Fenerbahçe Galibiyet Serisini 5 Maça Çıkardı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Galibiyet Serisini 5 Maça Çıkardı

Fenerbahçe Galibiyet Serisini 5 Maça Çıkardı

Fenerbahçe Galibiyet Serisini 5 Maça Çıkardı

Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasının kapanışında Fenerbahçe, sahasında Demir Grup Sivasspor’u ağırladı.

Michy Batshuayi’nin Süper Lig kariyerinin ilk kırmızı kartını gördüğü maçta Fenerbahçe, Enner Valencia’nın penaltıdan attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti.

Sarı-lacivertliler bu skorla, Süper Lig’deki namağlup serisini 8 maça çıkardı.

“Her Maça 3 Puan Gözüyle Bakıyoruz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçın ardından karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

 “Oyuncularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Taktiksel disiplinimiz çok kuvvetliydi. Taraftarlarımızı da tebrik ediyorum, oyuncularımıza özgüven aşıladılar. Maçtan önce de söylediğim gibi zor bir maç oldu. İlk yarıda iyi olan bizdik, 2 tane de pozisyona girdik. Rakibimizin de girmiş olduğu bir pozisyon vardı. İkinci yarıda Batshuayi’nin de atılmasıyla takımım sakin kalmayı, taktiksel dengeyi korumayı becerdi. Penaltıdan gelen golden sonra da sonucu korumak için savunmak. Saha içinde en iyi mücadeleyi sergiledi. Rakibimiz de ilk yarıda çok faul yaptı ama bu bizim için alışılmış bir durum.”

Kendileri için her lig maçının 3 puan değerinde olduğunu belirten Jesus, rakip ayırmadıklarının altını çizdi:

“Bizim için 3 puanı ve liderlik pozisyonunu korumak anlamına geliyor. Daha fazlası değil. Henüz ligde çok fazla maç var daha hiçbir şey kazanmadık. Lider olduğumuz için ligde oynayacağımız her maç final maçı. Rakibin kim olduğuna bakmıyoruz. Sivasspor, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Adana Demirspor… Biz her maça 3 puan gözüyle bakıyoruz. Tabii ki rakiplerimize saygı duyuyoruz ama bizim için önemli olan 3 puan almak.”

“Maçın Başından Sonuna Kadar Kötü Oynamadık”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçta kötü oynamadıklarını ancak son paslarda dikkatsiz olduklarını belirtti:

“Maçın başından sonuna kadar kötü oynamadık. Mücadeleyse mücadele, ataksa atak yaptık. Son paslara biraz dikkat edebilseydik pozisyonları yakalayabilirdik. Fenerbahçe takımı çok iyi bir takım. Çok iyi kurulmuş bir takım. Ama ikinci yarı 10.kişi kaldıktan sonra penaltı kötü oldu. Penaltı olmasaydı bu maç daha farklı olurdu. Son dakikalarda her türlü riske girdik. Her türlü oyuncuları değiştirdik, defansı azalttık forveti arttırdık. Ama maalesef doldur boşalt ile olacak bir iş değil bu iş biz kenardan ne kadar söylesek de…Bazen yaptılar zaman zaman pasla gittik o zaman daha tehlikeli olduk. 1-2 tane daha güzel pozisyonlara girdik ama maalesef son paslarda dikkatli olamadık. Çok güzel bir lig maçı oldu.”

Rıza Çalımbay, ayrıca lige verilecek Dünya Kupası arasının da kendileri için iyi bir fırsat olacağından bahsetti:

“İnşallah son maçımızı kazanmamız gerekiyor. O ara bizim için mükemmel olacak. Oyuncularda yorgunluk, bıkkınlık mutlaka oluyor. Uzun yolculuklar oluyor. O yüzden yorgunluk bıkkınlık sakatlık maalesef oluyor. Bu ara bizim için mükemmel. Bu arayı bizim dört dörtlük çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Sonrasında da lige sıfırdan başlıyormuşuz gibi başlayacağız.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada Enner Valencia, bu sezonki 12.golünü kaydederek takımının kritik bir galibiyet almasında önemli rol oynadı.

Demir Grup Sivasspor’da ise Dia Saba’nın performansı puan için yeterli olmadı.