Fenerbahçe – Giresunspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe – Giresunspor Maç Önü Notları

Fenerbahçe – Giresunspor Maç Önü Notları

Fenerbahçe – Giresunspor Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’de Dünya Kupası arası öncesindeki son hafta olan 14’üncü haftada, lig lideri Fenerbahçe sahasında Bitexen Giresunspor’u ağırlayacak.

Bugün saat 17:00’da Ülker Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşmada Arda Kardeşler düdük çalacak.

Ev sahibi Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, Bitexen Giresunspor karşısında Luan Peres, Mert Hakan Yandaş, Nazım Sangare, İrfan Can Eğribayat, Michy Batshuayi, Gustavo Henrique ve Lincoln Henrique’den sakatlıkları sebebiyle faydalanamayacak.

Konuk ekip Bitexen Giresunspor’da ise teknik direktör Hakan Keleş, sakatlığı süren Hayrullah Bilazer dışında tüm oyuncularını Fenerbahçe karşısında kullanabilecek.

Fenerbahçe Formuyla Göz Dolduruyor

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 12 maçında 9 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 14’üncü haftaya 29 puanla lider olarak giren Fenerbahçe, teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde oldukça başarılı bir performans sergiliyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde de grubunu lider tamamlayan sarı lacivertli ekip, ligde oynadığı son 8 maçın 7’sinde sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu süreçteki tek puan kaybını 0-0’lık skorla Beşiktaş deplasmanında alan Fenerbahçe, son 5 haftalık periyotta ise bir galibiyet serisi yakaladı ve bu sezon bunu başaran tek takım oldu.

Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz hafta kendi evinde oynadığı Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında, maçın ortasında 10 kişi kalmasına rağmen 1-0’lık galibiyet almayı başarmıştı.

Spor Toto Süper Lig’de Bitexen Giresunspor’u toplamda 7 kez ağırlayan Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda hiç mağlubiyet yaşamadı (5 galibiyet & 2 beraberlik).

Öte yandan Fenerbahçe, bu sezon oynadığı son 8 maçın 6’sında kalesini gole kapatıp aynı zamanda kendi evinde 6 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.

Giresunspor İstanbul Takımlarını Seviyor

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de şu ana kadar 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 12 puan toplayan Bitexen Giresunspor, aldığı 3 galibiyetin tamamını İstanbul takımlarına karşı elde etti. (Galatasaray, Kasımpaşa, İstanbulspor)

Geçtiğimiz hafta oynadığı İstanbulspor karşılaşmasından 3-2’lik galibiyetle ayrılan Bitexen Giresunspor, böylece ligdeki 8 haftalık galibiyet hasretini sonlandırmıştı.

Fenerbahçe ile oynadığı son 2 lig maçından mağlubiyetle ayrılan Karadeniz temsilcisi, rakibine karşı tarihinde daha önce 3 maç üst üste mağlubiyet yaşamadı.

Dikkat Çeken Oyuncular

Bu sezon Fenerbahçe’nin en golcü oyuncusu konumunda bulunan Enner Valencia, geçtiğimiz hafta Demir Grup Sivasspor karşısında bu sezonki 12.golünü kaydetti ve Süper Lig kariyerindeki en yüksek sayıya ulaştı. Maç öncesinde yine takımının en büyük hücum kozu olacak Valencia, Jorge Jesus’un en güvendiği isimlerin başında yer alıyor.

Öte yandan Bitexen Giresunspor’da orta sahada yer alan Serginho, son 2 maçta yaptığı 1 gol ve 1 asistlik katkıyla formda olduğunu kanıtladı ve Fenerbahçe maçı öncesinde de Hakan Keleş’in en güvendiği isimlerden biri olarak dikkat çekti.