Fenerbahçe Geriden Gelerek Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Geriden Gelerek Kazandı

Fenerbahçe Geriden Gelerek Kazandı

Fenerbahçe Geriden Gelerek Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasının kapanış karşılaşması, VavaCars Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe arasında oynandı.

Haftanın dikkat çekici maçında VavaCars Fatih Karagümrük, Magomed Ozdoyev’in attığı golle ilk yarıyı önde tamamladı.

Ancak Fenerbahçe, ikinci yarıda oyunun gidişatını değiştirdi ve 51’de Miha Zajc’ın güzel golüyle beraberliği yakaladı. 78. dakikada Attila Szalai, kornerden gelen topa iyi yükseldi ve yaptığı kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.

Maçın geri kalanında bu skora tutunmayı başaran Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 2-1 mağlup etmiş oldu.

Bu sonuçla birlikte VavaCars Fatih Karagümrük’ün Süper Lig’deki 11 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi ve kırmızı siyahlı ekip 34 puanda kaldı.

Fenerbahçe ise aldığı galibiyetle 57 puana yükseldi. Lider Galatasaray ile maçlarını eşitleyen Fenerbahçe, aradaki puan farkını ise 6’ya indirdi.

“Taraftarımızın Şampiyonluğa Bizim Kadar İnandığını Düşünmüyorum”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, galibiyetin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Portekizli çalıştırıcı, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Galatasaray’ın ligin kalan kısmında puan kaybedeceğini söylerken taraftarlarına seslendi:

"Hala ligin ortada olduğunu düşünüyoruz ve şansımız olduğuna inanıyoruz. Galatasaray da puan kaybedecek. Hangi takımın daha az puan kaybedeceğini göreceğiz. Kupada yarı finaldeyiz ve ligde ezeli rakibimizin 6 puan gerisindeyiz. Biz hala savaşmaya devam ediyoruz. Ancak taraftarlarımızın bizim kadar şampiyonluğa inanmadığını düşünmüyorum."

Sözleşme konusunda da fikir belirten Jesus, “Başkan, devam etmemi istediğini belirtti. Sezon bittiğinde oturur kararını veririz demiştim. Şubat ayında kendisiyle bu konuyu konuşmaya başlamıştık. Şu anda ligin bitmesine iki ay kaldı. Bunu konuşmanın doğru bir zaman olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Maçı Kapatamadık”

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, maçın ardından takımının çok problem yaşamadığını ancak pozisyonları değerlendiremediğini söyledi.

Pirlo, "Pozisyonlara girdik ama maçı kapatamadık. Fenerbahçe'ye karşı çok sıkıntı çekmedik ama maçı kapatamazsanız, böyle sonuçlar olabilir. Kaçan pozisyonlar maçın şeklini değiştirdi. Fenerbahçe duran topu iyi değerlendirdi. Futbolda detaylar önemli, bu detaylara daha çok çalışmamız lazım." şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe’nin maçı çevirmesinde ikinci yarıda oyuna dahil olan oyuncular başroldeydi.

İkinci yarının başında oyuna dahil olan Miha Zajc, takımına beraberlik golünü getirirken aynı dakikada oyuna giren Arda Güler, ikinci golde asisti yapan isim oldu.