Fenerbahçe Giresun’da 2 Puan Bıraktı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Giresun’da 2 Puan Bıraktı

Fenerbahçe Giresun’da 2 Puan Bıraktı

Fenerbahçe Giresun’da 2 Puan Bıraktı

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, 33.haftada Bitexen Giresunspor’a konuk oldu.

Sarı lacivertliler, 20.dakikada Michy Batshuayi’nin ayağından gelen penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi Bitexen Giresunspor, bu gole 68.dakikada Riad Bajic ile karşılık vererek maçın sonucunu belirledi.

1-1 sona eren karşılaşmanın ardından Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’deki puanını 68’e yükseltti. Öte yandan Bitexen Giresunspor ise puanını 28 yaptı.

“Çok Önemli Bir Puan”

Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada 1 puandan memnun olduğunu söyledi:

“Baktığınız zaman rakibimiz şampiyonluğa oynuyor, biz düşme potasındayız. Çok önemli bir puan aldığımızı düşünüyorum. Tabii ki 3 puan da olabilirdi, fırsatlarımız da vardı.”

Karadeniz ekibinin başına geçtiğimiz günlerde gelen İrfan Buz, “Kısa zaman içerisinde doğruları yapmak istiyoruz dedik. Taktiksel açıdan iyi analiz ettiğimizi düşünüyoruz, sahaya bunu yansıttık. Futbolcularımı tebrik ediyorum. İnanılmaz bir mücadele verdiklerini düşünüyorum. Bizim için gerçekten çok önemli bir puan.” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig’de önlerindeki fikstürü de değerlendiren Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü, ligde kalmak istediklerini vurgulayarak “3 tane maçımız var genel anlamda, iki maçtan gelecek 6 puanımız var. Bu mücadelemizi devam ettirdiğimiz sürece, doğruları yaptığımız sürece ligde kalacağımız ve ligde kalmak istediğimizi söyleyebiliriz.” dedi.

“Takımım İyi Oynayamadı”

1-1 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmanın ardından sonuçtan memnun olmadığını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise maç sonunda takımının performansının yeterli olmadığını vurguladı.

Portekizli teknik direktör, “Kazanmaktan başka bir düşüncemiz yoktu çünkü rakibimizin 3 puan gerisindeyiz. Ama bugünkü sonuç bizim için iyi olmadı, takımım iyi oynayamadı. 1-0’ı korumaya çalıştık ama onu da yapamadık. Gerçek bu, başka diyecek bir şey yok.” dedi.

Özellikle ofansif anlamda eksik kaldıklarından bahseden Jesus, “Takım bugün çok fazla pozisyon üretemedi. Böyle durumlar olabilir, burada rakip savunmanın hakkını da vermek lazım. Ofansif anlamda eksiktik, çok fazla pozisyona giremedik ve istemediğimiz bir sonuç aldık. Bu maç artık geride kaldı, mecburen bir sonraki maçı düşüneceğiz.” şeklinde konuşarak açıklamalarını sonlandırdı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Bitexen Giresunspor – Fenerbahçe karşılaşmasının en dikkat çekici performanslarından birine, takımına 1 puanı getiren golü kaydeden Riad Bajic imza attı.

29 yaşındaki Bosna Hersekli oyuncu, bu sezonki 11. golünü atarak yeşil beyazlı takımına katkı vermeyi sürdürdü.

Fenerbahçe’de ise maç boyunca takımının hücum organizasyonlarında sorumluluk alan Arda Güler’in performansı galibiyet için yeterli olmadı.