Fenerbahçe Galibiyet Serisine Devam Ediyor

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Galibiyet Serisine Devam Ediyor

Fenerbahçe Galibiyet Serisine Devam Ediyor

Fenerbahçe Galibiyet Serisine Devam Ediyor

Trendyol Süper Lig’in namağlup lideri Fenerbahçe, 8. haftada Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaştı.

İlk yarıyı Edin Dzeko ve Dusan Tadic’in (P) golleriyle 2-0 önde bitiren sarı lacivertliler, ikinci yarıda birçok pozisyondan yararlanamadı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Ligde ve Avrupa’da çıktığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’de milli araya 8 maçta topladığı 24 puanla lider girdi.

“Her Şey Planladığımız Gibiydi”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşma sonrasında takımının performansını değerlendirdi.

“Her şey planladığımız gibiydi.” diyerek sözlerine başlayan Kartal, “Kasımpaşa iyi bir takım ancak onlara karşı neler yapmamız gerektiğini oyuncularımıza anlattık. İşin doğrusunu söylememiz gerekiyorsa kendi işimizi yaptık bugün. Oyun içerisindeki varyasyonlarımızla rakibimiz karşısında ilk 25-30 dakikada çok iyi pas organizasyonlarımız vardı.” ifadeleriyle ilk yarıyı değerlendirdi.

İkinci yarıda farkı artırmak için sahaya çıktıklarını belirten İsmail Kartal, “İkinci yarıda tempoyu daha da artırmamız gerektiğini söyledik. Sonuçta bugün 2-0 galip gelip rakibe hiç pozisyon vermedik. Çok daha fazla pozisyona girdik. Önemli olan 3 puandı, oyuncularımı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İsmail Kartal takımının hücumda ve savunmada bir denge yakalamayı hedeflediğini söylerken Fenerbahçe’nin bu alandaki başarısına dikkat çekti:

“Futbolda sadece hücum veya defans diye bir şey yok. Biz hücum ederken savunma önlemimizi alıyoruz, savunma yaparken de hücumu düşünüyoruz. Biz oyunun iki bölümünü de aynı anda yapıyoruz. Oyuncularımla 3 aydır beraberiz. Oynatmak istediğimiz sistem bunu gerektiriyor.”