin Neferi”

Fenerbahçe’nin resmi kanallarından yapılan açıklamada, teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“Fenerbahçe’mize hem futbolcu hem de teknik direktör olarak hizmet eden ve en zor dönemlerde camiamızın bir neferi olarak hiçbir sorumluluktan kaçınmayan İsmail Kartal hocamız ile 2023-2024 sezonu için bir yıllık anlaşmaya varılmıştır.”

“İsmail Kartal, Fenerbahçe kariyerini bu sezon yarışacağımız tüm kulvarlarda kupalar kazanarak taçlandırmak için, yeniden Çubuklu'nun başına geçiyor. Yuvana hoş geldin FENERBAHÇE’NİN NEFERİ!”

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe Kariyeri

1983-1993 arasında sarı lacivertli formayı giyerek Fenerbahçe’nin sembol oyuncularından biri haline gelen İsmail Kartal, futbolculuk günlerinin ardından antrenör ve teknik direktör olarak da kulüpte çalıştı.

İsmail Kartal, ilk olarak Fenerbahçe Genç Takımlar Sorumlusu oldu. Daha sonra ise 1997-1999 arasından Otto Baric, Joachim Löw, ve Todor Veselinovic’in yardımcılıklarını yaptı.

Kartal, kulüpten 1999 yılında ayrılarak Sivasspor, Mardinspor, Altay, Malatyaspor, Orduspor ve Konya Şekerspor gibi takımlarda teknik direktör olarak görev aldı.

Daha sonra 2010-2014 arasında sırasıyla Aykut Kocaman ve Ersun Yanal’ın yardımcılığında Fenerbahçe’ye geri dönen İsmail Kartal, bu dönemde kazanılan iki şampiyonlukta pay sahiplerinden biriydi. Kartal, Fenerbahçe’deki ilk teknik direktörlük görevini ise 2014/15 sezonunda yaptı. Görece başarılı bir sezon geçiren İsmail Kartal, 2.17 puan ortalamasına rağmen şampiyon olamayınca kulüpten ayrıldı.

Ayrılığın ardından Eskişehirspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve Erzurumspor’da çalışan İsmail Kartal, Ali Koç döneminde bir kez daha Fenerbahçe’nin başına geçti.

2021/22 sezonuna Vitor Pereira ile başlayan Fenerbahçe, istenilen sonuçları alamayınca Portekizli teknik direktörle yollarını ayırdı. Bunun üzerine sezon sonuna kadar görevi İsmail Kartal’a teslim eden Ali Koç, yeni sezon öncesinde Kartal için bir veda töreni düzenleyip yeni sezona Jorge Jesus’a verdi.

1 sezonluk aranın ardından bu kez sezon başında Fenerbahçe’nin başına geçen İsmail Kartal, sarı lacivertli kulüple 1 yıllık sözleşme imzaladı.